forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
"Ostatni" Maja Lunde - rok 2064, po katastrofie ekologicznej Europa jest ruiną. Eva, właścicielka upadłej farmy odmawia opuszczenia gospodarstwa i ostatniej ocalałej pary koni. Pewnego dnia w jej życiu pojawia się tajemnicza kobieta.
Trzecia część bestsellerowego cyklu o zmianach klimatycznych.
Skończyłam dziś czytać "Radio Silence" Alice Oseman. To typowa młodzieżówka.
"Alice Oseman poleciała tak szybko z fabułą, jak nie mało kto! książka porusza bardzo ważne tematy takie jak : toksyczna matka, którą jest Carol. czy też miłość, homoseksualizm, edukacja i lata młodzieńcze. bardzo mi się spodobała, ale mimo wszystko bardzo długo ją czytałam w odstępach czasowych, bo byłam akurat na wyjeździe. Fabuła dosyć nietypowa, ciężko mi było to zrozumieć szczególnie samą tematykę podcastu Universe City."
Aktualnie czytam Colleen Hoover - "Nagie serca" ktoś z was to czytał?
A Romain Gary (autor książki, pt. "Gaja"), to normalnie podzielił los "Witkacego"... Może jakieś niedozwolone substancje..? W każdym razie minęli się raczej...
Metro 2033 , naprawdę ciekawa książka . Gdzieś tam dostała 8 a Terror 10 ale dałbym 8,5 książce Metro 2033 a 7,5 Terrorowi . Narrenturm dałbym 9 ale nie ostatmoej części jakość spadała trylogii husyckiej