LATUDA czekamy
Moderator: moderatorzy
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Re: LATUDA czekamy
Polska była zbyt biedna żeby te leki kupić, środek płatniczy w Polsce był nic nie wart, a zachodniej waluty było brak. Bieda była.
Podobno od poczatku 2020 roku latuda będzie refundowana:)
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Latuda jest już znana z tego że na niej się chudnie.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Poza szpitalem nie odważę się na zmianę leków, raz próbowałem z olanzy na kwetę i się nie udało.
Biorę Abili i olanzę, może jak latuda wejdzie to będę miał szansę na zmianę tylko tej olanzy na latudę.
Biorę Abili i olanzę, może jak latuda wejdzie to będę miał szansę na zmianę tylko tej olanzy na latudę.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Podobno po Nowym Roku ma wejść kiedyś latuda jako lek refundowany. Podobno. Troche poczytałem w necie, w szczególności skutki uboczne, to jestem ja osobiście zawiedzony. Na tym leku może nie będe tył czy był senny ale co z tego jak ten lek będzie mnie je... po nogach tzn. mam akatyzje, parkinsonizm czy jak się to nazywa, musze brać akineton bo mam sztywne nogi/mięśnie w nogach, i ta substancja może jeszcze mi to pogorszy. Pewnie spróbuje(napewno) tego leku ale aż się boje...
Niestety jeszcze nie jest refundowany.
ciekawe czy bedzie
Czytałem ostatnio że latuda od 01.09 ma być refundowana na schizofrenię. Jestem 2 dni po wizycie i lekarka móiwiła też że to kwestia 2-3 miesięcy. Czytałem po prostu wywiad z wiceministrem zdrowia, i wykaz na wrzesień leków refundowanych. Także mamy nowy lek :-)
-
- zaufany użytkownik
Zgadza się, jest na liście leków refundowanych.
-
- zaufany użytkownik
Może Ty???
-
- zaufany użytkownik
No to wielka szkoda.
Oj tam, żarty. Ale trzeba być kaskaderem żeby iść na pierwszy rzut jak lekarze nie mają wyczucia do leku.
E ?= m + (*c²)
-
- zaufany użytkownik
Ano żarty, Zbyszku jak to czytasz to łaskawie załóż nową kategorię o leku Latuda w dziale Leki. Będzie mniej bałaganu.
Może ja będę tym królikiem czytałem ulotkę to coś dla mnie
Solian czy Klozapol i tak są najmocniejsze, Latuda jest mocniejsza od Abilify i raczej z opinii na zagranicznych forach jest lekiem trochę ponad średniej mocy.
Nie tyje się po Latudzie.
Nie tyje się po Latudzie.
E ?= m + (*c²)
-
- zaufany użytkownik
Ja na wszystkie te abilify, serdolect i zeldoxy bardzo żle się czułem, także mam nadzieje że tym razem będzie inaczej. A i tak w sumie lepiej czuje się na mieszance sulpiryd i zolafren.