Czy chcecie założyć rodzinę?

relacje rodzinne i ogólnie interpersonalne

Moderator: moderatorzy

Czy chcesz założyć rodzinę?

Zdecydowanie tak
24
34%
Raczej tak
13
18%
Raczej nie
13
18%
Zdecydowanie nie
21
30%

Liczba głosów: 71

cezary123
zaufany użytkownik

Re: Czy chcecie założyć rodzinę?

Post autor: cezary123 »

Ale teraz jest prawo i sprawiedliwość w końcu i dobrze się dzieje rodzinom polskim i małżeństwom.
cezary123
zaufany użytkownik

Aha, to chodziło o to, że każda .... czy cudzołożnica też ma prawo się nawrócić do PANA a jak nie to ją na pustynię przepędzić, żeby zmądrzała. (Tak jak Izrael się błąkał po wyjściu z Egiptu).
Jezus może wzorował się na tamtej sytuacji i ciągnął dalej symboliczne sceny mające uświadomić całemu narodowi a może i ludzkości, co znaczy wierność. Ale swojej rodziny nie założył, był pionkiem w grze Stwórcy ze stworzeniem i poślubi dopiero Oblubienicę w Apokalipsie - czyli całość zbawionej ludzkości.
Maniuś
bywalec
Status: -
Gadu-Gadu: -

Post autor: Maniuś »

wiesz chcieć sexu to może napalony 16 latek który dupki nie widział.
Maniuś
bywalec

Digital nie mogę mowic poprawna polszczyzna bo jeśli chodzi o szczerość przechodzę znowu dojrzewanie bo jestem schizo i trochę mnie zjebalo bo choruje ciężko.
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: nadzieja dobrowolska »

Ja zwiazalam sie ze schizofrenikiem w pelni swiadomie. To, ze nie bedzie bral lekow bylo juz tylko w polowie swiadome, o ile nie mniej. Jesli wytrwamy ze soba, to ja nie widze problemu, zebysmy kiedys zalozyli rodzine. Zawsze podchodzilam negatywnie do slubu, koscielny w moim przypadku odpada, ale ze wzgledow papierkowych zaczynam sie do tego przyzwyczajac i widze taka mozliwosc, ze ten slub wezme (cywilny rzecz jasna). Moj partner chce miec koscielny, ale nie sadze, zeby ze mna to mialo sie spelnic. A dzieci? Przynajmniej jedno pewnie tez bedzie. :)
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Ja bym chciał.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Większość chce. Pozytywne zaskoczenie. :think:
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator

A dlaczego myslales, ze bedzie inaczej?

Od wczesnego dziecinstwa mowilam matce, ze bede miec dwojke dzieci, ale nie bedzie w moim zyciu ich ojca. Coz, boje sie slubu, bo kiedy go nie ma mozna latwo "uciec". Zastanawiam sie nad intercyza.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

pycioslawa pisze: czw cze 18, 2020 10:30 pm A dlaczego myslales, ze bedzie inaczej?
Wczesniej wypowiadali sie ludzie dosyc pesymistycznie do tego nastawieni i było ich sporo. W tym i innych wątkach.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Maniuś
bywalec

no jak nie alfa ma mieć rodzine to kto powiedz ? jak nie my to kto ?
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator

Chodzi Ci o dziecko? Pamietam cos tam o surogatce. Chcesz samotnie wychowywac?
viewtopic.php?t=40441
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Mnie chyba przerasta nawet rola wujka,a co dopiero rodzica.To jest trudna rola. :roll:
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

Też tak myślę, dlatego odpuściłem to sobie dawno temu.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Dzieci moich braci i mojej siostry są jak moje dzieci a w roli wujka czuję się doskonale.
swtern
zaufany użytkownik

Post autor: swtern »

Niektórzy zakładają rodziny chociaż sie do tego nie nadają.Później są rozwody,awantury i burdy.Ale rozumiem presja otoczenia i rodziny.
cezary123
zaufany użytkownik

Każdy się nadaje, tylko małżonkowie czasem do siebie nie pasują.
Jedno w lewo, drugie w prawo. Każdy ciągnie do swego, zamiast zrozumieć, że miłość to troska o drugiego człowieka.
Później tworzy się błędne koło, bo jedna strona wnerwia drugą a druga odpowiada pięknym za nadobne.
Czasem kobieta wywiera presję na męża, żeby wyjechał za granicę zarabiać i wtedy następuje rozkład pożycia małżeńskiego. On przysyła pieniądze, lata tam za ..., ona tu zajmuje się swoimi sprawami i przyjaciółmi, a kiedy mąż wraca - nie mają już ze sobą o czym rozmawiać. Wtedy już tylko walczą o dziecko. I niszczą siebie wzajemnie.
Presja otoczenia i rodziny występuje czasem, kiedy młodzi latają, bawią się i pojawia się nieplanowana ciąża.
Z życia wynika, że w takim przypadku wcale nie jest lepiej wziąć ślub dla dziecka niż zostawić to tak. Nieplanowane potomstwo i małżeństwo na siłę to katorga.
Jeżeli nie było wspólnej decyzji, to lepiej się rozstać. Ona znajdzie sobie lepszego partnera, z którym wychowa potomstwo, albo zostanie samotną matką, a on też nie byłby dobrym mężem i ojcem.
Ślub zawarty pod czyjąkolwiek presją jest według kanonu prawa kościelnego nieważny.
Awatar użytkownika
apsnt
zarejestrowany użytkownik

Post autor: apsnt »

Jakbym miał zgotować swoim dzieciakom takie życie jak ja miałem, to nie, dziękuję, nie - jeszcze raz. Ciężko jest mi być w związku, nie mówiąc o posiadaniu dzieci. Nie wyobrażam sobie tego.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Ślub zawierają pod presją popędu płciowego hehe.. według prawa kościelnego powinien też być nie ważny, bo zero w tym zdrowego rozsądku.
swtern
zaufany użytkownik

Post autor: swtern »

Naprawdę nie widzisz dla siebie innego sposobu , zeby zamoczyć?Współczuje :)
cezary123
zaufany użytkownik

Z żoną, z miłości, to jest zupełnie co innego niż z kobitą do niezobowiązujacego seksu czy nawet z prostytutką charytatywną.

"Niezwykła historia miłości... ekstremalnej. Takiej, która trzyma przy życiu. Bohaterami są Ania i Marcin. Oboje mają po 23 lata. Marcin jest śmiertelnie chory na raka, ma przed sobą kilka tygodni życia, porusza się na wózku, mieszka w hospicjum. Anka, studentka teologii, chciała sprawdzić swoje teorie o miłości, cierpieniu i śmierci. Poznała Marcina samotnie zmagającego się ze swoją chorobą, skazanego na śmierć. Postanowiła z nim zostać do końca. Przeprowadziła się do hospicjum i oddała Marcinowi całe swoje życie. Lekarze mówią, że jedynym powodem istnienia Marcina jest teraz Anka i jej miłość. Marcin jest obywatelem innego świata. Ani udało się przejść granicę między światem zdrowych a światem umierających. Nikt nie wie, ile musiała poświęcić i czego się wyrzec. Ta historia pokazuje proces odchodzenia człowieka, który jest kochany i który chce żyć do końca. Marcin i Ania wiedzą, jaki sens ma ich cierpienie, a odkryli to dzięki miłości. Obok nich jest obojętny świat zdrowych ludzi, zamknięty na ból i śmierć. Film stara się pokazać, że nawet w cierpieniu, na dnie, tam gdzie nie ma już żadnego światła nadziei, można być szczęśliwym jak nigdy przedtem". [TVP]
http://www.filmpolski.pl/fp/index.php?film=4222819
ODPOWIEDZ

Wróć do „rodzina i otoczenie”