Otylość - MAM DOŚĆ ! Latuda ratunek?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Re: Otylość - MAM DOŚĆ ! Latuda ratunek?

Post autor: Schibi »

Najwazniejsze ze ja wiem, gdzie popelnilem bledy, moge je korygowac, notuje sobie codziennie co jadlem wiec wiem dlaczego nie chudlem akurat w danym miesiacu, miejmy nadzieje ze w przyszlym bedzie wiecej.
PawełB
zarejestrowany użytkownik

Post autor: PawełB »

Ja też chcę schudnąć ale waga stoi w miejscu też mniej jem myślę że sama dieta to za mało.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Idzie wiosna, to troche na rowerze będę jeżdził, biegać z taką otyłością nie mogę, a widze same spacerki tygodniowo ponad 60 000 krokow nic nie daje.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Na rowerze słabo się chudnie chyba,że byś robił ogromne trasy ,to jakiś efekt byłby.
Awatar użytkownika
tylkoktoś
zaufany użytkownik

Post autor: tylkoktoś »

Na rowerze trzeba robić tabaty .
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: nadzieja dobrowolska »

AdamSchibi pisze: ndz lut 28, 2021 11:25 am tygodniowo ponad 60 000 krokow
To za mało. Zdrowo jest zrobić 10k kroków dziennie. Żeby to jakkolwiek zadziałało na nadwagę powinieneś robić drugie tyle dziennie. Nie mówię, że codziennie, ale 60k kroków tygodniowo to stanowczo za mało.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Podsumowanie miesiąca marzec: waga 125,4kg (spadek zaledwie 0,6kg przez cały miesiąc) Miałem kryzys zwiększyłem dawkę Absnenoru do 1000mg oraz solianu 400mg i narazie chce pozostac na takiej dawce, ale widzę, że mam większy apetyt. Miałem już wagę niższą ale znowu się podniosła...
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Słabo Ci to idzie,a trwa to już chyba z 3 miechy,a wyników rewelacyjnych nie ma raczej.Przy dużych dawkach leków raczej można zapomnieć o schudnięciu,bo zwiększa się apetyt.Potrzebujesz jakieś twarde zasady,dobrego doradce,żeby nabyć takie nawyki,że to będzie efektywne.Osoby,która sobie poradziła z wagą,bo na pewno są takie,nawet biorące leki,trzeba podpytać ich sekretu i to stosować.Taką zwykła taktyką,to coś zmniejszy się i coś zwiększy,tak jak teraz masz.

Tak nawet tej taktyki innej osoby stosować miech i zobaczyć różnice,co tracisz,a możesz dużo zyskać.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

AdamSchibi pisze: ndz mar 28, 2021 5:38 am Podsumowanie miesiąca marzec: waga 125,4kg (spadek zaledwie 0,6kg przez cały miesiąc) Miałem kryzys zwiększyłem dawkę Absnenoru do 1000mg oraz solianu 400mg i narazie chce pozostac na takiej dawce, ale widzę, że mam większy apetyt. Miałem już wagę niższą ale znowu się podniosła...
Bez urazy ale tyle to ja w pare dni moge zrzucic. Weż się za siebie. Spróbuj zastosować diete. Już nie chodzi o to że mniej tylko mniej kalorycznie, mniej słodko, mniej tłusto. Nie słodz herbaty i kawy. Odstaw słodkie napoje. itd. Spróbuj.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Nie pije slodkich napoi od 3 miesiecy, nie jem slodkich, slonych i roznych przekasek od 3 miesiecy. Robie ponad 70 tys kroko tygodniowo. Jem 3-4 posilki nie zaduze dziennie. Mam jeszcze niedoczynnosc tarczycy muszę iść do lekarza bo może tu jest problem robilem badania TSH co prawda mam w normie, ale przy gornej granicy.
konto nieaktywne
zarejestrowany użytkownik

Post autor: konto nieaktywne »

AdamSchibi pisze: ndz mar 28, 2021 5:03 pm Nie pije slodkich napoi od 3 miesiecy, nie jem slodkich, slonych i roznych przekasek od 3 miesiecy. Robie ponad 70 tys kroko tygodniowo. Jem 3-4 posilki nie zaduze dziennie. Mam jeszcze niedoczynnosc tarczycy muszę iść do lekarza bo może tu jest problem robilem badania TSH co prawda mam w normie, ale przy gornej granicy.
Cześć ja też jestem mam sporą nadwagę obecnie ważę około 120 kg i próbowałem różnych diet plus ruch ale nic nie pomogło kilka kilogramów udało mi się tylko schudnąć też mam niedoczynność tarczycy i myślę tak jak ty że to właśnie przez to robiłem badania i po lekach też mam w normie TSH to jest tym powodem że nie chudniemy.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

No dobrze skoro to od tarczycy to można to leczyć, niech mnie poprawi ktoś jeśli się myle, ale tym zajmują się chyba endokrynolodzy??? Więc leczcie to. I będzie po problemie.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

W tygodniu sie umowie na wizyte. Badania juz mam.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

No i bardzo dobrze. Mam nadzieje że coś to pomoże.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Miesiąc się kończy i jaki wynik po wnioskach?jest poprawa?
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Szczerze od jakiegos czasu zaprzestalem kontrolowac swoja wage, zapisywac co jadlem. Troche sie zmienilo w moim zyciu prywatnym poznalem dziewczyne jestesmy na etapie randkowania, staram sie mniej jesc. Podam za jakis czas jak wyglada sytacja wiem ze ostatnio troche podjadalem i na pewno waga poszla w gore. Pozdrawiam Wszystkich.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

To gratuluje,to też może motywować do zmian.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Walet Pikowy pisze: pt kwie 30, 2021 8:24 pm To gratuluje,to też może motywować do zmian.

Miejmy nadzieję :)
Chad
bywalec

Post autor: Chad »

Na razie nie widac bo jestem wysoki , ale od 15 lutego biore kwetiapine 400mg na dzien i przytylem 11kg , mysle ze w duzej mierze jest to woda w otrzewnej , bardzo duzo pije ok 4-5l samych plynow na dzien , jakos nie widac zebym przytyl poza brzuchem , przedtem bylem jak decha , teraz troche odstaje.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Chad pisze: ndz kwie 17, 2022 12:22 pm jakos nie widac zebym przytyl poza brzuchem , przedtem bylem jak decha , teraz troche odstaje.
Mi też brzucha wywaliło. :roll: Ważę około 80 kg przy 189 cm.
ODPOWIEDZ

Wróć do „latuda”