Czemu właściwie służy to forum?
Moderator: moderatorzy
Re: Czemu właściwie służy to forum?
Proponuję nową kategorię tematyczną: "Świeża codzienna prasa od osób z pokładu F20"...
Psychologia "bada", gdzie jest ludzka świadomość i wodzi nas za nos, spekulując w magazynach psychologicznych, zmuszając do pseudofilozoficznych rozważań. Tymczasem to nie problem, wyłączyć komuś świadomość. Zamieniasz się w cyborga, a po pięciu minutach masz ewentualnie "prześwity", że coś jest nie tak (z pamięcią). No, w pełnej nieświadomości zabierasz z lodówki żółty ser na dwa dni, po dwóch w pełnej nieświadomości go z powrotem o czwartej rano podrzucasz. O siódmej rano znów otwierasz lodówkę i cieszysz się na widok sera. Panowie, my chcemy tylko się kochać, szanować i troszczyć o siebie nawzajem, a nie że "alzheimer". [Choć może "ciała Lewy'ego"/ Levy'ego (?), patrz: mózg, wibrują inaczej i nadają na innych falach!]
Taka sytuacja w moim domu w marcu 2022: Ja, proszę przejdź, jesteś przecież starsza...". Mama: "Jak to, przecież to ty jesteś ode mnie starsza...", ja: "Jak to, przecież ty się urodziłaś w roku A, a ja w roku B.", mama: "Nie, dokładnie na odwrót". Ja: "Kto ci tak powiedział?", mama (która nieprzerwanie od b-lat mówi niestrudzenie, że w anioły nie wierzy, a diabły, to są ludzie) mówi serdecznym, jakby rozleniwionym głosem: "Aaniooł..." i spokojnie, pogodnie idzie do swojego pokoju, by dalej oglądać telewizję. (Na kilkanaście sekund wyłączone ego sprawia, że wypowiadasz treści, których nigdy wcześniej nie było w Twojej głowie!) Dziś (28.08.) rano w szafce kuchennej pojawiła się szklanka (podobna do dotychczasowej, tylko z deczka niższa i szersza) z wyżłobionym napisem na jej dnie "IKEA". A generalnie, to jestem "nocnym markiem"... Do tego od kilku tygodni mama ma telefon od pana o nazwisku Słowik, który niestrudzenie, acz serdecznie (więc z głosu wynika, że nie odczuwa presji utraty klientów...) zaprasza ją do przyłączenia się do jego "spółki", wiedząc już z niejednej odpowiedzi, że nie jest tym zainteresowana. Od kilku miesięcy w jej skromniutkim telefonie (czyli nie smartfon), i to przy nie-świecącym się ekranie, słyszy co kilka dni (o różnych porach dnia i nocy) trzaski. Ps. Ciekawe, dlaczego W. Churchill spał zawsze z nogami skierowanymi na południe..?
Zgłaszam zniknięcie szklanki firmy "IKEA". Zamiast niej w kuchni (biorąc pod uwagę całe mieszkanie) pojawiła się ta poprzednia. Znam wszystkie schowki, a tylko jeden z nich jest na klucz. Jestem przekonana, że mimo Jej rozchwiania, jest to coś zorganizowanego i metodycznego, a to ze względu na mnogość i różnorakość tych wszystkich pomysłów, które przeistoczyły się w (czystą) prowokację. No, ale skoro i (nawet tą nie podłączoną do PC-ta) drukarkę można zhakować... Odgórne komunikaty nie muszą być szyfrowane tak, byś sobie je uświadamiał w "pamięci werbalnej", bo jest też ta "niewerbalna" i nie wiadomo, jakie "połacie" mózgu zajmuje, ale generalnie chodzi o fale theta. [Łatwo jest je "zhakować", gdy występują (a raczej nie powinny) w częściach skroniowych kory mózgowej, bo idą bezpośrednio z nadaktywnych (u "paranoików") części "przedczołowych". Z kolei prozdrowotna (metoda rTMS) stymulacja móżdżku, to traktowanie go właśnie falami theta.]
... U dinozaurów, czyli istot żywych z dużym "pniem mózgu", zapewne większościowo. Tuż nad pniem u ludzi znajduje móżdżek, który wyłącza się na chwilę przed doznaniem omamu (słuchowego, wzrokowego, cenestetycznego). Pień mózgu łączy się bezpośrednio z rdzeniem kręgowym, a ten ma szczególną rolę w przewodzeniu prądu elektrycznego, doprowadzanego w ten sposób do pozostałych części ciała (byśmy trawili, oddychali, wydali).
... U dinozaurów, czyli istot żywych z dużym "pniem mózgu", zapewne większościowo. Tuż nad pniem u ludzi znajduje móżdżek, który wyłącza się na chwilę przed doznaniem omamu (słuchowego, wzrokowego, cenestetycznego). Pień mózgu łączy się bezpośrednio z rdzeniem kręgowym, a ten ma szczególną rolę w przewodzeniu prądu elektrycznego, doprowadzanego w ten sposób do pozostałych części ciała (byśmy trawili, oddychali, wydali).
Ostatnio zmieniony pn sie 29, 2022 7:47 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 2 razy.
Poprosilam Ją o otworzenie kluczem szafki. I co: Nie, nie było w niej wspomnianej szklanki "IKEA". ... Zastosowanie najnowszych osiągnięć technologicznych i odkryć z dziedziny fizyki nie opłacałoby się finansowo w próbie zniszczenia dwóch osób, z których jedna utyka, a druga ma stwierdzoną "niepełnosprawność z powodu naruszenia ogólnej sprawności organizmu w stopniu znacznym". A My już mamy wielotysiącletnie budowle, np. w województwie kujawsko-pomorskim.