Żony schizofreników- bardzo proszę o pomoc (praca magisterska z psychologii).

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Miłybamm
bywalec

Re: Żony schizofreników- bardzo proszę o pomoc (praca magisterska z psychologii).

Post autor: Miłybamm »

To badanie jest anonimowe, więc wyniki nie ujrzą światła dziennego. Dbam o prywatność. Ponownie proszę o pomoc.
Tak się zastanawiam po co robi sie takie badania w Polsce, czemu mają służyć?

Mam czarne wizje...
Chciałbym by one nie były prawdą.

A może mężowie żon chorych na schizofrenię? Nie, ble... musi być praca o mężach chorych na schizofrenię.
Biedne kobiety. Niektóre muszą żyć z wariatami, są bite, poniżane, znęcane psychicznie. Biedne.
Mam wizje a zarazem myślę, że to badanie ma przypieczętować twardy fakt, że mężczyźni chorzy na schizofrenię nie będą mogli ustawowo poślubić w Polsce zdrową kobietę.
A może to tylko moje urojenia, mam nadzieję, że tak.

Hmm... biedni faceci, którzy są zdradzani, wykorzystywywani finansowo i wysyłani do psychiatryka jeśli są już niepotrzebni, albo zwyczajnie zawadzają.
danielek
zaufany użytkownik
Status: portier

Re: Żony schizofreników- bardzo proszę o pomoc (praca magisterska z psychologii).

Post autor: danielek »

Miłybamm pisze: czw wrz 07, 2017 9:15 pm
To badanie jest anonimowe, więc wyniki nie ujrzą światła dziennego. Dbam o prywatność. Ponownie proszę o pomoc.
Tak się zastanawiam po co robi sie takie badania w Polsce, czemu mają służyć?

Mam czarne wizje...
Chciałbym by one nie były prawdą.

A może mężowie żon chorych na schizofrenię? Nie, ble... musi być praca o mężach chorych na schizofrenię.
Biedne kobiety. Niektóre muszą żyć z wariatami, są bite, poniżane, znęcane psychicznie. Biedne.
Mam wizje a zarazem myślę, że to badanie ma przypieczętować twardy fakt, że mężczyźni chorzy na schizofrenię nie będą mogli ustawowo poślubić w Polsce zdrową kobietę.
A może to tylko moje urojenia, mam nadzieję, że tak.

Hmm... biedni faceci, którzy są zdradzani, wykorzystywywani finansowo i wysyłani do psychiatryka jeśli są już niepotrzebni, albo zwyczajnie zawadzają.
Dobrze,że nie mam zony :mrgreen:
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Post autor: Maksymiliana »

Jeśli by już to wprowadzili to obustronnie.

Wierność nie zależy od choroby a od tego jakim sie jest człowiekiem, jakie się ma wartości.
To nie jest tak, że żona to zło wcielone, które czeka na waszą gotówkę. Nie - tak jak napisałam wszystko zależy od konkretnej osoby.
Ja np. nie toleruje zdrad i gdybym miała taki przypadek to starałabym się pomóc niż zostawiać, bo to jeszcze bardziej i mocniej dobija.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
unipan
zaufany użytkownik

Post autor: unipan »

ale macie pokrecony obraz zwiazkow, czas udac sie do psychologa i pogadac
danielek
zaufany użytkownik
Status: portier

Post autor: danielek »

unipan pisze: pt wrz 08, 2017 2:14 pm ale macie pokrecony obraz zwiazkow, czas udac sie do psychologa i pogadac
unipan *słowo niedozwolone* jestes hehe
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Miłybamm pisze: czw wrz 07, 2017 9:15 pm
I tak sobie żyją w większości na kocią łapę.
mpm
zarejestrowany użytkownik

Post autor: mpm »

Jeśli jest to stały związek, ale bez ślubu to też może być.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

wieksosc schizofrenikow jest impotentami przez te leki psychotropy przynajmniej ja czesciowo taka prawda i niezdolna do niczego
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

mpm pisze: pn wrz 11, 2017 8:58 am Jeśli jest to stały związek, ale bez ślubu to też może być.
Tak, mnie też ciekawi dlaczego i jak kobiety są ze schizofrenikami, choć nie wiążą ich żadne zobowiązania, rodziny i śluby.
Blanka
zaufany użytkownik

Post autor: Blanka »

Kobiety i mężczyźni żyją w stałych związkach, a jeśli jedno zachoruje to się od razu nie rozstają, bo choroby tez są różne. Ale faktycznie jest lepiej jeśli się wiążemy z kimś, o kim wiemy, że jest chory , a nie jeśli to wychodzi w trakcie. No i schizofrenia to nie katar, ani nie np. cukrzyca. Coś długo te badania na tą magisterkę, wątek założony w zeszłym roku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „mój partner jest chory”