W co aktualnie gracie?
Moderator: moderatorzy
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Re: W co aktualnie gracie?
Tak, Młody ma możliwość gry z innymi graczami lub osobno. Kolega z klasy stworzył serwer i wszyscy grają na nim w Maincrafta, Młody grał trochę tam z tym kolegą (lubią się). Ale jeden z graczy (taki rozrabiaka) powiedział, że jeśli będzie dalej grał na tym serwerze, to go zniszczą. Młody się wystraszył i teraz nie chce z nimi grać. Gra sam.
Generalnie żałuję, że go nie zaakceptowali w grze, bo kto nie gra, ten nie liczy się w życiu towarzyskim, ale co zrobić. Z drugiej strony, przynajmniej nie będzie ślęczał nad komputerem piątek-świątek i ciągle grał, tak jak koledzy.
Powiedziałam mu, żeby się nie przejmował jednym kolesiem i jeśli chce grać w multiplayerze, to niech gra, ale on ma pierwszy raz do czynienia z przemocą w necie i boi się. Zresztą, ja też się boję, ze zachowania z gry przeniosą się do realu.
Mąż powiedział, że pomoże mu założyć serwer i sam będzie zapraszał do gry tych, których lubi. To chyba najlepsze rozwiązanie.
Pozdrawiam.m.
Generalnie żałuję, że go nie zaakceptowali w grze, bo kto nie gra, ten nie liczy się w życiu towarzyskim, ale co zrobić. Z drugiej strony, przynajmniej nie będzie ślęczał nad komputerem piątek-świątek i ciągle grał, tak jak koledzy.
Powiedziałam mu, żeby się nie przejmował jednym kolesiem i jeśli chce grać w multiplayerze, to niech gra, ale on ma pierwszy raz do czynienia z przemocą w necie i boi się. Zresztą, ja też się boję, ze zachowania z gry przeniosą się do realu.
Mąż powiedział, że pomoże mu założyć serwer i sam będzie zapraszał do gry tych, których lubi. To chyba najlepsze rozwiązanie.
Pozdrawiam.m.
- JudasHonor
- moderator
Albo lepiej wyjaśnić mu na czym polega zastraszenie, że zwykle nie ma ono pokrycia w rzeczywistości. Poza tym, dobrze jest wytłumaczyć młodemu człowiekowi, że ma prawo walczyć o swoje prawa i byle jakas groźba nie powinna zniechęcać do korzystania ze swoich praw.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Tak, chyba tak właśnie mu to wytłumaczę.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Diablo III REAPER OF SOULS
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
- Akatosh
- zaufany użytkownik
I jak? Fajny ten dodatek? Wiele nowego wnosi do podstawowej wersji gry?Boromir pisze:Diablo III REAPER OF SOULS
Ja ostatnio w nic nie gram. Od jakichś kilku tygodni nic, ale to absolutnie nic mnie nie przekonuje do poświecenia choć odrobiny wolnego czasu na tego typu rozrywkę. Ciekaw jestem czy to zniechęcenie mi kiedyś minie.
- Catastrophique
- bywalec
Mam dokładnie tak samo. Gry mnie nudzą. Prawie wszystkie idą na jednym schemacie, trudno znaleźć ciekawy, oryginalny tytuł. No i komp też nie za bardzo pozwala mi grać. Cieszy mnie to, bo dzięki temu mam więcej czasu na naukę i pracę.Akatosh pisze: Ja ostatnio w nic nie gram. Od jakichś kilku tygodni nic, ale to absolutnie nic mnie nie przekonuje do poświecenia choć odrobiny wolnego czasu na tego typu rozrywkę.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Od kiedy mam konsole ps3 to nie mam z tym problemu. Na konsoli granie stanowi zupelnie inny wymiar rozrywki, nie jest to tak meczace jak na pc. Gry dobieram według własnego gustu i kazda stanowi perle w kolekcji.
Obecnie gram Alpha Protocol - szpiegowskie RPG. Gralem w nia trochę na pc i nie skonczylem. Teraz gram na konsoli i mowie Wam, to calkiem inna gra. Czuje, ze ja przejde, mimo, ze nie jest po polsku jak na pc!
W ramach ciekawostki napisze cos co mnie zachwycilo:
Budzet najnowszego GTA V wyniosl az 265 mln dolarów!!! Gdy budżet największej super produkcji filmowej w dziejach ludzkosci Awataru wyniosl zaledwie bagatela 250 mln dolarów.
GTA V otrzymalo 7 punktowy wpis do księgi rekordow Guinnessa jako najwieksza super produkcja wirtualnej rozrywki i najlepiej zarabiajaca gra komputerowa! W pierwszy tydzień sprzedaży przyniosła zysk przekraczający, uwaga miliard dolarów! To już nie gra, tylko olbrzymie zyjace wirtualne multimedialne medium!!! Zrodlo tych info CDAction największe w Polsce pismo dla graczy
Kto mi teraz powie, ze gry sa dla dzieci, proszę ludzie nie ośmieszajcie się
Wt Zagubiona 
Obecnie gram Alpha Protocol - szpiegowskie RPG. Gralem w nia trochę na pc i nie skonczylem. Teraz gram na konsoli i mowie Wam, to calkiem inna gra. Czuje, ze ja przejde, mimo, ze nie jest po polsku jak na pc!
W ramach ciekawostki napisze cos co mnie zachwycilo:
Budzet najnowszego GTA V wyniosl az 265 mln dolarów!!! Gdy budżet największej super produkcji filmowej w dziejach ludzkosci Awataru wyniosl zaledwie bagatela 250 mln dolarów.
GTA V otrzymalo 7 punktowy wpis do księgi rekordow Guinnessa jako najwieksza super produkcja wirtualnej rozrywki i najlepiej zarabiajaca gra komputerowa! W pierwszy tydzień sprzedaży przyniosła zysk przekraczający, uwaga miliard dolarów! To już nie gra, tylko olbrzymie zyjace wirtualne multimedialne medium!!! Zrodlo tych info CDAction największe w Polsce pismo dla graczy

Kto mi teraz powie, ze gry sa dla dzieci, proszę ludzie nie ośmieszajcie się

- JudasHonor
- moderator
Polecam ciekawe połączenie cRPG z walką na morzu: Age of Pirates 2
Dorwałem się do ciekawego RTSa a'la Starcraft: Warhammer 40000 Dawn of War
Dorwałem się do ciekawego RTSa a'la Starcraft: Warhammer 40000 Dawn of War
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Tak, tan Warhamer jest bardzo fajny, sa tez 2 dodatki, ladna rzecz.
Age of Pirates troszkę skiepszczone sterowanie, polecam Risena 2 pirackie klimaty i pełnokrwiste rpg, albo z najwyższej polki Assassins Creed IV Black Flag najlepsza obecnie gra w pirackich klimatach.
Age of Pirates troszkę skiepszczone sterowanie, polecam Risena 2 pirackie klimaty i pełnokrwiste rpg, albo z najwyższej polki Assassins Creed IV Black Flag najlepsza obecnie gra w pirackich klimatach.
No mi się podoba. Można grać wojownikiem z podstawy Diablo. Także gram szamanem który ma już 60 lvl. Obecnie mam już 65 level.Akatosh pisze: I jak? Fajny ten dodatek? Wiele nowego wnosi do podstawowej wersji gry?

Poziom trudności samemu się ustawia tak by rozgrywka była łatwa bądź trudna. Z nowinek jest to że potwory same się dostosowują z poziomem trudności do umiejętności gracza podobno. Generalnie gra mi się BARDZO podoba. Jest nowa klasa: Krzyżowiec którą jeszcze nie grałem. Ale tak jak już napisałem najbardziej podoba mi się to że złoto, przedmioty i statystyki bohatera są dostępne w dodatku! Grafika się nie zmieniła ale tak jak pisano już w necie jest bardziej mroczna. Mi ta gra się bardzo podoba!!!
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
- JudasHonor
- moderator
@Anton
W Age of Pirates 2 masz moim zdaniem dobre sterowanie. Jak grasz postacią nie muisz nawet klawiatury dotykać, prawym przyciskiem biegniesz, ruchem myszy wskazujesz drogę a lewym w chodzisz w interakcje.
Jeśli chodzi o sterowanie statkiem to również jest banalne. W i S wybierasz trzy ustawienia masztów. A i D, kierujesz. 1-4 rodzaj amunicji i lewy przycisk strzelasz. Ddoatkow masz po wciśnięciu enter dodatkowe menu, by na przykład wejść w mapę albo zbliżyć się gdzieś szybko.
Klawiszem R i minusem/plusem z numerycznej przyspieszasz czas. Ot, i wszystko.
W Age of Pirates 2 masz moim zdaniem dobre sterowanie. Jak grasz postacią nie muisz nawet klawiatury dotykać, prawym przyciskiem biegniesz, ruchem myszy wskazujesz drogę a lewym w chodzisz w interakcje.
Jeśli chodzi o sterowanie statkiem to również jest banalne. W i S wybierasz trzy ustawienia masztów. A i D, kierujesz. 1-4 rodzaj amunicji i lewy przycisk strzelasz. Ddoatkow masz po wciśnięciu enter dodatkowe menu, by na przykład wejść w mapę albo zbliżyć się gdzieś szybko.
Klawiszem R i minusem/plusem z numerycznej przyspieszasz czas. Ot, i wszystko.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Strasznie skomplikowane jak dla mnie
Przyzwyczailem się już do konsoli, gdzie w nawet najbardziej skomplikowanej strategii XCOM calosc jest slicznie obsadzona pod przyciskami jednego tylko pada
Od kiedy mam PS3 rzadko cokolwiek ma szanse zmusic mnie do zagrania na PC
Jak mawiają najstarsi, klawiatura jest dobra przy fortepianie
Ewentualnie do pisania na forum, z czym wyjątkowo mogę się zgodzic 

Od kiedy mam PS3 rzadko cokolwiek ma szanse zmusic mnie do zagrania na PC

Jak mawiają najstarsi, klawiatura jest dobra przy fortepianie

grywam w brydża
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
tylko pogratulować, warto się może zapisac na kurs gry na gitarze 

- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Zglosilem ten watek do przeniesienia do nowego tematu GRY, mam nadzieje, ze się zgodzicie 

Worms Armagedon
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
GTA San Andreas. Na konsoli PS2 która kupiłem za 80zl! I powiem Wam, ze ta gra wciąż daje rade, jak i cala konsolka 

W co gram aktualnie:
1) Diablo III - łowca Demonów lvl 70 prg 81 - 194 godziny przegrane.
2) Alan Wake DLC Signal rozpoczynam
3) Mafia II DLC Joe Adventures kończę
4) Rage ok 30% gry
5) Crysis 2 kończę
6) Dead Space 2 ok. 30-40% gry
7) Wiedźmin kończę drugi raz
Far Cry 3 ok. 70% gry
W kolejce czeka dwa razy tyle zaległych tytułów.
1) Diablo III - łowca Demonów lvl 70 prg 81 - 194 godziny przegrane.
2) Alan Wake DLC Signal rozpoczynam
3) Mafia II DLC Joe Adventures kończę
4) Rage ok 30% gry
5) Crysis 2 kończę
6) Dead Space 2 ok. 30-40% gry
7) Wiedźmin kończę drugi raz

W kolejce czeka dwa razy tyle zaległych tytułów.
Przypadek? Nie sądzę! "Yyyy tego się trzymam" 

- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
A masz konsole czy na PC?
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Uwaga UWAGA! tylko dziś do jutra za darmo na Steamie do zgarniecia wspaniala gra wojenna
Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad
Warta około 60zl! Calkowicie bezpłatnie, super promocja!
Odnajdujemy gre, klikamy zainstaluj i trwale zostaje przypisana do naszej biblioteki!
Polecam bardzo dobra gra!
Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad
Warta około 60zl! Calkowicie bezpłatnie, super promocja!
Odnajdujemy gre, klikamy zainstaluj i trwale zostaje przypisana do naszej biblioteki!
Polecam bardzo dobra gra!