NAUKA.
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
Re: NAUKA.
A skąd ludzie mają wiedzieć,że to racja?
- Alex1950
- zaufany użytkownik
Może trzeba posiadać dowody danielek, by kogoś do czegoś przekonać?
Nie przestawaj się uśmiechać, bo to sprawia że jesteś najpiękniejsza
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
zuważmy jeeli 1 + 1 = 2 i zdania są podobne tomusimy je sumować np.1 + 1=2
3 + 3 = 6
3 + 3 = 6
świat nie płacze za zapomnianymi bohaterami którzy chcieli zmienić świat. cieszy się tym co miał do tej pory. nikt nie rozumie reguł gry. ostatni wygrywa wyścig do pieniędzy, ale nie do nieba.
ZAGADKA: jest białe, ale jest też czerwone i jest szybsze od lecącego ptaka?
2 + 4 = 0
udowodnijże powyższe równanie jest prawidłowe.dla jakich metod
z równania pitagorasa- elzeibnerga które mówi o płaszczyznach równoległych można wyprowadzić wzór na deflacje krzywych eplitycznych 4 = -2
co dowodzi że w tym szczgólnym przypadku jaki jest pdoany może zastosować wniosek z równania pitagorasa- elzeibnerga tylko wtedy kiedy równanie zawiera wykładniki parzyste.
orio kolo dowiódł że 0 = 0 więc powyższe równanie jet tuatulogią
cnd ( co należało dowieść)
2 + 4 = 0
udowodnijże powyższe równanie jest prawidłowe.dla jakich metod
z równania pitagorasa- elzeibnerga które mówi o płaszczyznach równoległych można wyprowadzić wzór na deflacje krzywych eplitycznych 4 = -2
co dowodzi że w tym szczgólnym przypadku jaki jest pdoany może zastosować wniosek z równania pitagorasa- elzeibnerga tylko wtedy kiedy równanie zawiera wykładniki parzyste.
orio kolo dowiódł że 0 = 0 więc powyższe równanie jet tuatulogią
cnd ( co należało dowieść)
świat nie płacze za zapomnianymi bohaterami którzy chcieli zmienić świat. cieszy się tym co miał do tej pory. nikt nie rozumie reguł gry. ostatni wygrywa wyścig do pieniędzy, ale nie do nieba.
- Piotrmanowy-Nick
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: Usunięte
Nie bardzo rozumiem, o co pytasz i co piszesz.
P.S - "tautologią"
P.S - "tautologią"

Najbardziej niezrozumiałe jest to, że w ogóle cokolwiek daje się zrozumieć - Albert Einstein w odniesieniu do Wszechświata
Świat jest chory a to mnie z całego świata doktory.
Nie wiem nie zamierzam wyprowadzać ich z błędu.
Choć kategorycznie to razi w ich kompetencje i umiejętności.
Szpital psychiatryczny to miesjca tortur buntowników z wyboru.
Tam ich niszczą i szkolą jak w hitler jugen.
Zatracają swoje wartości i stają na straży systemu.
I żyją dla jednej zaznanej tam chwili.
Może ktoś gorzko zapłacze jak to przeczyta.
Ale taka była moja taktyka.
Łódź nasza toneła, ale ja miałem zejść ostatni.
Niestety wszystko do nas wraca, nawet zło tego świata.
Zostałem ostatnim powiernikiem pierścienia.
Jednak nie zniszcze go we wrocławiu.
Schowam go przed całym światem, który go pragnie.
Bo inaczej będę dla nich już niepotrzebnym śmieciem,
i będę żyć marni. może to lapidarne ale to jedyna szansa żeby żyć.
I nie kpić ze swojego istnienia które jest milardem odbić w nas innych ludzi.
nara.
Nie wiem nie zamierzam wyprowadzać ich z błędu.
Choć kategorycznie to razi w ich kompetencje i umiejętności.
Szpital psychiatryczny to miesjca tortur buntowników z wyboru.
Tam ich niszczą i szkolą jak w hitler jugen.
Zatracają swoje wartości i stają na straży systemu.
I żyją dla jednej zaznanej tam chwili.
Może ktoś gorzko zapłacze jak to przeczyta.
Ale taka była moja taktyka.
Łódź nasza toneła, ale ja miałem zejść ostatni.
Niestety wszystko do nas wraca, nawet zło tego świata.
Zostałem ostatnim powiernikiem pierścienia.
Jednak nie zniszcze go we wrocławiu.
Schowam go przed całym światem, który go pragnie.
Bo inaczej będę dla nich już niepotrzebnym śmieciem,
i będę żyć marni. może to lapidarne ale to jedyna szansa żeby żyć.
I nie kpić ze swojego istnienia które jest milardem odbić w nas innych ludzi.
nara.
Zaufać wężowi to jakby umówić się z głazem który na nas się toczy, żeby zmienił parabole ruchu.
Jestem ostatni na tym świecie, Gatunek chroniony, bo ja nie ratuje żadnych śmieci, którzy prowadzą nas w ślepą uliczkę. Może też postąpiłem źle czasami, tak że myślałem że już nie ma ratunku. Lecz Bóg wybacza wszystko o co prosimy. Więc nie żyje strachem przed moją godziną. Choć jestem na nią gotowy przyjdzie później. Wrogiem systemu jeszcze jestem. I jako jedyny się nie sprzedałem. Ale miałem po prostu łatwiej. Muszę udawać chorego zapóxnieniowca, ale kiedyś skończy się eldorado dlatego musze uwcześnie iść do jakiejś pracy. Zostane sprzątaczem ale bardziej chce podawać kawe, ścierać stoliki i robić frytki. Wszystkie inne prace dziś to kpina z ludzi. Nie wiem czego już rozumiem a czego nie. chce zamieszkać z dala od świata na jakiejś farmie. Wole umrzeć niż przejść na ciemną stronę. Ale to nie będzie konieczne wystarczy że grzecznie odmówie. Podpisałem w swoim życie mnóstwo kwitów. I mam przez to nie faj nie. Ale co miałem zrobić żeby skończyć jeszcze ma rnie j?
więc pokoi co zadowalam się spokojem i stabilizacją, lecz to kiedyś zaganie jak z prądu światło.
Jestem ostatni na tym świecie, Gatunek chroniony, bo ja nie ratuje żadnych śmieci, którzy prowadzą nas w ślepą uliczkę. Może też postąpiłem źle czasami, tak że myślałem że już nie ma ratunku. Lecz Bóg wybacza wszystko o co prosimy. Więc nie żyje strachem przed moją godziną. Choć jestem na nią gotowy przyjdzie później. Wrogiem systemu jeszcze jestem. I jako jedyny się nie sprzedałem. Ale miałem po prostu łatwiej. Muszę udawać chorego zapóxnieniowca, ale kiedyś skończy się eldorado dlatego musze uwcześnie iść do jakiejś pracy. Zostane sprzątaczem ale bardziej chce podawać kawe, ścierać stoliki i robić frytki. Wszystkie inne prace dziś to kpina z ludzi. Nie wiem czego już rozumiem a czego nie. chce zamieszkać z dala od świata na jakiejś farmie. Wole umrzeć niż przejść na ciemną stronę. Ale to nie będzie konieczne wystarczy że grzecznie odmówie. Podpisałem w swoim życie mnóstwo kwitów. I mam przez to nie faj nie. Ale co miałem zrobić żeby skończyć jeszcze ma rnie j?
więc pokoi co zadowalam się spokojem i stabilizacją, lecz to kiedyś zaganie jak z prądu światło.
Mam taką wizje że rożni ludzie przebierają się za innych ich przypominających. Ale to jest niemożliwe. Bo wtedy uzupator nie miałby tożsamości. Wiec sami rozumiecie... 

Reguła nieoznaczeności haisenberga jest błędna ponieważ elektron orbituje w skończnej przestrzeni chmury otaczajacej atom. więc znajdzie się takie ułożenie że w nieskończonej ilosci możliwych stanów znajdzie się jeden który będzie przemieszczeniem w to samo miejsce. wtedy pęd i położenie będą możliwe do obliczenia w danej chwili.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Drgania elektronu są na tyle chaotyczne, że nie da się określić czasu przemieszczenia w to samo miejsce, prawdopodobieństwem można sterować poprzez zakrzywienie przestrzeni wystąpienia elektronu silnym polem elektrostatycznym, wtedy elektrony są przyciągane do bieguna dodatniego i pole prawdopodobieństwa wystąpienia elektronu się zawęża. Przy wystarczająco silnym polu elektrostatycznym elektron będzie drgał w jednym miejscu i da się określić jego położenie i pęd, jeżeli uwzględni się moment powrotu w zawężonej przestrzeni wystąpienia elektronu.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Piotrmanowy-Nick
- zaufany użytkownik
Jeśli się przemieści w to samo miejsce.... to będzie stał. Nie wiem czy na gruncie fizyki to w ogole możliwe - nie mówiąc o praktyce. To po pierwsze.
Po drugie - istotą nieoznaczoności (na ile ja amator ją rozumiem) jest to, że jakikolwiek akt pomiaru (nierozerwalny z ingerencją) wpływa na obiekt mierzony. Dlatego nawet jak będzie stał w miejscu... nie poznasz doskonale dokładnie położenia i pędu.
0 absolutne.... tyle w temacie
Po drugie - istotą nieoznaczoności (na ile ja amator ją rozumiem) jest to, że jakikolwiek akt pomiaru (nierozerwalny z ingerencją) wpływa na obiekt mierzony. Dlatego nawet jak będzie stał w miejscu... nie poznasz doskonale dokładnie położenia i pędu.
0 absolutne.... tyle w temacie
Najbardziej niezrozumiałe jest to, że w ogóle cokolwiek daje się zrozumieć - Albert Einstein w odniesieniu do Wszechświata
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Nie będzie stał, ale przemieszczał się w ograniczonej przestrzeni, nawet w zerze absolutnym elektron się porusza, ograniczona przestrzeń pozwala na zbudowanie modelu według którego komputery przeliczą punkt wystąpienia w czasie.
Sprawdzenie położenia zmienia pęd, a sprawdzenie pędu zmienia położenie, problemem są narzędzia pomiarowe. Problem P(=∨≠)NP
Sprawdzenie położenia zmienia pęd, a sprawdzenie pędu zmienia położenie, problemem są narzędzia pomiarowe. Problem P(=∨≠)NP
- Piotrmanowy-Nick
- zaufany użytkownik
No może nawet coś więcej niż narzedzia. Może natura świata. Co do stanów czy położenia cząstki, są chyba 2 propozycje. (podkreślam propozycje bo rzadna nie udowodniona). 1. Supersymetria 2. Konforemna teoria pola (Symetria konforemna).
nie sądzę by (jakikolwiek) model komputerowy w pełni odzwierciedlał nawet skrawek rzeczywistości. Wierzę w naukę, fizykę. Wierzę, że świat jest ciekawy, złożony i poddany prawom. Wierzę prof. K.A. Meissnerowi szczególnie w tematach związanych z fizyką.
Może to już nie jest fizyka, a interpretacja, ale wierzę (jemu), że
- świat jest immanentnie losowy (patrz nierówności Bella)
- świat się staje w każdym momencie (interpretacja/pogląd K. Meissnera).
nie sądzę by (jakikolwiek) model komputerowy w pełni odzwierciedlał nawet skrawek rzeczywistości. Wierzę w naukę, fizykę. Wierzę, że świat jest ciekawy, złożony i poddany prawom. Wierzę prof. K.A. Meissnerowi szczególnie w tematach związanych z fizyką.
Może to już nie jest fizyka, a interpretacja, ale wierzę (jemu), że
- świat jest immanentnie losowy (patrz nierówności Bella)
- świat się staje w każdym momencie (interpretacja/pogląd K. Meissnera).
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Po tym jak mnie świadomy chaos pogryzł mam niemiłe wspomnienia, to tak jakby cię i mrowiło i chłodziło w miejscu ugryzienia.- świat jest immanentnie losowy (patrz nierówności Bella)
Nie staje się ponieważ każdy moment składa się z pętli, pętle są gromadami zdarzeń które są powielane przy danej prędkości otoczenia. Gdy wzrasta prędkość pętle się rozpadają i w to miejsce powstają nowe, bardziej złożone aż do punktu braku możliwości ich obserwacji.- świat się staje w każdym momencie (interpretacja/pogląd K. Meissnera).
-
- bywalec
jestem dalece scepytczny żeby przyzjmować obraz świata na podstawie rozważań teoretycznych.
haker dz3w0 - ending story true.
-
- bywalec
WIELKIE TWIERDZENIE FERMATA WEDŁUG ERMATA.
ZAUWAŻYŁ ŻE: X + Y = Z DALEJ ZAUWAŻYŁ ŻE X^2+Y^2 <Z^2 ALE NIE DLA WSZYSTKIH WARUNKÓW BO ISTNIEJĄ LICZBY PITAGOREJSKIE. ALE SKORO ISTNIJEĄ LICZBY PITAGOREJSKIE DLA POTĘGI "2" TZN. ŻE NIE ISTNIEJĄ DLA WYŻSZYSZ.
WIĘC.
ZAUWAŻYŁ DALEJ X^3+Y^3 <Z^3 ZAUWAŻYŁ PDOBOBNĄ WŁAŚCIWOŚC DLA POTEGI N=4 I UZNAŁ DOWÓD ZA JASNY I KLAROWANY.
CO NALEŻAŁO DOWIEŚĆ CNA
ZAUWAŻYŁ ŻE: X + Y = Z DALEJ ZAUWAŻYŁ ŻE X^2+Y^2 <Z^2 ALE NIE DLA WSZYSTKIH WARUNKÓW BO ISTNIEJĄ LICZBY PITAGOREJSKIE. ALE SKORO ISTNIJEĄ LICZBY PITAGOREJSKIE DLA POTĘGI "2" TZN. ŻE NIE ISTNIEJĄ DLA WYŻSZYSZ.
WIĘC.
ZAUWAŻYŁ DALEJ X^3+Y^3 <Z^3 ZAUWAŻYŁ PDOBOBNĄ WŁAŚCIWOŚC DLA POTEGI N=4 I UZNAŁ DOWÓD ZA JASNY I KLAROWANY.
CO NALEŻAŁO DOWIEŚĆ CNA
-
- bywalec
udownij że 0 = z + y kiedy x nie jest równe zero. x = z + y
-
- bywalec
z = y i y + y = x
2y = x