Jakie zakupy lub co sprawiło Wam ostatnio przyjemność?

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Re: Jakie zakupy lub co sprawiło Wam ostatnio przyjemność?

Post autor: Bright Angel »

Ładny pokoik, Tal. Trochę jak z folderu. Tylko jak dla mnie trochę za ciemny.
Ja mam podobnie jak Antonio, żal mi wyrzucić nawet butelki po soku, bo może się przydać do czegoś.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Hehe, ja to samo, sloiki tez przydatne, zawsze sie do czego przydadza :lol:
Kolekcjonowalem tez prawie wszystko co sie da kolekcjonowac i wiekszosc rzeczy nadal mam nawet te z okresu dziecinstwa. Jakos tak lubie te przedmioty i nostalgiczne wspomnienia z nimi zwiazane. Nie wiem czy jestem materialista, moze tak, ale rzeczy materialne potrafia mnie bardzo cieszyc i zajmowac czas i miejsce. Moze warto czasem zadbac o sprawy duchowe, ale nie ma to jak konsola i kilka dobrych gier na polce! Albo fajne radio i plyty na stojaku! Albo stary klaser ze znaczkami! Albo pudelko ze starymi monetami! Szafa z ubraniami! Polka z ksiazkami! Biurko z klamotami, spinaczami, dziurkaczami, zszywaczami i temperowkami. Moglbym tak dlugo wymieniac :D
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Post autor: Tal »

White Angel pisze: sob maja 16, 2020 3:26 pm Ładny pokoik, Tal. Trochę jak z folderu. Tylko jak dla mnie trochę za ciemny.
Ja mam podobnie jak Antonio, żal mi wyrzucić nawet butelki po soku, bo może się przydać do czegoś.
To miłe co napisałeś, dziękuję :)

To prawda, że dla kogoś bardziej aktywnego, czy otwartego kolorystyka może być zbyt ciemna, ale na mnie akurat ma bardzo wyciszający wpływ i jest pewnego rodzaju zewnętrzną manifestacją mojej wewnętrznej natury.

Z drugiej strony gdybym miał warunki to prawdopodobnie pozwoliłbym sobie na pewnego rodzaju "zbieractwo" ;)

W takim pomieszczeniu wypełnionym różnego rodzaju rzeczami również czułbym się dobrze i podobają mi się zwłaszcza, kiedy są to różne wartościowe przedmioty i pamiątki.
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Tylko u mnie zbieractwo wynika raczej z antymaterializmu. Po co wyrzucać stare rzeczy i kupować nowe?
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

White Angel pisze: sob maja 16, 2020 6:51 pm Tylko u mnie zbieractwo wynika raczej z antymaterializmu. Po co wyrzucać stare rzeczy i kupować nowe?
Doskonale Cię rozumiem i masz rację, jednak przychodzi czas, że świetność tych starych rzeczy zwyczajnie przemija lub się psują i co wtedy? Oczywiście wszystko zależy od tego co konkretnego mamy na myśli, bo taką Nokie 6310 uważam za przeproszeniem za elektro-śmieć nadający się tylko i wyłącznie do utylizacji. Co innego antyczna dębowa komoda z XIX w. która w swojej estetyce może nam przypominać szczególny okres życia lub epoki.
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Aaha, ja chyba lubie gromadzic po prostu rzeczy czuje sie w ten sposob chyba bogatszy :lol: Powaznie. Boje sie pustki, zbyt wiele jej w zyciu doswiadczylem chyba.

Oo dla mnie taka Nokia bylaby niezwykle wartosciowa, przeciez to juz prawie unikat i tylko drozeje z czasem.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Tal pisze: sob maja 16, 2020 8:23 pm bo taką Nokie 6310 uważam za przeproszeniem za elektro-śmieć nadający się tylko i wyłącznie do utylizacji.
Dla jednych śmieć, dla innych superrozwiązanie, aby uniknąć szpiegowania w pewnych sytuacjach.
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Antonio Kontrabas pisze: sob maja 16, 2020 8:25 pm Oo dla mnie taka Nokia bylaby niezwykle wartosciowa, przeciez to juz prawie unikat i tylko drozeje z czasem.
Otóż to, dla jednego będzie czymś cennym, ale dla kogoś innego już niekoniecznie i nie ma w tym nic złego, czy niewłaściwego.

Nasze mieszkanie, czy pokój jest pewnego rodzaju naszym azylem i miejscem w którym chcemy przynajmniej ja odpocząć, zregenerować się, a czasami nawet schronić przed dramatami, czy atakami zewnętrznego świata.

Nie piszę nic odkrywczego, ale piękno i urok naszych pokoi i pomieszczeń jest jak pisałem obrazem i manifestacją tego co nosimy wewnątrz.

Bardzo lubię przebywać czasami oglądać gustowne i estetyczne domy i pomieszczenia w których można dostrzec pewną naturę właściciela i dobrze się poczuć ;)
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Tak, zgadzam sie. Lubie tez jak jest duzo zieleni, duzo kwiatow i zwierzat w domu. Kocham zwierzeta. Najbardziej psy i rybki, ale inne tez sa fajne. Pajakow chyba tylko nie lubie, te mi sie nie podobaja, a nawet bardzo boje sie pajakow i roznych takich skorpionow. Patyczaki tez sa fajne czy tam zuki jakies. Weza tez bym w sumie mogl miec. Kameleon tez jest super. Malpke tez kiedys bardzo chcialem miec. Obecnie juz nie bo wiem, ile z tym jest zachodu i trzeba sie opiekowac.
Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

Post autor: Trickster »

kupiłem nową maszynkę do podgalania :)
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Jajkow?
Marek_1989
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Marek_1989 »

ostatnio trafiłem na bardzo fajną stronę [...]

pycioslawa
Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

Antonio Kontrabas pisze: sob maja 23, 2020 9:43 pm Jajkow?
między innymi :P
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Dominika1988
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Dominika1988 »

Ja jestem miłośniczką ogrodnictwa i kupiłam sobie piękne kwiaty :dance: :dance: [...]

pycioslawa
Ronaldinho
bywalec

Post autor: Ronaldinho »

Zchizol pisze: wt lip 07, 2020 2:11 pm
Antonio Kontrabas pisze: sob maja 23, 2020 9:43 pm Jajkow?
między innymi :P
xD

Mi by się przydała nowa maszynka
Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

Kupiłem sobie tłumik dźwięku do mojego pistoletu asg, by ukryć dłuższą lufę wewnętrzną, cieszę się z tej zabawki jak 2-go klasista ;)

https://www.militaria.pl/madbull/tlumik ... p59070.xml
meehoo
zaufany użytkownik

Post autor: meehoo »

kolejne książki :-)
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

zakończyłem upiększanie pokoju w którym się wyciszam

Obrazek
Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

Post autor: unreal »

Kupiłam maść ochronną z witaminą A Retimax 1500 z myślą o pielęgnacji skórek wokół paznokci.
LaDopamina
Awatar użytkownika
Havana
zaufany użytkownik

Post autor: Havana »

Słuchawki nauszne fioletowe i 4 książki :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „inne”