Jak najwięcej spotkań w realu!!!

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Re: Jak najwięcej spotkań w realu!!!

Post autor: Digital »

500+ idzie nie z podatków tylko z tego co wcześniej inni kradli i czym sobie napychali swoje kiermany. Wtedy nikogo to nie bolało że pieniądze z ich podatków ci u góry kradną i defraudują wydają na narkotyki, złoto i prostytutki. Za to teraz jak biedne matki mają dostać i dzieciaczki owe grosze to każdego ciśnie w dołku że to z jego kieszeni. Nie wiem czemu ludzie tak głupi są.
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Digital pisze: Za to teraz jak biedne matki mają dostać i dzieciaczki owe grosze to każdego ciśnie w dołku że to z jego kieszeni.
No widzisz. Jednak jesteś prorodzinny.
Ja też. Na razie z zazdrością, a potem, jak będę miał swoją rodzinę, z sympatią podejdę do tego programu.
cezary123
zaufany użytkownik

I do programu emerytur dla matek czworga dzieci. Ale do założenia rodziny potrzebne jest jak najwięcej spotkań w realu, i to nie tylko z ludźmi chorującymi. :)
https://www.money.pl/gospodarka/emerytu ... 5729a.html
cezary123
zaufany użytkownik

"Co ważne, pieniądze należą się także kobietom, które nie urodziły czwórki dzieci. Ustawa mówi jedynie o wychowaniu – stąd "liczą" się także dzieci przysposobione czy dzieci współmałżonka".
https://www.money.pl/gospodarka/emerytu ... 5729a.html

Ludzie zaczną się spotykać wreszcie i zakładać rodziny albo łączyć gotowe.
swtern
zaufany użytkownik

Post autor: swtern »

Digital pisze: śr mar 06, 2019 6:28 pm 500+ idzie nie z podatków tylko z tego co wcześniej inni kradli i czym sobie napychali swoje kiermany. Wtedy nikogo to nie bolało że pieniądze z ich podatków ci u góry kradną i defraudują wydają na narkotyki, złoto i prostytutki. Za to teraz jak biedne matki mają dostać i dzieciaczki owe grosze to każdego ciśnie w dołku że to z jego kieszeni. Nie wiem czemu ludzie tak głupi są.
Nie mam nic przeciwko dofinansowaniu polskich dzieci.ale spójrz na obecne zadłużenie polski.Prędzej czy później ktoś przejmie ten dług,a wtedy koniec zabawy w 500 plus
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Post autor: Maksymiliana »

Nie wydaje mi się żeby Polska zaciągnał się w długi, raczej rząd panuje nad tym, sądząc miedzy innymi nad tym, że produkcja w kraju wzrasta, co za tym idzie mamy z czego splacać i dawać

Obiektywizm trzeba mieć w tych sprawach, czyli np oglądać TVN i TVP Info, wtedy będziesz widzieć co i jak ma się na rzeczy, a nie tylko jedną stronę medalu.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Berk pisze: śr mar 06, 2019 7:02 pm
Digital pisze: śr mar 06, 2019 6:28 pm 500+ idzie nie z podatków tylko z tego co wcześniej inni kradli i czym sobie napychali swoje kiermany. Wtedy nikogo to nie bolało że pieniądze z ich podatków ci u góry kradną i defraudują wydają na narkotyki, złoto i prostytutki. Za to teraz jak biedne matki mają dostać i dzieciaczki owe grosze to każdego ciśnie w dołku że to z jego kieszeni. Nie wiem czemu ludzie tak głupi są.
Nie mam nic przeciwko dofinansowaniu polskich dzieci.ale spójrz na obecne zadłużenie polski.Prędzej czy później ktoś przejmie ten dług,a wtedy koniec zabawy w 500 plus
To jest wierutna bzdura i wciskanie ciemnoty. Od czasów rządów PIS Polska wskoczyła na 4 miejsce najprężniej rozwijających się krajów na świecie! Dlatego Niemcy taki popłoch ogarnia bo prawie wykupili nasz kraj, a teraz mogą w żić się pocałować bo nic już nie dostaną. Zadłużenia porobiły poprzednie rządy złodziejów i marionetek. Obecny rząd wyprowadza powoli kraj z kryzysu i zadłużenie maleje każdego dnia. Wcześniej Polska została rozkradziona i sprzedana, zostały sztucznie wprowadzone na rodzimy rynek obce spółki słupy, a pieniądze były wyprowadzane za granicę. Obecnie jest wsparcie dla małych krajowych przedsiębiorstw i przedsiębiorców, kapitał jest gromadzony na miejscu a nie za granicą. Polepszyła się jakość życia, są dziesiątki nowych miejsc pracy. Obecnie to pracodawca bije się o pracownika, a nie pracownik błaga uniżony na klęczkach o jałmużnę. O tym wszystkim jeszcze parę lat temu można było tylko pomarzyć! Owszem wielu to nie na rękę bo biedakami łatwiej rządzić, łatwiej takich deptać i ogłupiać, bo biedak nie podskoczy i nie upomni się o swoje. Co do spotkań w realu ja już jestem stary i mnie to strzyka, ale młodzi dostaną na dobry start, będą zwolnieni z podatków! Co zarobią to ich będzie, to i spotykać będą się chętniej i rozmnażać. A co za tym idzie Polska nie będzie już kolonią Europy, albo podnóżkiem USA czy Putina, tylko sami będziemy sobie sterem i okrętem.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Mimo rozwoju polski i coraz lepszej koniunktury ja już do polski nie wrócę. Mam szacunek tutaj gdzie jestem i dobre wsparcie że nikt na moim miejscu już niczego więcej by nie szukał. Jestem wdzięczny Anglikom że mogę mieszkać w tym dobrym kraju i nigdy im nie zapomnę pomocnej dłoni którą do mnie wyciągnęli .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

Post autor: F20 »

Ja zwiałem zza oceanu jak zachorowałem. Nie miałem sił szukać pomocy dla siebie bez pracy bo choroba zmusiła mnie do zwolnienia się. Tam jak człowiek raz się zwolni nawet nie ze swojej złej woli to nie ma powrotu do pracy bo zawsze kontaktują się z poprzednim pracodawcą i jak coś nie halo to nie zatrudnią. Wróciłem i dalej pracuję w kraju i nie jest źle.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Tak samo jest w UK. Ja pracowałem ale zacząłem chorować i trafiłem do szpitala. Uważam że również ze względu na moją dobrą opinię w pracy otrzymałem pomoc, chcę zaznaczyć że pracowałem już z chorobą i na lekach. Anglicy odnieśli się do tego z szacunkiem bo tutaj chorzy psychicznie nie pracują, mniej niż 1% pracuje. Przepracowałem tak 4 lata. Pracowałbym dalej ale zdrowie zaczęło tak doskwierać że stało się to niemożliwe. Ponad 5 lat dochodziłem do siebie po trzech atakach psychotycznych, mój lekarz wie że jeszcze sporadycznie pojawiają się objawy chorobowe ale z tendencją do zanikania. Bardzo szanuje to że otrzymałem pomoc i możliwość mieszkania i życia w UK.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
cezary123
zaufany użytkownik

No cóż, każdy ma wolność wyboru kraju i państwa, którego zostanie obywatelem. Dla Polski są już straceni.
Mnie nic nie ciągnie specjalnie do innych losów. Najlepiej żyć w oryginalnej postaci od początku do końca. Może gdybym chciał ponownie się narodzić, kiedyś w innym pokoleniu, to w Japonii :)
cezary123
zaufany użytkownik

Ale jednostka ma prawo do pełni świata w tym, aktualnym swoim istnieniu, a innych wcieleń nie będzie.
Religie zwykle odbierają nam wiele praw. Budda przeraził się czyjegoś życia, przestraszył widząc po raz pierwszy człowieka schorowanego, poranionego, okaleczonego i wymyślił reinkarnację. To znaczy przekształcił trochę hinduski system wierzeń o wędrówce dusz. Niestety nie zagwarantuje przeskoku z osobowości w osobowość, organizmu w organizm i kontynuacji życia gdzie indziej. Nie świata pozadoczesnego nam trzeba a dobrego zarządzania światem doczesnym i swoim istnieniem.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Nic tak naprawdę nie wiemy tylko tyle ile nam powiedziano. A o sprawach najwyższej wagi zazwyczaj się nie mówi.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Lepiej czasem nie wiedzieć. Od zbytniej wiedzy głowa może rozboleć.
swtern
zaufany użytkownik

Maksymiliana pisze: śr mar 06, 2019 9:07 pm Nie wydaje mi się żeby Polska zaciągnał się w długi, raczej rząd panuje nad tym, sądząc miedzy innymi nad tym, że produkcja w kraju wzrasta, co za tym idzie mamy z czego splacać i dawać

Obiektywizm trzeba mieć w tych sprawach, czyli np oglądać TVN i TVP Info, wtedy będziesz widzieć co i jak ma się na rzeczy, a nie tylko jedną stronę medalu.
Gdybym miał oglądać tvn na przemian z tvp,to dostałbym rozdwojenia jaźni.
swtern
zaufany użytkownik

"Od czasów rządów PIS Polska wskoczyła na 4 miejsce najprężniej rozwijających się krajów na świecie!"

Zauważyłes tylko że wsród najbarzdziej rozwijających się,a nie wśród najsilniejszych.Równie dobrze mogłeś podać Ugandę lub inne dowolne państwo.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Jesteśmy stosunkowo niewielkim krajem więc i tak na nic uzbrajanie się większe mocarstwa pierdem by nas zmietli. Nie pakujemy się w żadne konflikty to i siła nam nie potrzebna. Unikać zagrożeń, nie dawać się wciągać w obce wojenki, nie dawać się prowokować i naciągać na kłamliwe hasła, a kasę co miałaby iść na uzbrojenie rozdawać potrzebującym. Oto prawdziwy ideał.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Dług Polski w ciągu roku urósł,nic nie dało niskie bezrobocie i 500+.

Zbrojenie jest ważne,bo gdyby Ruscy chcieli z nami wojny,to chociaż będziemy się jakoś bronić,a jak historia mówi Nato chyba nie pomoże,bo sojusze zawsze rozpadały się.

Kto nam pomoże USA?My dla nich nie jesteśmy ważnym graczem na arenie światowej.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Dla ruskich jesteśmy prochem pyłkiem, żadne uzbrojenie nam nie pomogłoby w wojnie z nimi. Zdmuchnęli by nas pierdem jednym. Dlatego lepiej nie zaczynać wojen tym bardziej nie swoich z tak głupich powodów jak wtrącanie się w nie swoje sprawy jak ta z Ukrainą. Wojny wszczynają ci którym na wojnach zależy jak maja zbyt dużo uzbrojenia na zbyciu, a my nie damy się wmanipulować w cudze rozgrywki. Niech USA walczy sobie z ruskimi my poczekamy aż powybijają się, tam gdzie głupich dwóch się bije tam trzeci skorzysta. Zadłużenia porobiły wcześniejsze nikczemne i złodziejskie rządy, PIS wolno acz skutecznie wyprowadza kraj z kryzysu.
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Post autor: Maksymiliana »

Dzisiejsza wojna to nie wojna że ktoś do siebie strzela - dzisiejsza wojna to wojna ekonomiczna, wystarczy że dane państwo (no dajmy tu przykład Rosję) rozwali giełdę danego kraju - np Polski i nie ma nas :) a oni nie wystrzelili ani 1 pocisku
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nasze środowisko”