Jakie zakupy lub co sprawiło Wam ostatnio przyjemność?
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: Jakie zakupy lub co sprawiło Wam ostatnio przyjemność?
Ładny pokoik, Tal. Trochę jak z folderu. Tylko jak dla mnie trochę za ciemny.
Ja mam podobnie jak Antonio, żal mi wyrzucić nawet butelki po soku, bo może się przydać do czegoś.
Ja mam podobnie jak Antonio, żal mi wyrzucić nawet butelki po soku, bo może się przydać do czegoś.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Hehe, ja to samo, sloiki tez przydatne, zawsze sie do czego przydadza
Kolekcjonowalem tez prawie wszystko co sie da kolekcjonowac i wiekszosc rzeczy nadal mam nawet te z okresu dziecinstwa. Jakos tak lubie te przedmioty i nostalgiczne wspomnienia z nimi zwiazane. Nie wiem czy jestem materialista, moze tak, ale rzeczy materialne potrafia mnie bardzo cieszyc i zajmowac czas i miejsce. Moze warto czasem zadbac o sprawy duchowe, ale nie ma to jak konsola i kilka dobrych gier na polce! Albo fajne radio i plyty na stojaku! Albo stary klaser ze znaczkami! Albo pudelko ze starymi monetami! Szafa z ubraniami! Polka z ksiazkami! Biurko z klamotami, spinaczami, dziurkaczami, zszywaczami i temperowkami. Moglbym tak dlugo wymieniac
Kolekcjonowalem tez prawie wszystko co sie da kolekcjonowac i wiekszosc rzeczy nadal mam nawet te z okresu dziecinstwa. Jakos tak lubie te przedmioty i nostalgiczne wspomnienia z nimi zwiazane. Nie wiem czy jestem materialista, moze tak, ale rzeczy materialne potrafia mnie bardzo cieszyc i zajmowac czas i miejsce. Moze warto czasem zadbac o sprawy duchowe, ale nie ma to jak konsola i kilka dobrych gier na polce! Albo fajne radio i plyty na stojaku! Albo stary klaser ze znaczkami! Albo pudelko ze starymi monetami! Szafa z ubraniami! Polka z ksiazkami! Biurko z klamotami, spinaczami, dziurkaczami, zszywaczami i temperowkami. Moglbym tak dlugo wymieniac
To miłe co napisałeś, dziękujęWhite Angel pisze: ↑sob maja 16, 2020 3:26 pm Ładny pokoik, Tal. Trochę jak z folderu. Tylko jak dla mnie trochę za ciemny.
To prawda, że dla kogoś bardziej aktywnego, czy otwartego kolorystyka może być zbyt ciemna, ale na mnie akurat ma bardzo wyciszający wpływ i jest pewnego rodzaju zewnętrzną manifestacją mojej wewnętrznej natury.
Z drugiej strony gdybym miał warunki to prawdopodobnie pozwoliłbym sobie na pewnego rodzaju "zbieractwo"
W takim pomieszczeniu wypełnionym różnego rodzaju rzeczami również czułbym się dobrze i podobają mi się zwłaszcza, kiedy są to różne wartościowe przedmioty i pamiątki.
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Tylko u mnie zbieractwo wynika raczej z antymaterializmu. Po co wyrzucać stare rzeczy i kupować nowe?
Doskonale Cię rozumiem i masz rację, jednak przychodzi czas, że świetność tych starych rzeczy zwyczajnie przemija lub się psują i co wtedy? Oczywiście wszystko zależy od tego co konkretnego mamy na myśli, bo taką Nokie 6310 uważam za przeproszeniem za elektro-śmieć nadający się tylko i wyłącznie do utylizacji. Co innego antyczna dębowa komoda z XIX w. która w swojej estetyce może nam przypominać szczególny okres życia lub epoki.White Angel pisze: ↑sob maja 16, 2020 6:51 pm Tylko u mnie zbieractwo wynika raczej z antymaterializmu. Po co wyrzucać stare rzeczy i kupować nowe?
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Aaha, ja chyba lubie gromadzic po prostu rzeczy czuje sie w ten sposob chyba bogatszy Powaznie. Boje sie pustki, zbyt wiele jej w zyciu doswiadczylem chyba.
Oo dla mnie taka Nokia bylaby niezwykle wartosciowa, przeciez to juz prawie unikat i tylko drozeje z czasem.
Oo dla mnie taka Nokia bylaby niezwykle wartosciowa, przeciez to juz prawie unikat i tylko drozeje z czasem.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Dla jednych śmieć, dla innych superrozwiązanie, aby uniknąć szpiegowania w pewnych sytuacjach.
Otóż to, dla jednego będzie czymś cennym, ale dla kogoś innego już niekoniecznie i nie ma w tym nic złego, czy niewłaściwego.Antonio Kontrabas pisze: ↑sob maja 16, 2020 8:25 pm Oo dla mnie taka Nokia bylaby niezwykle wartosciowa, przeciez to juz prawie unikat i tylko drozeje z czasem.
Nasze mieszkanie, czy pokój jest pewnego rodzaju naszym azylem i miejscem w którym chcemy przynajmniej ja odpocząć, zregenerować się, a czasami nawet schronić przed dramatami, czy atakami zewnętrznego świata.
Nie piszę nic odkrywczego, ale piękno i urok naszych pokoi i pomieszczeń jest jak pisałem obrazem i manifestacją tego co nosimy wewnątrz.
Bardzo lubię przebywać czasami oglądać gustowne i estetyczne domy i pomieszczenia w których można dostrzec pewną naturę właściciela i dobrze się poczuć
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Tak, zgadzam sie. Lubie tez jak jest duzo zieleni, duzo kwiatow i zwierzat w domu. Kocham zwierzeta. Najbardziej psy i rybki, ale inne tez sa fajne. Pajakow chyba tylko nie lubie, te mi sie nie podobaja, a nawet bardzo boje sie pajakow i roznych takich skorpionow. Patyczaki tez sa fajne czy tam zuki jakies. Weza tez bym w sumie mogl miec. Kameleon tez jest super. Malpke tez kiedys bardzo chcialem miec. Obecnie juz nie bo wiem, ile z tym jest zachodu i trzeba sie opiekowac.
kupiłem nową maszynkę do podgalania
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
-
- zarejestrowany użytkownik
ostatnio trafiłem na bardzo fajną stronę [...]
pycioslawa
pycioslawa
między innymi
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
-
- zarejestrowany użytkownik
Ja jestem miłośniczką ogrodnictwa i kupiłam sobie piękne kwiaty [...]
pycioslawa
pycioslawa
-
- bywalec
Kupiłem sobie tłumik dźwięku do mojego pistoletu asg, by ukryć dłuższą lufę wewnętrzną, cieszę się z tej zabawki jak 2-go klasista
https://www.militaria.pl/madbull/tlumik ... p59070.xml
https://www.militaria.pl/madbull/tlumik ... p59070.xml
kolejne książki :-)
zakończyłem upiększanie pokoju w którym się wyciszam
Kupiłam maść ochronną z witaminą A Retimax 1500 z myślą o pielęgnacji skórek wokół paznokci.
LaDopamina
Słuchawki nauszne fioletowe i 4 książki