Czemu jesteście nieszczęsliwi ? !

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Re: Czemu jesteście nieszczęsliwi ? !

Post autor: jojo »

Teraz jestem nieszczęśliwa, bo nie mam żadnego zajęcia. I strasznie przytyłam po olanzinie (to samo co zalasta). Z drugiej strony prawie nic mi się nie chce i prawie na nic nie mam energii. Czyli jest jakaś minimalna poprawa. Strasznie się nudzę i nuda mnie demotywuje.
Już mam dość ogarniającej mnie apatii. Na szczęście mam teraz mniej stępione emocje i zaczęłam śnić- przynajmniej mam jakąś odskocznię od nuudy.
Nie jestem szczęśliwa, ale jestem zadowolona, że od ponad roku jestem w remisji, psychotropy mi pomagają mimo skutków ubocznych i jak na razie nie zanosi się na nawrót. Tak w ogóle to bardzo cieszę się, że żyję i mogę uczyć się na własnych błędach. Obym tylko popełniała ich coraz mniej... Czego i innym życzę. :)
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
Awatar użytkownika
sheche
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 67364081

Post autor: sheche »

jestem nieszczęśliwa bo nie mam ukochanego przy sobie, jest aresztowany, jestem szczęśliwa bo poznałam przyjaciela i ukochanego i mam na kim polegać, a co do przytępienia uczuć to kiedyś tak było, teraz często odczuwam wszelkie emocje od wzruszenia po gniew dość intensywnie, biorę solian i widzę, różnicę w życiu co do emocji, na olanzapinie byłam jak kukła i tyłam bardzo, na solianie schudłam 20 kilogramów, ale to co się działo przez ostatnie kilkanaście lat spowodowało, że oddaliłam się od rodziców, są zaborczy, chcą mnie w pełni kontrolować i to mnie unieszczęśliwia....
doppio
zaufany użytkownik

Post autor: doppio »

....
Ostatnio zmieniony pn mar 28, 2011 8:50 am przez doppio, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcelinka »

Jestem nieszczęśliwa, bo nie mogę robić tego co tak naprawdę kocham. TYlko robię to, co inni ode mnie oczekują.
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia :)
GhostRider
zaufany użytkownik

Post autor: GhostRider »

Jestem nieszczęśliwy ponieważ:

- mój stan zdrowia nie pozwala mi na podjęcie pracy i ciągle brakuje mi pieniędzy
- nie mogę realizowac swojej pasji
- przez to , że się izoluję nie mam przyjaciół , czuje sie samotny jak palec
- utyłem po lekach i przestałem podobac sie kobietom chociaż wcześniej uchodziłem za przystojniaka
- mam pustkę w głowie i nawet przez net ciężko mi się z kimkolwiek dogadac

jak sobie przypomne więcej grzechów to dopiszę :wink:
Agata M
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: .

Post autor: Agata M »

.
Ostatnio zmieniony śr wrz 10, 2014 3:05 pm przez Agata M, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Jestem nieszczęśliwy, bo:

1. stan zdrowia psychicznego i somatycznego uniemożliwia mi podróże zagraniczne (jestem ograniczony dietą i koniecznościa spania każdej nocy).

2. nie mogę swobodnie rzutować się w przyszłość, bo nie mam dobrej pracy (aktualnie w ogóle nie mam pracy), a co za tym idzie zagwarantowanych stałych dochodów (w szczególności takich wystarczających na "przeżycie, ale i coś więcej")
Awatar użytkownika
Mort00s
zaufany użytkownik

Post autor: Mort00s »

mandrynka pisze:Jestem nieszczęśliwa, bo nie mogę robić tego co tak naprawdę kocham.
Może Cię to nie pocieszy, ale przynajmniej nie jesteś sama, bo mnóstwo ludzi tak ma. Ja bardzo chciałbym być aktorem, ale cóż... wiecie, jak to bywa. Jestem też nieszczęśliwy, bo mam problemy z odczuwaniem pozytywnych emocji. Albo są cholernie stłumione, przytępione, odczuwam je niezwykle rzadko, albo w ogóle ich nie ma. Znieczulica.
"Gdy walczysz z potworami, uważaj, by nie stać się jednym z nich.
Kiedy spoglądasz w otchłań, ona również patrzy i w ciebie."
Melisa
zaufany użytkownik

Post autor: Melisa »

Bywam nieszczęśliwa na wszelkich imprezach - przyjęciach urodzinowych, wyjazdach integracyjnych z pracy itd. Nie potrafię się wyluzować, czuję się wyalienowana i szybko uciekam.
Melisa
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

.
Ostatnio zmieniony pn lut 03, 2014 3:10 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
kuni
zaufany użytkownik

Post autor: kuni »

Mysle ze to pytanie nie powinno sie zadawac choremu. Bo jak czlowiek chory moze byc szczesliwy,
zwlaszcza gdy po dzien dzisiejszy nie mozna tej choroby wyleczyc. Nie ma do tej pory lekarstwa. To
moze jest nasze nieszczescie, ludzka slabosc i nie moc.
leszko
zarejestrowany użytkownik

Post autor: leszko »

Jestem nieszczesliwy bo mam chorobe z archiwum X :( ( tak okreslam swoje F20),ktora wiezi mnie od roku w domu.
mii
zaufany użytkownik

Post autor: mii »

Czy wy też macie tak ,że utraciliście to w co kiedyś wierzyliście dawne wartości , ideały , tak jakby wszystko prysnęło . Ja od 2 miesięcy nie słyszę głosów ale mimo wszystko moje życie się zupełnie zmieniło. Pogubiłam się nie wiem jaka tak naprawdę jestem w co wierze jak mam żyć . Czasami myślę ,że jest Bóg czasami ,że go nie ma . I kiedy już próbuje sobie układać coś to znowu stoję pod znakiem zapytania czy to co robię ma jakiś sens .
dr_gonzo
zarejestrowany użytkownik

Post autor: dr_gonzo »

ehhhhhh zrozumcie jedno. to wasze nie-spełnione potrzeby rujnują samopoczucie. należy się samo-uświadomić, że świat materialny zawsze będzie powodować uczucie nie-spełnienia i pustki, bo taki w rzeczywistości jest. polecam modlitwę, medytację i wszystko zmierzające drogą odkrycia kim naprawdę jestem. a nie kim chcę być, bo inni tak by chcieli.
stworzyłem perypetie mobilne. grunt to szkoła latania i gwizdania pod mchem.
Awatar użytkownika
Constantius
zaufany użytkownik

Post autor: Constantius »

a ja powiem tak.: nie jestem nieszczęśliwy.... tak źle nie jest .. ale........ jestem za mało szczęśliwy... głównie dlatego że mam od czasu do czasu absurdalne lęki i jestem czasem smutny raczej bez powodu...
Musi być ktoś kogo nie znam, a kto zawładnął mna, moim życiem, śmiercią, tą kartką
Agata M
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony śr wrz 10, 2014 3:05 pm przez Agata M, łącznie zmieniany 1 raz.
mii
zaufany użytkownik

Post autor: mii »

Dziękuje Pola za dobre słowa :* Mam nadzieję ,że z tego 'nieszczęśliwego' stanu da się wyjść . Teraz skupiam się bardziej na pracy nad sobą bo od momentu kiedy zachorowałam dostałam takiego lenia ,że naprawdę najlepiej to nic bym nie robiła ;) Dlatego może jak tu napiszę ,że chcę z tym walczyć to lepiej mi pójdzie . Trzymajcie kciuki :)
Agata M
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony śr wrz 10, 2014 3:06 pm przez Agata M, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Post autor: jojo »

Jestem nieszczęśliwa, bo jestem psychicznie chora, do tego jestem otyła, po zalaście. Biorę bardzo małą dawkę ketrelu i znów mam omamy słuchowe. Ale niedługo zmienię lekarza, to może przepisze mi jakiś sensowny lek.

Z drugiej strony ciesze się, że żyję, ale uważam, że mimo iż jestem w remisji, wciąż jestem psychicznie chora, bo muszę brać psychotropy. Uważam, ze osoba zdrowa psychicznie nie bierze leków, a skoro je muszę brać, to mimo tego że normalnie funkcjonuję (nie mam urojeń) to wciąż jestem psychicznie chora. :(
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
Awatar użytkownika
milcząca czarna mery
zaufany użytkownik

Post autor: milcząca czarna mery »

x
Ostatnio zmieniony sob gru 25, 2010 10:54 pm przez milcząca czarna mery, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „inne”