pytanie do zwolennikow olanzapiny

zyprexa, zolafren, zalasta, zolaxa, velotab, zypadhera

Moderator: moderatorzy

Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Re: pytanie do zwolennikow olanzapiny

Post autor: Miś Uszatek »

tom77 pisze: czw gru 27, 2012 7:02 pm
alexa__ pisze:
tom77 pisze: wiadomo, ze leku nie mozna brac caly czas najwyzej kilka lat, potem trzeba lek zmienic na inny
Skad takie przekonanie? :shock: Od lekarza?

Ja biore 5mg zolafrenu i nie mam zamiaru odstawiac ani zmieniac... :roll:
u czlowieku, dokladnie tak samo myslalem jak zaczalem brac olanzapine, nigdy nie myslalem rostac sie z tym lekiem, ale niestety po 8 latach brania przyszly problemy z oddychaniem

a ty jak dlugo bierzesz?, pewnie krotko ponizej 3 lat
Jakaś kompletna bzdura... Brałem sulpiryd z olką od 2003 roku do 2009 roku bez przerw i nic mi nie było... I kompletną bzdurą jest to że niby po dłuższym działaniu olka jest silniejsza, no chyba odwrotnie??? Organizm się przyzwyczaja do leku i jego działanie słabnie. Do tego nie trzeba nawet lekarza wystarczy chłopski rozum...
Borsuk
zaufany użytkownik

Post autor: Borsuk »

Akwarysta pisze: czw gru 11, 2014 3:47 am
tom77 pisze:Witam,

Mam pytanie do zwolennikow olanzapiny, tzn tych dla ktorych ten jest okazal sie najlepszy, jest to skierowane do osob ktore olanzapine biora caly czas nie moga przerwac

wiadomo, ze leku nie mozna brac caly czas najwyzej kilka lat, potem trzeba lek zmienic na inny, i teraz pytanie na jakie zmieniacie leki, aby potem powrocic z powrotem do olanzapiny? i jak dlugo bierzecie zamieniony lek?

ja np zmienilem na solian, ale nie czuje sie dobrze, dlatego szukam alternatywy

dziekuje za pomoc,
pozdrawiam
Jak ktoś się dobrze czuje na danym leku to niema takiej potrzeby aby go zmieniać.
Soli Deo per Miriam
markus88
bywalec

Post autor: markus88 »

Witam. Czy są tutaj osoby które brały olanzapine i odstawiły lek ? Jak funkcjonują bez leku ? Libido i potencja wraca do normalności ? Emocje powróciły ?
konto-usunięte
zarejestrowany użytkownik

Post autor: konto-usunięte »

markus88 pisze: ndz cze 13, 2021 11:27 am Witam. Czy są tutaj osoby które brały olanzapine i odstawiły lek ? Jak funkcjonują bez leku ? Libido i potencja wraca do normalności ? Emocje powróciły ?
Cześć Markus ja jestem osobą która odstawiła ten lek i widzę różnicę czuję się zdecydowanie lepiej poprawiła się sprawność fizyczna i psychiczna libido bardzo się zwiększyło ja odstawiałem ten lek powoli i udało mi się bez większych ubocznych objawów jestem teraz bardziej aktywny a na olanzapinie byłem zmęczony, senny i tylko siedziałem w domu jednak nie polecam odstawiać jeżeli któs nie jest w remisji mi się udało.
ODPOWIEDZ

Wróć do „olanzapina”