Zawsze powinna chora osoba być usprawiedlona.Zresztą jak i zdrowi ludzie.Ja siętak nauczyłem tylko kto mnie usprawiedliwi?
chora mama odmawia leczenia
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
Re: chora mama odmawia leczenia
- Trener
- bywalec
- Status: F41.2
asia_maja pisze: ↑ndz gru 09, 2012 10:47 pm Witam Was ponownie
Dziękuję za odp.i przede wszystkim za zainteresowanie.
Wiem że nie będzie łatwo, w sumie jestem przygotowana na najgorsze, ale chyba łudziłam się że jest jakiś "cudowny lek".
O przymusowe leczenie pytałam, ponieważ mama często mówiła że już jej nie zależy na życiu, że już zrobiła wszystko, więc może odejść. Boję się że może dojść do jakiejś tragedii, nagle i bez żadnej zapowiedzi.
Kiedy chodziłam do podstawówki, pamiętam jak mama często brała relanium i przepijała wódką. A później kazała mi stać przy jej łóżku i pilnować czy oddycha. Koszmar dzieciństwa....stałam tak godzinami i bałam się zrobić choć krok....
Boję się że jeżeli ograniczę z nią kontakty, to zrobi coś głupiego, nieodwracalnego.
Tylko problem w tym, że ja już nie mam siły, to trwa większą część mojego życia. Jest tak jak chce mama albo w ogóle, nie ma dyskusji, rozmowy, kompromisu. Liczy się tylko jej zdanie, bez względu na to czy jest logiczne czy nieracjonalne.
Mama powiedziała mi ostatnio, że całe życie jest ofiarą i wszyscy wokół się nad nią pastwią, ale nie przyjmuje do wiadomości że to ona krzywdzi ludzi którzy kiedyś ją otaczali. Teraz nie ma już nikogo oprócz mnie.
Jeszcze raz Wam dziękuję, Joanna
Jest zagrożeniem dla siebie w takim razie.
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
nie wolno pić niczego powyżej 50 procent.
Wszystko powyżej może wywołać u osoby amnezję.
Wszystko powyżej może wywołać u osoby amnezję.