Jak się czujecie na 5mg olanzapiny?
Moderator: moderatorzy
Re: Jak się czujecie na 5mg olanzapiny?
Uzależniacie się od świadomości leczenia, a nie leczycie.. Jak emeryt, który nie pamięta rano, która tabletka na co i ile.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Ja się lecze już 26 lat więc nie masz prawa pisać mi takich rzeczy. Jak będziesz miał taki staż jak ja to zrozumiesz jakie to ciężkie jest.
W psychiatrycznej gwarze miałbyś pewnie już 4 gwiazdki i karnet na nocowanie w palarni.. Odbijcie od tej autodestrukcji.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Napisałbyś coś mądrego pomocnego. Bo ledwo nie tak dawno się tutaj zarejestrowałeś a już mędrkujesz. Daleko tak tutaj nie zajdziesz. A drwiąc sobie z innych pokazujesz tylko jakie masz swoje wnętrze.
Lilly to jednak nie takie złe lekarstwo, brane wybiórczo na rozdrażnienie. Wczoraj przeżywałem istny koszmar: światłowstręt, klaustrofobia, nerwowość i rozbicie wewnętrzne.. Po 10 mg mocno mnie odcięło, tak że dziś spałem do 3 PM, ale przynajmniej przeszło. "Baklofen", też pewnie byłby dobry, ale niestety nie miałem już w apteczce, a poza tym to lek dla alkoholików, po którym można z luzu zesrać się w spodnie..
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Jeżeli na 10 mg masz urojenia i omamy to najprawdopodobniej zwiększą się na 5 mg. 5 mg to jest dawka podtrzymująca jak się już nie ma objawów pozytywnych i jest się w remisji.Miś Uszatek pisze: ↑sob lut 27, 2021 8:27 pm Ja się przymierzam do brania 5 mg olki ale mam obawy bo mam urojenia i omamy i nie chce aby one się zwiększyły.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Zachorowałem rok temu. Przyjmowałem lek rispolept , na chwilę obecną olanzapina 5mg. Niestety moje libido jest na zerowym poziomie. Wzwody też nie są takie jak były kiedyś (osłabione), lek sildenafil niestety za dużo nie pomaga. Czy po odstawieniu leku libido oraz potencja wrócą jak dawniej? Wyniki hormonów mieszczą sie w normie. (TSH, prolaktyna, wolny testosteron,psa,testosteron). Z góry dziękuję za odpowiedz
- amigo
- zaufany użytkownik
Biorę dopiero od dzisiaj w połączeniu z 600 mg Klozapiny i 1500 mg Depakine,.
Za tydzień - dwa, zdam większe relację.
Jak na razie to dobrze się komponuje z tymi lekami... Jestem spokojniejszy a i objawy pozytywne znikają.
Za tydzień - dwa, zdam większe relację.
Jak na razie to dobrze się komponuje z tymi lekami... Jestem spokojniejszy a i objawy pozytywne znikają.
Ktoś napisał w innym temacie że sie tyje... po 5 mg chyba jednak nie tak bardzo zwłaszcza jak tylko na noc.
Natomiast muli ale to dobrze bo sen jest głęboki i nie zrywa sie nocki w niepotrzebnych stróżowaniach nocnych, czy przemyśleniach.
Drugie natomiast to niebezpieczny lek do odstawienia po odstawieniu są różne dolegliwości (jak np. odwiesina)...-ja mam chyba ogólnie uzależnienie od tego leku mi sie wydaje że wszystko jest okey jak jestem na tym leku i moje nerwy odchodzą w dal, ale na innych lekach bez olanzy/zprexy jakby sypie sie nawet moja skóra już nie wspomnę że mam podwyższony poziom stresu-nerwowa.
Kiedyś brałam 5mg Zyprexy ale była dość silna, silnie muliła no i jakby tu szczerze wyznać miałam biegunkę ( na następny dzień ) i to taką że myślałam, że DNA się wyzbywam.
A wiecie że do tych dawek leków dochodzą jeszcze różne kolory ...
Natomiast muli ale to dobrze bo sen jest głęboki i nie zrywa sie nocki w niepotrzebnych stróżowaniach nocnych, czy przemyśleniach.
Drugie natomiast to niebezpieczny lek do odstawienia po odstawieniu są różne dolegliwości (jak np. odwiesina)...-ja mam chyba ogólnie uzależnienie od tego leku mi sie wydaje że wszystko jest okey jak jestem na tym leku i moje nerwy odchodzą w dal, ale na innych lekach bez olanzy/zprexy jakby sypie sie nawet moja skóra już nie wspomnę że mam podwyższony poziom stresu-nerwowa.
Kiedyś brałam 5mg Zyprexy ale była dość silna, silnie muliła no i jakby tu szczerze wyznać miałam biegunkę ( na następny dzień ) i to taką że myślałam, że DNA się wyzbywam.
A wiecie że do tych dawek leków dochodzą jeszcze różne kolory ...
- piotrs
- zaufany użytkownik
5 mg olanzapiny na dobe
dla mnie to za malo nie podtrzymała mi by mi
po kilku dniach dostawalem nawrotu
bym musiał brać 7 i pol 5 albo 10 mg /d
ale wiem ze ludzie z forum tyle biora i funkcjonuja
dobry na sen ale apetyt duzy
dla mnie to za malo nie podtrzymała mi by mi
po kilku dniach dostawalem nawrotu
bym musiał brać 7 i pol 5 albo 10 mg /d
ale wiem ze ludzie z forum tyle biora i funkcjonuja
dobry na sen ale apetyt duzy
5mg na noc, a na dzień lek potrzmujący abilify czy substytuty. W sumie zauważyłam dobrze współgrają.
- piotrs
- zaufany użytkownik
tak zolafren na sen tylko
przez 2 lata ponad brałem 10 mg /d zolafrenu na noc na sen o 20
spalem jak baranek to bylo dobre wyspany
ale za duzy apetyt
ale bylem zalekowany bo bralem solian jeszcze
tez tak mysle 5 mg /d na noc
przez 2 lata ponad brałem 10 mg /d zolafrenu na noc na sen o 20
spalem jak baranek to bylo dobre wyspany
ale za duzy apetyt
ale bylem zalekowany bo bralem solian jeszcze
tez tak mysle 5 mg /d na noc
- RSHFunkster
- zaufany użytkownik
- Status: zdrowy
- Kontakt:
Moje odczucia po samym olanzinie 5mg nie należą do kolorowych. Ogólnie wrażenie pustki, zagubienia, bezsensu, uczucie nadciągającego niespodziewanego nieszczęścia. Tylko dzięki aprixorowi mogę normalnie funkcjonować.
F29
- RSHFunkster
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Obecnie z powodu nasilenia się objawów psychozy i zalecenia lekarza powróciłem do 10 mg. Wraz z dłuższym cyklem objawy negatywne (np. drastyczne pogorszenie nastroju) były przejściowe i zniknęły samoczynnie. Życzę również wszystkim zaczynającym brać leki, Uważajcie! pierwsze miesiące mogą być bardzo trudne.
F29
- piotrs
- zaufany użytkownik
a może przejśc do 200 mg /d solianu czy amisanu i 2,5 zolafrenu na senRSHFunkster pisze: ↑pt lut 02, 2024 8:06 pm Obecnie z powodu nasilenia się objawów psychozy i zalecenia lekarza powróciłem do 10 mg.
zawsze lżej i mocniejszy
albo do 7 , 5i pół zolafrenu sprubuj
5 mg to z amało próbowałem
- RSHFunkster
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Bez zalecenia lekarza nic nie zrobię, a osobiście mam takie doświadczenie z lekami, że wolę nie kombinować.
F29
Ja na 5 mg dostałem prawie psychozy ostatnio a kiedyś 2,5 mg brałem pół roku i było w miarę ok także leki różnie działają w różnym czasie.
- RSHFunkster
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Na 5mg olanzy byłem bardzo zamulony, śpiący, ale dalej lepiej niż przy 10mg, bo wtedy to już ledwo miałem kontakt z rzeczywistością.
F29