Do samotnych z wyboru
Moderator: moderatorzy
- Francesco
- zaufany użytkownik
- Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
- Gadu-Gadu: Czarnokrwista
Re: Do samotnych z wyboru
pam pam pam
Ostatnio zmieniony czw mar 23, 2017 7:10 pm przez Francesco, łącznie zmieniany 1 raz.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
- Francesco
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony czw mar 23, 2017 7:21 pm przez Francesco, łącznie zmieniany 1 raz.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
Ostatnio moja siostra ma problemy w zawiązku
mąż nie chce się zajmować dzieckiem, przepala połowę budżetu domowego i sprowadza do domu kolesiów na wódeczkę. Siostra myśli o rozstaniu.
A ja myślałem że wystarczyć być w związku i już życie będzie piękne... że wystarczy nie być w pojedynkę
Jednak my samotni nie mamy tak najgorzej. Myślę też o przypadkach kobiet które trafiły na damskich bokserów z którymi nie potrafią się rozstać - to te jest gorsze od samotności.
Co Wy o tym sądzicie?
mąż nie chce się zajmować dzieckiem, przepala połowę budżetu domowego i sprowadza do domu kolesiów na wódeczkę. Siostra myśli o rozstaniu.
A ja myślałem że wystarczyć być w związku i już życie będzie piękne... że wystarczy nie być w pojedynkę

Jednak my samotni nie mamy tak najgorzej. Myślę też o przypadkach kobiet które trafiły na damskich bokserów z którymi nie potrafią się rozstać - to te jest gorsze od samotności.
Co Wy o tym sądzicie?
- Francesco
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony czw mar 23, 2017 7:21 pm przez Francesco, łącznie zmieniany 3 razy.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
- Francesco
- zaufany użytkownik
Czyli facet umywa ręce od odpowiedzialności.. A powinien jak najwięcej przekazać dziecku swojej wiedzy.Cynamon pisze:Ostatnio moja siostra ma problemy w zawiązku
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Single tez maja swoje problemy,bo czesto mieszkaja z rodzina i doswiadczaja problemow rodziny.Nie trzeba byc w zwiazku by zyc z alkoholikiem,doswiadczac przemocy.Samotnosc tez rodzi pewne problemy,bo kazdy czlowiek potrzebuje czesciowej pomocy.Sa tez plusy,bo mozna czesciej pozwolic sobie w zyciu na luzy.
- deadzoid666
- zbanowany
- Status: student
- Gadu-Gadu: 5473221
Jacek Szafałowicz i Marek Mikulski und Piotr Szwedes and Sławomir Bieniek z Lidzbarka Warmińskiego pobili się pijani na kokainie!
Psychiatrzy to są takie same przygłupy z niskim IQ jak Wy wszyscy! Debile tacy jak i oni sami dali im wykształcenia wyższe! Odbierać matury ludziom głupim! Maturę musi mieć tylko człowiek mądry i inteligentny! Głupol maturę zdał, a jej nie ma tak naprawdę
A sądzimy, że te kobiety są zakochane w swoich samcach bez rozumu.Cynamon pisze:Jednak my samotni nie mamy tak najgorzej. Myślę też o przypadkach kobiet które trafiły na damskich bokserów z którymi nie potrafią się rozstać - to te jest gorsze od samotności.
Co Wy o tym sądzicie?
"Przynajmniej coś robi, przynajmniej pieniądze przynosi, przynajmniej po ,,, pogłaszcze, przynajmniej ma jaja, on jest mój, mój kochany, wybrany mężczyzną, nie to co te wszystkie ..., których odrzuciłam za młodu, brrrr.."

Widziały gały co brały.
A my nie możemy być hienami i pchać się ze współczuciem w czyjeś sprawny osobiste i małżeńskie. Muszą to załatwić w cztery oczy. Ich sprawy międzyludzkie, mir domowy - świętość dla nas niepoznawalna. Nie jesteśmy sądem na sprawie rozwodowej. Nie znamy prawdy obiektywnej i punktu widzenia drugiej strony. Nie mamy obowiązku tego znać.
Pod pozorem współczucia jest coś niesmacznego i dziwnego.
"Och ja bym tego jej męża...., ja nigdy bym takiej nie skrzywdził, ja bym zapewnił jej szczęście, taka piękna i się marnuje itd..."
My powinniśmy pilnować szczęścia swoich wybranek albo nie i swojego honoru. Zresztą najlepiej nie dać z siebie zrobić jelenia. Łaski bez.
Oglądałem niedawno reportaż o kobiecie, która zabiła nożem swojego męża. Nie umiał jej kochać? To powinna się usamodzielnić w miesiąc i pójść do lepszego sąsiada. Pozwalam w takiej sytuacji, zamiast bezmyślnego podniesienia morderczej ręki na ciało obok. Winny jej był, dłużny aż życie? Rozczarowała się, to w tył zwrot i randkować z innym.
Może któryś z współczujących zamożnych panów weźmie biedną wdowę do domu i da jej lepsze partnerstwo, małżeństwo i rodzinę?
Albo kontynuację?
Związek daje dużo możliwości rozwoju. Można polegać na drugiej połówce. Daje dużego kopa do działania. Nie czuć się samotnym. Dużo przyjemności i radości lecz to duże wyzwanie by pięlegnować i dbać o związek aby przetrwał sztormy i burze. Jeżeli jest źle to trzeba nauczyć się chodzić po wodzie dla drugiej połówki. Gdyż uniesienia może przerodzić się w rutynę i rozpad Mimo to warto kochać choć przez chwilę.Cynamon pisze:Z jakiego powodu wolicie być sami?
Ja wolę pisać o tym niż uczestniczyć bo już tego doświadczyłem. Jestem sam z wyboru i losu a co mi będzie przeznaczone np.samotność będę musiał to zaakceptować.
Życzę odnaleźć tobie towarzyszkę źycia w trudne chwile.
https://zrzutka.pl/g4b9xf
https://pomagam.pl/naw7hppn
Proszę Państwa o udostępnienie zrzutek.Bardzo dziękuję za każdą pomoc.Serdecznie pozdrawiam.
https://pomagam.pl/naw7hppn
Proszę Państwa o udostępnienie zrzutek.Bardzo dziękuję za każdą pomoc.Serdecznie pozdrawiam.
- Francesco
- zaufany użytkownik
Tu ciężko, bo każde spotkania to jakieś pewne wymagania... wiecie jakie.... a przynajmniej często tak jest w fajnych znajomościach.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
To też trzeba być fajnym i atrakcyjnym i w końcu wzajemnie się uszczęśliwić. 

Na całe życie, wiernie i w miłości i uczciwości i bogactwie istnienia i radości własnej rodziny.
- Francesco
- zaufany użytkownik
Chociaż fajne znajomości przetrwają z powodu różnych obustronnych korzyści, pomysłów, wiedzy, wsparcia. Ale sytuację trzeba wyjaśniać i rodzaj znajomości.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Jestem zbyt niedojrzały emocjonalnie do związków.Mam fajne życie i pełną remisję choroby.Nie mam zamiaru wiązać się i ryzykować nawrót.Zbyt wiele przeszłem w tym temacie i nie chcę tego powtarzać.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
- Spokojny80
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 38754286
- Bratnia dusza
- zaufany użytkownik
- Status: Rencista
Ja to sobie chce tłumaczyć, ze z wyboru. Łatwiej tak przetrwać. Ale od ostatniego rozstania nie napotkałem odpowiedniej kobietki a nie podrywam żadnej więc lata mijają w samotności
- jak mogę im przebaczyć?
- gdybyś ich nie potępił nie musiałbyś przebaczać
de mello - minuta mądrości
- gdybyś ich nie potępił nie musiałbyś przebaczać
de mello - minuta mądrości
- Alex1950
- zaufany użytkownik
Mam tak samo. Tylko ja wiem, że w moim przypadku to na pewno jest z "wyboru". Nikt poza moją byłą mi się nie podoba. Akurat trafił mi się ideał swego czasu, jeżeli chodzi tylko o urodę. Za innych trzymam kciuki. I cieszę się jak innym się powodzi.Bratnia dusza pisze: ↑czw sty 25, 2018 3:40 pm Ja to sobie chce tłumaczyć, ze z wyboru. Łatwiej tak przetrwać. Ale od ostatniego rozstania nie napotkałem odpowiedniej kobietki a nie podrywam żadnej więc lata mijają w samotności
Nie przestawaj się uśmiechać, bo to sprawia że jesteś najpiękniejsza