Czy Solian jest naprawdę najskuteczniejszy?

amisulprid

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Re: Czy Solian jest naprawdę najskuteczniejszy?

Post autor: miś wesołek »

Ludzie, Wy naprawdę dostrzegacie różnice pomiędzy Solianem (amisulpryd) i Amisanem (amisulpryd) czy sobie wmawiacie? Jedno jest amisulpryd, jak i drugie, więc jak niby mają działać inaczej? Nie rozumiem. :roll:
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

A co do skuteczności solianu... Z trzech: olanzapina, kwetiapina, amisulpryd - najlepszy ten trzeci i nie powodujący w zasadzie żadnych skutków ubocznych.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

spodsztancy pisze:Ludzie, Wy naprawdę dostrzegacie różnice pomiędzy Solianem (amisulpryd) i Amisanem (amisulpryd) czy sobie wmawiacie? Jedno jest amisulpryd, jak i drugie, więc jak niby mają działać inaczej? Nie rozumiem. :roll:
Dyskutowalismy juz na ten temat ;)

viewtopic.php?f=43&t=14023&start=150#p326073
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

spodsztancy pisze:Z trzech: olanzapina, kwetiapina, amisulpryd - najlepszy ten trzeci i nie powodujący w zasadzie żadnych skutków ubocznych.
olanzapina - najprawdopodobniejszy skutek uboczny to przyrost masy ciała, kolejny możliwy to cukrzyca.
amisulpryd - najprawdopodobniejszy skutek uboczny to hiperprolaktynemia.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

A roznica taka, ze jak cukrzyca to na ameno - sprawa nieuleczalna, prolaktemia mija calkowicie po obnizeniu dawki lub zmianie leku na inny.
Na marginesie, zyelem wiele lat z podwyzszona na maxa prolaktyna, wiecej, byla wyrabana w kosmos i nic mi sie nie stalo. Lekarz mnie zapewnil, ze na nic to nie szkodzi i nie wplywa, i faktycznie tak bylo. Chyba, ze objawy staja sie zbyt dokuczliwe. U kobiet moga byc bardzo dokuczliwe: mlekotok, zaburzenia hormonalne w postaci zatrzymania miesiaczki (choc to czasem sobie chwala jako darmowa anytkoncepcje), lekka depresja. U facetow raczej pikus, jak sie nie sznuje to pojawia sie otylosc i powiekszenie gruczolow piersiowych. Jak sie powiekszaja moga delikanie bolec i to wszystko. Wystarczy o siebie zadbac, sport, basen, zdrowe jedzenie i wszystko samo wraca do normy :)

Info nie sprawdzone przeze mnie: ale ponoc Niepokalanek Mnisi (do kupienia w aptece) obniza skutecznie prolaktyne, nie probowalem, nie wiem, mozna sie doradzic lekarza lub farmaceuty, ewentualnie dopytac w sklepie zielarskim.
http://party.pl/porady/zdrowie/odchudza ... -95212-r1/
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

spodsztancy pisze:A co do skuteczności solianu... amisulpryd - najlepszy ten trzeci i nie powodujący w zasadzie żadnych skutków ubocznych...
Powiedz mi to jeszcze raz skoro biore 800 miligram tego cuda. Mam na myśli niespokojne i bolące nogi na tym leku.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

tomsoul pisze:
spodsztancy pisze:A co do skuteczności solianu... amisulpryd - najlepszy ten trzeci i nie powodujący w zasadzie żadnych skutków ubocznych...
Powiedz mi to jeszcze raz skoro biore 800 miligram tego cuda. Mam na myśli niespokojne i bolące nogi na tym leku.
Zacytuję sam siebie z wcześniej:
spodsztancy pisze:Lepszy niż kwetiapina i olanzapina, bo nie tuczy. Moim zdaniem najskuteczniejszy z tych trzech i o najmniejszych skutkach ubocznych (właściwie niezauważalnych [piszę tu o dawkach rzędu do 400 mg, bo przed tymi 400 mg plus ostrzegała mnie lekarka, że amisulpryd daje mnóstwo objawów pozapiramidowych]).
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

No to rozumiem bo wcześniej zabrzmiało to tak jakby solian był super lekiem bez żadnych skutków ubocznych niezależnie od dawki.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Bolace i niespokojne nogi moga byc oznaka brakow magnezu w organizmie, choc nie koniecznie.
Faktycznie tez mialem taki objaw na wysokich dawkach, szczegolnie nad ranem, ale to wydaje sie byc nieszkodliwe, choc nieprzyjemne i dokuczliwe. Jak nie zapomne porozmawiam o tym z lekarzem. Na Amisanie mi to praktycznie minelo. Moga tez byc braki potasu, zapytaj tez Twojego lekarza.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Biore 2 furosemidy dziennie więc automatycznie wypłukuje potas i magnez. Ale musze je brać gdyż wspomagają prace nerek. Oczywiście uzupełniam potas, biore 6 tab dziennie kalipozu i magnez też maksymalną dawke.
ODPOWIEDZ

Wróć do „solian”