Może być za ciepło takie ciepłe kluchy. Może lepiej coś z AKG tak bardziej neutralnie pod Clipa.Bardo pisze:Przenośnie: Sansa Clip+ i słuchawki Creative Aurvana Live
na czym słuchacie muzyki?
Moderator: moderatorzy
Re: na czym słuchacie muzyki?
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
W planach jest coś lepszego, ale to już jak budżet pozwoli (prawdopodobnie IEMy, może zmiana odtwarzacza). Poza tym nie słucham często muzyki będąc w drodze, więc na razie wystarcza.Matt pisze:Może być za ciepło takie ciepłe kluchy. Może lepiej coś z AKG tak bardziej neutralnie pod Clipa.Bardo pisze:Przenośnie: Sansa Clip+ i słuchawki Creative Aurvana Live
dziękuję za poradę, ale nie jestem w stanie wytrzymać z słuchawkami na uszach, taki dźwięk mnie boli (nie umiem wytłumaczyć)Zabłąkany pisze: Gehenna, zamiast kupować sprzęt na cd, kup sobie po prostu odtwarzacz mp3, najlepiej o dość sporej pojemności, dzięki czemu będziesz mogła zgrać sobie z komputera nawet 500 kawałków ulubionej muzy
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Już tak zwane boom boxy są całkiem dobre na sprzęt domowy.
Jak boli cię ta muzyka, to możesz mieć albo słabą jakość nagrania, słabe słuchawki albo słuchałaś za głośno. Tak się mnie wydaje.
Jak boli cię ta muzyka, to możesz mieć albo słabą jakość nagrania, słabe słuchawki albo słuchałaś za głośno. Tak się mnie wydaje.

Ja zbytnio wiele muzyki nie słucham ale jeżeli już to:
W domu:
- serwis Spotify (darmowe nieograniczone konto i chyba prawie wszystkie utwory jakie są w dobrej jakości, polecam, chociaż raz na kilka kawałków włącza się krótka reklama)
Poza domem:
- dobre słuchaweczki podłączone bądź to do odtwarzacza mp3, bądź do telefonu muzycznego.
W domu:
- serwis Spotify (darmowe nieograniczone konto i chyba prawie wszystkie utwory jakie są w dobrej jakości, polecam, chociaż raz na kilka kawałków włącza się krótka reklama)
Poza domem:
- dobre słuchaweczki podłączone bądź to do odtwarzacza mp3, bądź do telefonu muzycznego.
Wieża stereo podłączona pod komputer, na komputerze zainstalowany AIMP, w AIMP'ie 5k utwórów mp3.
Ewentualnie słuchawki w smartfonie.
W ciszy moja głowa produkuje dźwięki, więc często słucham muzyki.
Ewentualnie słuchawki w smartfonie.
W ciszy moja głowa produkuje dźwięki, więc często słucham muzyki.
Jedni są głusi, inni słyszą głosy.
*
Ostatnio zmieniony wt cze 02, 2015 3:12 am przez Tal, łącznie zmieniany 2 razy.
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
Ewentualnie coś w tym stylu gdybyś posiadała produkt grający od apple

MOCP → Asus Xonar Essence STX → FCL (klon Lehmana) → Grado 325 is || Phiaton MS 400
Miałem tego Asusa STX z wymienionymi op ampami na AD797 grało naprawdę dobrze ale jak dla mnie zbyt dużo energii w tym graniu było no i w ostateczności sprzedałem tą kartę.Gucio pisze:MOCP → Asus Xonar Essence STX → FCL (klon Lehmana) → Grado 325 is || Phiaton MS 400
Klon Lehmana mam nadal jest to świetny wzmacniacz na prawdę można polecać go wszystkim którzy szukają dobrego dzwieku.
Grado 325is - niestety nie miałem okazji słuchać ale za to miałem z słynne kultowe grado SR-60 (świetne do rocka i jazzu).
Gucio masz naprawdę kawał dobrego sprzętu do słuchania muzyki

Dzięki Matt. Ja również wymieniłem opampy 2xLME49860 + MUSES8820 - cenię w tym sprzęcie plastyczną średnicę (głównie jazzu słucham). Wokale brzmią wyśmienicie, mimo, że Muses gra bardziej na V, eksponuje skraje pasma.
Wiesz - FCL służy mi również jako preamp. Puszczam dalej dźwięk na HK 980 → Mission 792. Ma to dobrą podstawę basową z pastelową średnicą. Tu całość bardziej zbliżona do reprodukcji Phiatona 400.
Szkoda tylko, że mam niewielki pokój - z ledwością sensownie rozmieściłem kolumny.
Wiesz - FCL służy mi również jako preamp. Puszczam dalej dźwięk na HK 980 → Mission 792. Ma to dobrą podstawę basową z pastelową średnicą. Tu całość bardziej zbliżona do reprodukcji Phiatona 400.
Szkoda tylko, że mam niewielki pokój - z ledwością sensownie rozmieściłem kolumny.
No ja w większości słucham na słuchawkach a za zródło robi mi komputer ( asus maximus V gene z77) po s/pdif do muse dac tda1543 a muse do klona Lehmana. Na razie słuchawki kiepskie bo AKG K520 ale powoli myślę na zmianą na coś z wyzszej półki. Ale dzwięk i tak jest naprawdę dobry nie narzekam w każdym razie .

-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Też mam bezprzewodowe słuchawki Sound blaster. Trochę też chronią przed hałasem. Zasięg podobny. Czas grania też. Jedynie gruba ściana zakłuca. Ale sterownik tylko pod windowsa i apple. Także w podróż się nie nadają bez laptopa. Ale można się odciąć od wszelkich hałasów jak gra muzyka.
- amigo
- zaufany użytkownik
Slucham glownie na komputerze, czasem tez na telefonie(openfm).