Poezja.

forumowiczów dzieła własne

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik
Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
Gadu-Gadu: Czarnokrwista

Re: ChAD

Post autor: Francesco »

U mnie jest trochę inaczej, a emocje - robi się taki chaos. kiedyś tak podobnie do Ciebie miałam, że nic nie czułam, było mi trudno, i po pewnym czasie odcięłam się od świata (bo nie interesowały mnie ich tematy-tylko męczyły), ale przez to mogłam się skupić trochę na innych sprawach jak nauka.
Doszedł sport, dużo w wakacje przebywałam na słońcu, i kolejne wakacje tak samo, nagle coś się zmieniło, tak jakby przez to bardzo się doładowałam, ale nie mogę sobie teraz czasem poradzić z emocjami i gubię się.
Najlepiej było przed maturą, wtedy czułam spokój jak nigdy, taka równowaga we mnie była.
Teraz miałam coś jak ta górka i aura, że dużo energii, a nie chcę tak bo potem to męczy, zaczyna być smutno, zawalam wiele spraw, kłócę się.
Mnie to już wszystko obojętne kto kogo ustawia, i co myśli, mam tylko problem z opanowaniem i skupieniem, swojego wnętrza. W kontaktach nic nie analizuję, nie o nie chodzi.
Dzień minął :P , ale gdy wracam... To nic nie czuję, nic dobrego.Brak mi jakiejś organizacji w tym wszystkim.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik

Podobno jestem zimna, albo czasem zadziorna tak mówią ci co mnie nie znają, że takie pierwsze wrażenie.

Wkurza mnie to ustawianie, ale olewam ich i zmieniam towarzystwo co jakiś czas.

Najlepsza kumpela ma ADHD i manie, i jest mądra, przynajmniej mnie rozumie, i nie dopierdala mi słowami które nic nie znaczą.
Np. nie pieprzy mi: "nie odpuszczaj, chyba nie chcesz mieć warunku. Dasz rade naprawdę"- to mnie dobija
A k* może chcę mieć ten warunek i co, bo nie mam sił tak zapierdalać? Wolę się wyspać. I niech się nie wtrącają.

A dzisiaj jest mi wszystko tak obojętne, i tak mi najlepiej z tym.
Tak sobie idzie wszystko.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

Wiesz Chaos Ad cieawy pewnie jest wpływ hormonów na ludzkie życie . Nie wiem czy ale pewnie ktoś się zajmował proporcjami hormonów u osób ,, normalnych ,, czyli dobrze funkcjonalnymi w społeczeństwie a u przeciwnie osób zaburzonych ( ale zdrowych ) . Część ludzi chodzi upośledzonych i w ogóle o tym nie wie ... .
Cieawe czy ktoś to bada .
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Ja w liceum byłem głąbem a na studiach prawie geniuszem.
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik

Moje hormony są w porządku, moje wyniki są ok. lekarki się dziwią aż, (cykle wiesz jakie) mam idealnie co 28 dni i to w moim przypadku raczej nie do końca hormony, tylko przeszłość. Nie wiesz jak miałam gdy każdego dnia słuchałam kłótni rodziców, + ok. 10 spraw sądowych dotyczących rozwodu i podziałów.
Do dziś się toczą. I jeszcze ze dwa będą, ale to już między ojcem a jego bratem też o pieniądze, tak ze sobą wszyscy walczą u mnie, albo się do siebie nie odzywają. A rodzice pogodzili się po rozwodzie i tak jest dobrze.

Co do nauki to tępa byłam w podstawówce, potem wszystkich w gimnazjum zaskoczyłam bo miałam najlepsze wyniki, pasek, ale w liceum to już miałam przechlapane poszłam na łatwiznę trochę, ale matura poszła mi lepiej niż innym.
Dostałam się teraz na studia. Podoba mi się bo znalazłam mądrzejsze towarzystwo.
A co studiowałeś?
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Fizjoterapie czyli rehabilitację . Wrócę tam pewnie.
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik

Tak jak ja :P Wracaj na studia !
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik

Słonecznik1 pisze:Chaos Ad a jak jest u ciebie z czuciem emocji? wkręcaniem się w różne rzeczy?
Emocji kiedyś pozbyłam się na jakiś czas, by sobie poukładać wszystko.
A teraz, znowu uczę się skupić na tym co jest ważne-na moich studiach (tak się najlepiej wkręcić):
"Robię to co kocham, choć chcą mnie za to karać, nie zrezygnuję z tego, bo w tym jest moja wiara."
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Fajny ambitny kierunek , i przyszłościowy myślę . Można też robić kupę kursów specjalistycznych. Słyszałaś o kursach dla pacjentów neurologicznych , specjalistycznych mięśniowych . Wiedza przerastająca internistów i co po niektórych konowałów z medycyny. Zresztą sama wiesz że jest dużo materiału .Który semestr robisz? Dobry kierunek wybrałaś.
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik

Drugi semestr.

Dobrze wiem co to za konowały ci lekarze, źle zdiagnozowali moją babcie, i przez spory szmat czasu źle ją leczyli, dopiero gdy wylądowała w szpitalu, i zrobili jej ponownie badania okazało się że nigdy nie miała takiej choroby. Umarła, bo po tych pieprzonych lekach poszło jej serce i zastawki, brała jakieś sterydy na jakiś zespół krwi, nie pamiętam jak się nazywał.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Często niestety ich leczenie pozostawia dużo do życzenia . Dodać do tego czas i są wyniki . Czase chodzę do nich bo mam ból pod pachą to masakra . Chłop z pola by tyle samo mi zaproponował co internista. Dziadek zmarł na raka , zaawansowany nowotwór 1 diagnoza . Z 7 miesięcy wcześniej miał robione badanie jamy brzusznej i nic nie wykryło . 75% ( nie jak napisałem poprzednio 25) podobno jest że np. usg coś ci znajdzie jak masz spory defekt. Tamto to była chyba kolonoskopia , polipy wyszły . Babci za to skleili drut po bajpasach z sercem i to był ewenement ... fartem przezyła . Ale takie rzeczy się rzadko zdarzają i na miejscu rodziców to bym chciał odszkodowania chyba ( babcia nie myśli za bardzo ) Odszkodowanie za 2 przypadek .
Ostatnio zmieniony pn mar 24, 2014 11:47 pm przez Słonecznik1, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik

Wiem sąd, ale wtedy mama miała dużo na głowie, choć jeszcze 10 lat nie minęło.
Trzeba tu by zdobyć, historię karty itd.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

trzymana dokumentacja , można posprawdzać czy sprawa typowa a raczej jest niezwyła i wtedy iść do koancelarii czy się podejmą . Mojej Babci przykleili drut czy kość do serca czy głównego naczynia krwionośnego i oderwali . To miał być rutynowy zabieg a zrobiła się 12 - 14 h operacja z samym ordynatorem . Ojcu mówiłem o odszkodowaniu ale on czym innym zajęty. Pal sześć kasę , to się może zdarzać ponownie.
Ordynator mówił że miał krew w butach ...
no i że 2 raz miał taki przypadek .
Po za tym babci zrobiło się tam zakażenie oraz odleżyny.
I w sumie nie pal sześć kasę. Bo niestety taki kraj biedny .
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik

chamy i kurwy
Wiesz że może wcale operacji nieraz nie trzeba, a oni potrafią wmówić że musisz i potem mogą ci wszystko wyciąć-dostają ładną prowizję. i skrócić życie. Przetaczając krew też dobijają tylko-zwiększa śmiertelność.
Moja znajoma miała mięśniaki, i od razu jakiś debil - rzeźnik, szanowny chirurg chciał jej wszystko wyciąć. Poszła do innego i powiedział że nie ma nawet takiej opcji i jak tak mógł kity wciskać tamten. Dzisiaj znajoma jest zdrowa i ma wszystko na miejscu.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Ciekawy czy nowotwory dałoby się hamować/ dewastować transfuzją , najlepiej miejscową . W sumie poprzez krew się przenosi rak chyba b. często. W każym razie urządzenia do miejscowej transfuzji zdrową krwią + lekiem wysysanym póżniej pewnie byłoby to zdrowsze .
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik

Takie coś jak rak wcale by nie musiało istnieć..

?
Ogólnie transfuzja to podawanie obcych tkanek, krew się zgadza, ale to tak czy tak inna krew, do tego nowe obce zarazki, i te które już i tak pacjent ma w sobie, więc ma jeszcze więcej. Obciążenie totalne.
Na chwilę transfuzja pomaga, póki nowe zarazki nie zaatakują i to parę na raz co jest niebezpieczne, toksyny itd.
Tak można szybko życie uratować np. po wypadku, ale lepiej unikać.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Chodziło mi tak w teorii że gdyby ludzie potrafili zakładać miejscowe transfuzje , dozować środki tam do krwii ,odsycać , wysycać chore miejsce to leki nie byłyby podawane ogólnie na cały organizm a na chore miejsce i sam proces leczenia byłby skuteczniejszy i bardziej precyzyjny .Może również stymulacja pewnymi hormonami z taką terapia miała by dobry wpływ.
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Możesz mieć rację Chaos.
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Ale to bardzo szerok pomysł . Przy tej chemii to by pewnie naczynia nie wytrzymały . To wymagałoby zupełnie innego podejścia i koncepcji .
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik

Ciekawe.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
ODPOWIEDZ

Wróć do „wrażliwość, twórczość”