Kto obecnie bierze solian ?
Moderator: moderatorzy
Re: Kto obecnie bierze solian ?
to jaki wedlug ciebie jest najlepszy lek?
Najlepszym lekiem jest olanzapina, jedyny skutek uboczny, to tycie. Ale dostałem też fluoksetynę, która ma to hamować. Drugim bardzo dobrym neuroleptykiem jest Tisercin, który działa doskonale na sen, oraz ma działanie antydepresyjne. Jeszcze risperidon jest dobry, ale kastruje.
Mogę jeszcze do dobrych leków zaliczyć perazynę i kwetiapinę. Reszta to totalne dno... Myślę, że klozapina może być cudownym lekiem, bo jest z tej samej grupy co olanzapina czy kweta.
Mogę jeszcze do dobrych leków zaliczyć perazynę i kwetiapinę. Reszta to totalne dno... Myślę, że klozapina może być cudownym lekiem, bo jest z tej samej grupy co olanzapina czy kweta.
Od olanzapiny można dostać cukrzycy, podwyższa również cholesterol.Rexio pisze: ↑sob gru 21, 2019 7:16 pm Najlepszym lekiem jest olanzapina, jedyny skutek uboczny, to tycie. Ale dostałem też fluoksetynę, która ma to hamować. Drugim bardzo dobrym neuroleptykiem jest Tisercin, który działa doskonale na sen, oraz ma działanie antydepresyjne. Jeszcze risperidon jest dobry, ale kastruje.
Tisercin i perazyna należą do tej samej grupy leków pod względem chemicznym (pochodne fenotiazyny) i niestety upośledzają one niektóre funkcje poznawcze, co wychodzi w testach psychologicznych. Natomiast jeśli chodzi o działanie przeciwdepresyjne to solian w małych dawkach bije tu na głowę tisercin

- raichu
- zaufany użytkownik
- Status: trener pokemon
Ja dłuższy czas brałem 2x200mg solianu i miałem prolaktynę 70 i bromergon nie pomagał, obecnie biorę olanzapinę 15mg i jest ok poza tym tyciem i obżarstwem właśnie ale jakoś sobie z tym poradziłem i mnie nie przybywa. Fluoksetynę biorę ale to na doła głównie ale ok że hamuje i tycie przy okazji, z tego co wiem jest stosowana w bulimii. Co do tisercinu to miałem po tym dziwne objawy typu senność, trudności z oddychaniem, suchość w ustach, drętwienie języka, czego nie zaobserwowałem po perazinie, której jak brałem 25mg to nie czułem w ogóle senności no przy 100 już tak ale nie było problemów jak po 25mg tisercinu. To samo było po rispolepcie choć przy małej dawce 1mg po 2tygodniowym wdrożeniu było ok. Solian ogólnie sobie chwalę mimo że lekarz odstawił mi go z uwagi na wysoką prolaktynę i związane z tym ryzyko i dał mi właśnie olanzapinę, którą wcześniej odstawił mi z uwagi na tycie, teraz do tego biorę też siofor stosowany w cukrzycy dla poprawy metabolizmu. Dla mnie zarówno solian jak i olanzapina działają równie dobrze mimo tych objawów, przynajmniej jestem aktywny na nich co się liczy a nie przesypiam całego dnia a i na objawy chorobowe działają moim zdaniem najlepiej. Aha i miałem morfologię robioną i cholesterol mam ok ogólnie wszystko mam w niej ok tylko hemoglobina w górnych granicach normy ale to ok, a poziom cukru nieraz mierzyłem i nie mam wysokiego. Co do działania antydepresyjnego to minimalnie te 2x200mg solianu wzmacniało działanie antydepresyjne fluoksetyny. Szkoda że przez prolaktynę nie mogę go brać choć na olanzapinie też się dobrze czuję nawet.
Ostatnio zmieniony ndz gru 22, 2019 4:25 pm przez raichu, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja tam brałem solian w różnych dawkach i żadna dawka przeciwdepresyjnie nie działała. Gdzieś od jakiegoś tygodnia zaczęły pojawiać się stany depresyjne i wiążę je z solianem.Od olanzapiny można dostać cukrzycy, podwyższa również cholesterol.
Tisercin i perazyna należą do tej samej grupy leków pod względem chemicznym (pochodne fenotiazyny) i niestety upośledzają one niektóre funkcje poznawcze, co wychodzi w testach psychologicznych. Natomiast jeśli chodzi o działanie przeciwdepresyjne to solian w małych dawkach bije tu na głowę tisercin
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
stany depresyjne sa wynikiem braku w organizmie wit d3 ktora bierze sie ze slonca. Jak wiadomo obecnie odcinaja nas od slonca wiec tej witaminy praktycznie kazdemu brakuje. Biore Solian od 16 lat, to najlpeszy obecnie lek. Najskuteczniejszy i praktycznie bez skutkow ubocznych, przynajmniej w porownaniu z innymi lekami przeciwpsychotycznymi.
Ja obecnie biorę 1x200 Solianu - przez ponad tydzień brałem 1x300, ale na tej większej dawce w późniejszych godzinach nocnych tak od 21-22 nachodziły mnie stare dobre stany niemocy i strasznego napięcia wewnętrznego które mógłbym delikatnie porównać do tego specyficznego napięcia z zespołu niespokojnych nóg który też miałem długi czas. Na dwusetce samopoczucie mam fajne, jestem pogodny, o wiele bardziej chce mi się robić niż bez leków, nie mam dziwnych jazd z nastrojem, jestem spokojny - niestety myślokształty, delikatne głosy bywają, ale nie tak silne więc na to też działa - ogólnie takie 6-7/10 więc nieźle
Nie wiem jak z prolaktyną, przegląd techniczny organizmu dopiero będę robić.

- Catastrophique
- bywalec
Biorę łącznie 600mg Solianu dziennie. Dobry lek, tylko chyba zwiększa mi apetyt. Prolaktyna? Co?
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- Jurian_69
- zaufany użytkownik
- Status: praktyk new code nlp
- Gadu-Gadu: 63586693
- Kontakt:
zażywałem solian i jest w miarę dobry bo nie ma tyle skutków ubocznych i tak dużej sedacji jak inne neuroleptyki. o co ci chodzi z tą prolaktyną? który doktorek ci to wmówił
-ten proch raczej zmniejsza ją jak już i dzięki temu zmniejszone jest LIBIDO
jak już wrzucać CHEMIĘ to ta najmniej szkodzi poza placebami z farmaceutycznymi nazwami.

F43.9 

- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik

- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
To nie lek zwieksza apetyty, tylko masz dobre samopoczucie. Jak czlowiek zacnie sie czuje to logiczne jest, ze lubi zjesc. Po Solianku ma sie wlasnie mega apetyt na zycie. Najlepszy lek pod sloncem!Catastrophique pisze: ↑ndz lut 02, 2020 1:14 am Biorę łącznie 600mg Solianu dziennie. Dobry lek, tylko chyba zwiększa mi apetyt. Prolaktyna? Co?
Co w nim wspaniałego? Ja żadnych pozytywnych efektów o jakich mówisz nie odczuwam. Najlepszym lekiem pod słońcem jest olanzapina i każdemu będę ją polecać. 

ja biore aktualnie 500mg solianu
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Nie odczuwasz bo bierzesz olanzapine

Był niedawno czas, że brałem solian w dawce 400mg i po czasie wpędził mnie w stany depresyjne. Wiele lat temu również wywołał stany depresyjne.
biore 1200 solianu i wracam powoli do zdrowia
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
To nie od leku. Depresja to choroba. Moze tez byc wynikiem braku slonca, wtedy trzeba suplementowac wit D3. Solian znakomicie pomaga na depresje i chyba jest to najlpeszy znany swiatu lek na lęki.
Odstawienie skutkowało natychmiastowe ustąpienie objawów.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Zbieg okolicznosci albo jakas bzdura totalna. Jak lek przeciwpsychotyczny i antydepresyjny w dodatku najlepszy jaki jest na rynku moze powodowac depresje?? Moze masz jakis rodzaj mutacji albo defekt mozgu? Albo jeszcze jakies inne leki do tego brales, a moze maryhe albo wode tankowales w miedzy czasie?
- piotrs
- zaufany użytkownik
tak antonio ile tego solianu na dobe bierzesz?
zgadzam sie ze to najlepszy lek teraz dosstepnie