Solian zejście z 200mg na 100mg

amisulprid

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Re: Solian zejście z 200mg na 100mg

Post autor: Antonio Kontrabas »

Potrzeba czasu, a byc moze odzyskasz dawna sprawnosc, a moze nawet zyskasz wieksza niz kiedys. Wszystko jest mozliwe, warto wierzyc i na pewno rozwijac sie, i pracowac na soba.
Jak Ci lek nie szkodzi to po co zmieniac? Zmiana zazwyczaj powoduje pogorszenie stanu lub znaczne rozchwianie, ale jak uwazasz.
Skoro boisz sie brata, to moze jest ku temu przyczyna? Zrobiles mu cos zlego? Jest bandyta i Tobie grozil? A moze co innego jest tego przyczyna, jakies przeszle wydarzenia, nie wiem.
Schizofrenia wlasnie jest anomalia systemu. Czlowiek jest tak zakodowany by zyc godnie w zgodzie z otaczajacym go swiatem, przynajmniej wiekszosc tak ma. Jesli zaczyna zle postepowac, to sa tylko dwie drogi - albo calkowicie przejsc na strone zla i przyjac wszystko co jest z tym zwiazane, albo sie otrzasnac, a wtedy ma sie doczynienia z sumieniem i moga pojawic sie anomalie systemu zwiazane z pokuta. Czlowiek chce wmowic sobie, ze wszystko jest ok, ale sumienie i podswiadomosc wiedza swoje, chce sobie wybaczyc, ale nie moze. Dochodzi do konfliktu wewnetrznego, a takowy bardzo wyniszcza. Na przestrzeni lat mozna spokojnie dorobic sie choroby psychicznej. Ciemna strona rzadzi sie swoimi prawami, tam sie placi wyzsze stawki, wyzsze nawet niz cierpienia za zycia.
Niektorzy rodza sie na tyle madrzy, ze od malego wiedza, ze warto zyc ze soba w zgodzie, ci maja najlatwiej w zyciu. Mysle, ze jest to zwiazane z odpowiednim wzorowym uksztaltowaniem ich mozgu i rownowaga chemiczna w jego wnetrzu, tudziez brakiem niedoborow i zachwian w zyciu plodowym. Inni z tego lub innego powodu walcza ze soba samym, ze swiatem i zazwyczaj przegrywaja, bo ze soba nie da sie wygrac, a swiat jest zbyt potezny.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

Tak chce zmienic leki zeby schudnac, ponad rok temu wazylem 95kg przy wzroscie 185 teraz waze 120kg. Nigdy tyle nie wazylem moja samocena spadla i czuje sie fatalnie utracilem kontakty ze znajomymi jestem w stanie wegetacji. A jesli chodzi o brata to nie rozmawialem z nim 10 lat tak zdarzylo mu sie ze mi grozil, ale to bardziej skomplikowany problem ja mialem utrudnione kontakty z innymi ludzmi nikomu nie ufalem przez to ze nie moglem zaufac wlasnemu bratu...
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Jak ja dobrze to znam. Coz trzeba miec nadzieje, ze bedzie lepiej.
Wyprobuj Amisan, na nim sie nie tyje, a nawet sie chudnie, to fenomenalny srodek i przy okazji oficjalny zamiennik, mozna go dostac na ta sama recepte.
Inne leki sa zazwyczaj sporo gorsze i wiekszosci same zamulacze, z drugiej strony jest ich tak wiele, ze kazdy z czasem znajduje jakis dla siebie. Z tych co ludzie sobie chwala to jeszcze warto wymienic Ketrel, Abilify, Fluanxol, ale moim zdaniem moga miec jeszcze wiecej skutkow ubocznych. Porozmawiaj o Twoich objawach ze swoim lekarzem i zobaczysz co Ci doradzi.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Następna próba zejścia z 150mg na 100 mg. Minęło 4 miesiące jak zarzywam 150mg i nie zauważyłem żadnej różnicy między 150 a 200. Teraz od 2 dni jestem na dawce 100 mg i wydaje mi się że jestem chyba troszkę nerwowy albo może rozkojarzony zobaczymy jak będzie po tygodniu
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

5 dzień na dawce 100mg, wczoraj czulem się fatalnie byłem rozkojarzony, niespokojny i nic mi się nie chcialo i strasznie bolała mnie golawa. Juz miałem wsiąść dodatkowe 50 mg ale jakoś przezylem Dziś. jest trochę lepiej, dałem sobie tydzień jak będzie nieciekawie to spowrotem wracam do dawki 150mg
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Trzeba uważać jak się zmniejsza dawkę leku, łatwo dostać objawów choroby i nie zapanować nad nimi. Jednak jeśli dobrze śpisz to może się udać, sen jest tutaj bardzo ważny.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

na wage polecam AMISAN 200mg lepszy zamiennik solianu nowszy wieczorem nie ma tego wilczego apetytu i na niskich dawkach podtrzymujacych nie powinienes tyć. ja trzymam wage tylem na wiekszych dawkach. Opisz kiedys czy ci sie udalo zejsc do 100mg solianu amisan ma ten sam skladnik amisulypryd.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Jestem 9 dni na dawce 100 mg i powiem wam tak jak na początku pisałem bylem troszke nerwowy i rozkojarzony to teraz wszystko ustapilo. A teraz czuje sie tak ze jestem moze troszke mniej stabliny i zaczalem odczuwac emocje ktore chyba nie sa korzystne, chyba wole byc jak robot o niczym nie myslec wykonywac powierzone mi zadania i tak funkcjonowac, wydaje mi sie chce mi sie mniej rzeczy, musze zmuszac sie do wykonywania czynnosci i chyba wroce do 150mg bo chyba bylem bardziej aktywny i funkcjonowalem jak robot nie czulem zadnych emocji niczym sie nie przejmowalem.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Po 11 dniach wrocilem do dawki 150mg ze wzgledow ze w 10 dzien poczulem za duzo emocii i to przykrych dolujacych przypomnialy mi sie wszystkie niepowodzenia zyciowe bylo to nie do wytrzymania dlatego postanowilem wrocic do dawki 150 mg aby czuc sie jak robot bez emocji. zadnych objawow psychotycznych nie mialem ja chyba do konca zycia bede musial brac bo widze ze po 1,5 roku nic sie nie zmienilo. Na nastepna wizyte jak pojde poprsze o tabletki 100mg solianu i zobaczymy jak to bedzie. Bede probowal brac 125 mg. i zobaczymy jakie beda rezulaty.
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Post autor: Piotrek007 »

Kilka lat temu brałem 300mg solianu.Sam sobie zmniejszyłem do 100mg,potem przyznałem się lekarzowi a ten pozostawił mi mniejszą dawkę.Byłem już wtedy po wielu latach remisji i nie poczułem różnicy poza mniejszą sennością.Bardzo dobrze wspominam ten lek,był pierwszym po którym czułem się dobrze i który bardzo mnie aktywizował.Po kilku latach musiałem zmienić na inny bo okazało się,że uczulenie które miałem i leczyłem lekami antyhistamowymi było spowodowane właśnie tym lekiem.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Piotrek007 pisze: czw lis 30, 2017 12:51 pm Kilka lat temu brałem 300mg solianu.Sam sobie zmniejszyłem do 100mg,potem przyznałem się lekarzowi a ten pozostawił mi mniejszą dawkę.Byłem już wtedy po wielu latach remisji i nie poczułem różnicy poza mniejszą sennością.Bardzo dobrze wspominam ten lek,był pierwszym po którym czułem się dobrze i który bardzo mnie aktywizował.Po kilku latach musiałem zmienić na inny bo okazało się,że uczulenie które miałem i leczyłem lekami antyhistamowymi było spowodowane właśnie tym lekiem.
I na co konkretnie zmieniłeś ten solian?
W jakiej konkretnie dawce?
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Jak ktoś bierze 100 mg to bardzo mało. Jeśli udało Ci się do tylu zejść i czujesz się dobrze, śpisz itd. to trzymaj się tego i już więcej nic nie kombinuj.
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

hvp2 pisze: I na co konkretnie zmieniłeś ten solian?
W jakiej konkretnie dawce?
Na olanze,ale nie pamiętam jaką dawkę - minęło już sporo czasu.Potem brałem ketrel,pernazyne i obecnie sulpiryd i zolaxe.
Ostatnio zmieniony czw lis 30, 2017 5:27 pm przez Piotrek007, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Przepraszam ten lek nazywał się zolafren a nie olanza
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Hm...
Zolafren = olanzapina :)
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

hvp2 pisze: Hm...
Zolafren = olanzapina :)
Tak wiem :)
Brałem już tyle różnych leków,że nie pamiętam wszystkich i mylą mi się nazwy.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Ja spróbuję zejść z 600 mg na 400 mg na dobę. Przy moich objawach pozytywnych stosuje się od 400mg do 800 mg, także jeśli brałbym to minium 400 mg było by bardzo dobrze. Będę schodził o 50 mg w odstępie kilku tygodniowym.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Czy brał ktoś dawkę 125 mg solianu bo teraz taka testuje. Na 100mg za dużo emocji zobaczymy jak będzie na tej dawce
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Dzisiaj pierwszy dzień na 250 mg z rana, wieczorem też biorę 250 mg. Nawet z rana spałem więc nie jest tak źle. Jestem dobrej myśli że mogę zejść do minimum jakie dla mnie będzie 400 mg na dobę.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

A długo chorujesz że musisz takie duże dawki brac?
ODPOWIEDZ

Wróć do „solian”