Czy chcecie założyć rodzinę?
Moderator: moderatorzy
Re: Czy chcecie założyć rodzinę?
Sex to sex, o ile wiem to opiera sie na prostych zasadach
Niekoniecznie.
Dlaczego później w małżeństwach wszystko kończy się brakiem seksu a chłopaki marudzą, że nie rozumieją co się z nią stało?
U niej optyka się zmienia, kiedy rodzi dzieci, chłopa wygania do roboty albo wrabia w alimenty i po miłości.
Osoby muszą być dobrane do czegoś więcej niż seks.
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Zgadzam się z tym co piszesz Cezary, to prawda że musi być więź wykraczająca mocno poza seks. Mam tu na myśli zgodność charakterów, przywiązanie emocjonalne do siebie, bliskość i przyjaźń a na końcu seks. Bo jeśli ktoś wiąże się z powodu seksu z drugą osobą to jest tylko nędznym prymitywem nie zasługującym na uwagę.
Zgadzam się. Według mnie rozmawiać trzeba, poznać się i to nie tylko o polityce i popisywanie się wiedzą a dopiero potem hop do łóżka.wowo pisze: ↑wt lip 14, 2020 8:05 pm Zgadzam się z tym co piszesz Cezary, to prawda że musi być więź wykraczająca mocno poza seks. Mam tu na myśli zgodność charakterów, przywiązanie emocjonalne do siebie, bliskość i przyjaźń a na końcu seks. Bo jeśli ktoś wiąże się z powodu seksu z drugą osobą to jest tylko nędznym prymitywem nie zasługującym na uwagę.
Albo on nie umie wytrzymać okresu ciąży i gojenia się ran po porodzie, i szuka ukojenia na boku. Potem marudzi, że brzydka, że przytyła, a tu młodsza i ładniejsza, i chętna.
Czasem też sex na samym początku, a później zobaczy się czy jest zgodność charakterów czy takowej zgodności brakwowo pisze: ↑wt lip 14, 2020 8:05 pm Zgadzam się z tym co piszesz Cezary, to prawda że musi być więź wykraczająca mocno poza seks. Mam tu na myśli zgodność charakterów, przywiązanie emocjonalne do siebie, bliskość i przyjaźń a na końcu seks. Bo jeśli ktoś wiąże się z powodu seksu z drugą osobą to jest tylko nędznym prymitywem nie zasługującym na uwagę.

Wniosek taki, że wyścig szczurów jest właśnie w dziedzinie seksu. Kto seksowniejszy i szybszy. 

- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Kto szybciej dochodzi?
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Słonecznik1
- bywalec
tak ale to nie takie proste chodź bez przesady
- Catastrophique
- bywalec
Ja zawsze przesadzam gdy chodzę.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Ostatnio przyszło mi do głowy, że dziewucha poszła na łatwiznę. Wiedziała na 100 procent, że on za kilka miesięcy odejdzie. Tu i teraz można go kochać jak siebie samego. Kierując się wzruszeniem duchowym. Oddać mu wszystko. Taki okres można wytrzymać, poświęcić się a nawet potraktować jak praktykę teologiczną. Przeminie w końcu i ...cezary123 pisze: ↑wt lip 14, 2020 5:07 pm
"Niezwykła historia miłości... ekstremalnej. Takiej, która trzyma przy życiu. Bohaterami są Ania i Marcin. Oboje mają po 23 lata. Marcin jest śmiertelnie chory na raka, ma przed sobą kilka tygodni życia, porusza się na wózku, mieszka w hospicjum. Anka, studentka teologii, chciała sprawdzić swoje teorie o miłości, cierpieniu i śmierci. Poznała Marcina samotnie zmagającego się ze swoją chorobą, skazanego na śmierć. Postanowiła z nim zostać do końca. Przeprowadziła się do hospicjum i oddała Marcinowi całe swoje życie. Lekarze mówią, że jedynym powodem istnienia Marcina jest teraz Anka i jej miłość. Marcin jest obywatelem innego świata. Ani udało się przejść granicę między światem zdrowych a światem umierających. Nikt nie wie, ile musiała poświęcić i czego się wyrzec. Ta historia pokazuje proces odchodzenia człowieka, który jest kochany i który chce żyć do końca. Marcin i Ania wiedzą, jaki sens ma ich cierpienie, a odkryli to dzięki miłości. Obok nich jest obojętny świat zdrowych ludzi, zamknięty na ból i śmierć. Film stara się pokazać, że nawet w cierpieniu, na dnie, tam gdzie nie ma już żadnego światła nadziei, można być szczęśliwym jak nigdy przedtem". [TVP]
http://www.filmpolski.pl/fp/index.php?film=4222819
(Jezus też zdecydował się na skończony czas cierpienia ziemskiego, bo później miał całą nieskończoność triumfalną. Opłaciło się to w jakimś sensie).
Czy zdecydowałaby się na kilkadziesiąt lat miłości i małżeństwa z niepełnosprawnym sparaliżowanym, chorym psychicznie albo coś w tym rodzaju? A może na zwykłe przeciętne małżeństwo z jego blaskami i cieniami, problemami i poświęceniem codziennego dnia przez lata? Do końca swojego życia?
Współczuję jej, ale nie ma takiego cudzego cierpienia, którego nie dałoby się wytrzymać.
Swojego najwyżej można nie wytrzymać. Jak ten, co odszedł.
- Catastrophique
- bywalec
Ale ty pier... Cezary. Weź się w końcu za swoje życie bo nie jesteś wieczny.
Wybacz mi mocne słowa, ale jak można tak przepier... dany nam czas. Masz tylko jedno zycie.
Wybacz mi mocne słowa, ale jak można tak przepier... dany nam czas. Masz tylko jedno zycie.
Tik tak tik tak

I co z tego? Kobita mi doda jakąś wartość do mojego życia?

Najwyżej zabierze.
A życie mam w porządku, rozwijam się a nie przepier... czas.
Alimenciarze pod bramą, pchają się do mnie na stancję. Ale na wsi się nie wynajmuje cennej przestrzeni obcym ani bliskim. A szczególnie nie pozwala, żeby jakiś babsztyl wlazł pod pozorem miłości i małżeństwa a potem wygonił męża do budy dla psa, bo tak też się zdarzało.
Uwolniłem się od więzów, które powodowały moje cierpienia i nie jestem nikomu nic winny
Uwolniłem się od więzów, które powodowały moje cierpienia i nie jestem nikomu nic winny

Ale dlaczego tak się przejmujesz życiem cezarego123?To jego wybór.Catastrophique pisze: ↑pn lip 27, 2020 2:06 am Ale ty pier... Cezary. Weź się w końcu za swoje życie bo nie jesteś wieczny.
- Catastrophique
- bywalec
Widze jak cierpi, pograza sie i chciałbym to jakos przerwac.Berk pisze: ↑pn lip 27, 2020 12:31 pmAle dlaczego tak się przejmujesz życiem cezarego123?To jego wybór.Catastrophique pisze: ↑pn lip 27, 2020 2:06 am Ale ty pier... Cezary. Weź się w końcu za swoje życie bo nie jesteś wieczny.
Tik tak tik tak

Nie przerwiesz, każdy jest kowalem własnego losu. Tym bardziej teraz gdy wydaje mu się, że jest szczęśliwy z tą swoją samotnością. Musi sam pewne rzeczy zrozumieć, do innych dojrzeć, nie ma innej rady.