Czy to na pewno schizofrenia??

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
PeKa00
bywalec

Re: Czy to na pewno schizofrenia??

Post autor: PeKa00 »

To znaczy, że niekoniecznie mam schizofrenie?
P e K a
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

Masz natomiast jaka droga pójdziesz czy jungowska (skandynawska) czy psychiatryczna to już twój wybór. Na pewno bezpieczniejsza będzie dla ciebie psychiatryczna bo nikomu nic nie zrobisz zrobią z ciebie otumanionego baranka który niebawem umrze . Żałuj ze w Polsce nie ma tak jak w Norwegii szpitali z free drug treatment bo to by było moim zdaniem najlepsze rozwiązanie dla każdego schizofrenika .
Awatar użytkownika
PeKa00
bywalec

A można wyleczyć jakoś f20 bez leków? bo nie zamierzam brać leków do końca życia
P e K a
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Norwedzy i Finowie leczą psychoterapia Chińczycy ziołami w Afryce i Indiach nie wiem dokładnie jak leczą ale nie lekami w Polsce leczą tylko lekami nie bacząc ze produkuje to tumany inwalidów a w USA UK i Australii maja różne pomysły
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

Czy ją masz czy nie masz... To może nawet od województwa, w jakim żyjesz, zależeć. W woj. łódzkim lansują Terapię Poznawczo-Behawioralną, bo można przy niej upiec wiele pieczeni na jednym ruszcie. W Polsce południowej z kolei bardziej zindywidualizowana terapia psychodynamiczna albo Gestalt. Z kolei im bliżej Pomorza, tym więcej niemieckich lobbystów lekowych. Taki odgórny podział również wiele zdradza kto jak ogarnia "jednostkę chorobową". Plus sprawa nasyłania omamów przez fale radiowe i elektromagnetyczne, mind hacking, ale to dla Ciebie nie czas wchodzić w tematykę.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Na pewno masz psychozy. Z diagnoza schizofrenia trzeba uważać bo pytanie co ty rozumiesz pod tym terminem jedna z definicji np mówi że schizofrenia to minimum miesiąc psychoz
Ostatnio zmieniony śr sty 04, 2023 12:25 am przez Amannn, łącznie zmieniany 1 raz.
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

Południe, centrum i Pomorze już mamy. A Warszawa? Pewnie jakiś tygiel różnych prądów i nurtów. A dotarło coś do mnie trzy dni temu: Że "psychoza" to "stan psychotyczny", więc również urojenia, nie tylko omamy. Ja mam spore spowolnienie psychomotoryczne, więc fantazjowanie dużo mi rekompensuje, ucieczka od realiów, coś na przekór pustce.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Tak urojenia zaliczają się też do psychoz na które polscy psychiatrzy przepisują neuroleptyki
Awatar użytkownika
PeKa00
bywalec

Nie wiem co to psychoza, jestem za głupi. Wiem, że parę razy w życiu miałem dziwne samopoczucie... Najgorsze, że nie mogę przypomnieć sobie, co wtedy robiłem. Pamiętam tylko jak ostatnim razem mi wyciągali rurkę z gardła, cewnik (miałem podobno próbę samobójczą i byłem w śpiączce) no i leki, po nich zacząłem rozumieć gdzie jestem i w końcu normalnie mogłem ruszać wszystkimi kończynami (wcześniej ręka jakby ''żyła swoim życiem''). To było w 2018r., ostatnio kiedy znów się dziwnie poczułem to rok temu kiedy głosy były uporczywe. Jeżeli któryś ze znajomych dotknął butelki z wodą to uważałem, że dodali coś/zatruli. Tak samo było w domu rodzinnym. Mało, co pamiętam. Wiem, że wtedy wyrzucałem leki na schize, bo mówiłem, że one mnie zabiją. Byłem okropnie wściekły przez co nawywijałem parę razy. Ocknąłem się pół roku temu kiedy dostałem aposuprid i zolaxa. Nagle doszedłem do wniosku, że broda mi urosła, że mam dziewczynę i w końcu wiedziałem jaki mamy miesiąc i rok

To jest chore i wiele moich zachowań żałuje, choć nie pamiętam co się wtedy musiało dziać. Ciesze się, że mogę być na tym forum i wiedzieć, że istnieje, że jestem świadomy tego, co robię. Czytałem, że to może kiedyś znowu wrócić, ale nie chcę zaprzątać tym sobie głowy
P e K a
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Pytanieczy jesteś na lekach czy nie. Jeśli nie to prawdopodobieństwo ze do ciebie wróci jest większe w ciągu pierwszych dwóch lat a potem mniejsze i tyle w temacie. Możesz się leczyć holistycznie ze schizofrenii u lekarzy chińskich jak nie chcesz u psychiatrów. Są ludzie podobno 1/2 schizofreników którzy nie leczą się wcale
Awatar użytkownika
hidden92
bywalec

Post autor: hidden92 »

Witaj na forum :-). Możesz robić tu wiele rzeczy, ale najgorszą z nich jest marnowanie czasu i słuchanie pseudo szamana, Amannn' a który zatrollował całe forum i wprowadza chińskimi ziółkami ludzi w psychozy. Tyle tytułem wstępu. Czuj się jak u siebie.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Hidden znowu się nie leczysz masz za małe dawki i znów dostajesz psychozy. Chłopie ty masz nadwrażliwość dopaminowa zdajesz sobie z tego sprawę musisz co jakiś czas zwiększać dawkę leku bo inaczej wybuchasz takimi tu tekstami. Otoczenie cię nie znosi i chętnie widzieliby cię wszyscy w psychiatryku na zamkniętym
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Amannn pisze: śr sty 04, 2023 8:54 pm Otoczenie cię nie znosi i chętnie widzieliby cię wszyscy w psychiatryku na zamkniętym
O Panie, chyba wiesz, co mnie tutaj rozbawilo? xD
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Ciebie również katastrofa
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

A Ciebie wszyscy kochaja, nie? xD
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Tak
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

:laughing-rolling:
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Znowu masz atak psychotyczny?
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Atak smiechu, ktorys raz po lekturze Twoich postow xD. Ale zaraz pozbieram sie z podlogi i dojde do siebie xD.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Wymagasz nagłego leczenia. Twoje dawki leków są za niskie . Ja mógłbym cię podleczyć psychoterapią
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”