Gdzie planujesz lub chcesz się wybrać?

Tu znajdują się inne popularne tematy nie związane ze schizofrenią.

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Re: Gdzie planujesz lub chcesz się wybrać?

Post autor: Piotrek007 »

Moim małym marzeniem jest wybrać się na koncert Marka Dyjaka - bardzo chciałbym posłuchać go na żywo.Może w tym roku się uda jeżeli będzie występował gdzieś niedaleko.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Awatar użytkownika
karuna
zaufany użytkownik
Status: करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: karuna »

Ja bym udal się do Indii, ale szczerze to po kiego grzyba mi jakieś wyjazdy daleko, beka.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Post autor: FreshEscape »

karuna pisze: sob lut 25, 2023 6:03 pm Ja bym udal się do Indii, ale szczerze to po kiego grzyba mi jakieś wyjazdy daleko, beka.
Panie beka, gdybyś się wybrał do indii to przeszło by ci to bekowanie i sd-ekowanie. Depresja pewnie też by ci przeszła, gdybś zobaczył ludzi co nie mają nić, materialnie. A jednocześnie wszystko w głowie. Choć w dzisiejszych czasach też znam takich co byli. Hotele gwiazkowe, zorganizowany przewodnik. Z takiego wyjazdu nic byś nie zyskał... Jedż w ciemno, sam sobie zorganizuj całą podróż, mieszkanie w domach z ludzmi, są takie portale dla backpaerów. Ktoś daje ci kont, w danym mieście. A ty w zamian, dajesz mu możliwośc mieszkania kontem u siebie w polsce. Sama kolej w indiach to temat rzeka, to nie tak. Ze pójdziesz na pusty dworzec w Polsce, wsiądziesz w pociąg i pojedzie haha. Pewnie nawet nie ruszył byś z miast w którym wylądowałeś, a pierwszy taksiarz. Naciągnął by cie na 1000 rupi, i to w dodatku zaworząc cie pod hotel na ulicy. Który nie jest twoim hotelm. W środku nocy. Bo na 10 kilometrowej ulicy. Hoteli o takiej nazwie jest 25. Podróż do Indii, to podróż życia. Która mogłaby ci dać możliwośc zrozumienia świata i samego siebie. Bardziej niż te twoje 3 kierunki i wiecej niż jakieś 10 lat pracy. Dodam tylko, że zwykły szpital w indiach, wygląda gorzej niż chlewek dla świni w polsce. A co dopiero psychiatryczny. A jak ktoś ma coś z głową to raczej do azji nie jezdzi. Sam Cejrowski, wielki chojrak w indiach, wymięka. A co dopiero ty KARUŚ, bądź poważny hahaha.
Awatar użytkownika
Trener
bywalec
Status: F41.2

Post autor: Trener »

Do Kołobrzegu na plażę i W-wa :D
Ukryta zawartość
To forum wymaga zarejestrowania i zalogowania się, aby zobaczyć ukrytą zawartość.
Awatar użytkownika
Havana
zaufany użytkownik

Post autor: Havana »

Do kuchni po drugą kawulkę ☕
Awatar użytkownika
TriumfalnaTurkawka
zaufany użytkownik

Post autor: TriumfalnaTurkawka »

Krakow na rowerze a potem zakopane.
Z każdą przeciwnoscia mozna wygrac.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

W przyszłym roku w maju lecimy do Paryża.
Podróż samolotem, wieża Eiffla - kolejne marzenia będą odhaczone :D.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Buszra82
moderator
moderator

Post autor: Buszra82 »

Pomyślnej podróży :) owocnej w nowe doświadczenia i inspiracje.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Dzięki, Buszra.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec
Status: guru

Post autor: canngurro »

Nigdzie wszedzie dobrze ale chyba w domu najlepiej
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec
Status: guru

Post autor: canngurro »

FreshEscape pisze: sob lut 25, 2023 6:28 pm Podróż do Indii, to podróż życia. Która mogłaby ci dać możliwośc zrozumienia świata i samego siebie. Bardziej niż te twoje 3 kierunki i wiecej niż jakieś 10 lat pracy. Dodam tylko, że zwykły szpital w indiach, wygląda gorzej niż chlewek dla świni w polsce. A co dopiero psychiatryczny. A jak ktoś ma coś z głową to raczej do azji nie jezdzi.
Ta zycia, chyba konca zycia, do takich wypraw to trzeba byc zaprawionym w bojach survivalowcem. Z poczatku gdzies blizej, chocby do Hiszpanii Portugalii, jak wrocisz zywy mozna probowac dalej ruszyc do Mecedonii. Przeciez tam na pierwszej ulicy moga cie obrabowac i zabic, chyba ze cwiczyles 10 lat kungFu ale i tak jak wbija kose w plecy to nie poskaczesz. Tam jest straszliwa bieda i po jakiego grzeba gdzies sie pchac, wszedzie ludzie zyja tacy sami tylko kolor skory moze inny, zyja tak samo jak kto potrafi tyle ze cieplo i nedza wiec duzo bezdomnych spia prosto pod murami i na ulicach. Jeszcze moze taka roznica ze zamiast tytoniu jak u nas wszedzie wszyscy kopca gandzie bo tam rosnie pod kazdym budynkiem i w ogrodku i dziko.
Lepszy juz Tybet, Himalaje, Nepal
ODPOWIEDZ

Wróć do „tematy dowolne”