Czy chcecie założyć rodzinę?

relacje rodzinne i ogólnie interpersonalne

Moderator: moderatorzy

Czy chcesz założyć rodzinę?

Zdecydowanie tak
24
34%
Raczej tak
13
18%
Raczej nie
13
18%
Zdecydowanie nie
21
30%

Liczba głosów: 71

nadzieja dobrowolska
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Re: Czy chcecie założyć rodzinę?

Post autor: nadzieja dobrowolska »

Maniuś pisze: wt cze 16, 2020 8:59 pm tak i to zrobie masz moje slowo.
Kto, co?
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Maniuś
bywalec
Status: -
Gadu-Gadu: -

Post autor: Maniuś »

do tematu rozmowy odpowiedz Pycia
Awatar użytkownika
antygratis
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: antygratis »

Ja bym chciał, ale jestem wadliwy, uszkodzony

Jestem właśnie w trakcie (11 lat już będzie), że wybijam sobie ten pomysł z głowy. Ale chodzą te parki. Kobiece dupy. Nawet turyści niemieccy.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

Próbować trzeba, kto nie próbuje ten nie wygrywa! Każda kolejna próba zbliża do właściwego celu bo rośnie szansa na sukces. Każdy ma prawo do szczęścia i do spełnienia się. Nawet obowiązek ma bym rzekł, obowiązek do bycia szczęśliwym. Wbrew wszystkim nieżyczliwym.
Awatar użytkownika
Cynamon
zaufany użytkownik

Post autor: Cynamon »

ja na widok kolorowanki trochę się rozpłakałem bo wiedziałem że nie będę miał komu jej kupić
ale po kilkunastu latach przyzwyczaiłem się do swojej samotności
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Nie żałuję, że nie mam dzieci. Jakoś tak nie złożyło się. Za to miałem więcej czasu dla siebie, więcej wszystkiego dla siebie i nie musiałem sobie w wielu kwestiach odmawiać. Coś za coś. Choć wyrzeczenia w imię małego nowego człowieka też są wspaniałe.
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator

Maniuś pisze: śr cze 17, 2020 12:38 am do tematu rozmowy odpowiedz Pycia
Co Ty gadasz do mnie w ogole?
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

To hebrajski i w dodatku drukowane same wielkie litery :lol:
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator

Po koreansku wiecej rozumiem niz z niektorych wiadomosci Maniusia.
viewtopic.php?t=40441
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

:lol:
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

On ma swoją wyjątkową mowę. Mowę ciała też może mieć jakąś swoją wyjątkową :think: :lol:
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator

Nie chce sie przekonac na wlasnej skorze...
viewtopic.php?t=40441
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

:lol: Aż strach pomyśleć :mrgreen:
ptk
bywalec

Post autor: ptk »

Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
ptk
bywalec

Post autor: ptk »

Jestem zboczony,wolę zwierzęta :D
Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
Maniuś
bywalec
Status: -
Gadu-Gadu: -

Post autor: Maniuś »

Digital niech każdy ma swój styl i będzie oryginalny a swiat będzie ciekawszy xd
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator

kero pisze: śr cze 17, 2020 7:32 pm Tylko dla osób w remisji.
O ta, powodzenia...
viewtopic.php?t=40441
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Maniuś pisze: śr cze 17, 2020 7:57 pm Digital niech każdy ma swój styl i będzie oryginalny a swiat będzie ciekawszy xd
Pewnie ale poprawna polszczyzna też obowiązuje. W końcu wszyscy jesteśmy Polakami więc szanujmy i kochajmy nasz wspólny polski język :D Tym bardziej, że jest piękny jak mało który.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Małżeństwo to wielka rzecz. I nie mówię tu wyłącznie o instytucji małżeństwa jako takiej tylko o sprawach życia codziennego. Znacznie łatwiej iść przez życie we dwoje niż samemu. Jest na kogo popatrzeć, na kim polegać, na kim się oprzeć. W kwestii finansowej też jest znacznie łatwiej bo dwie strony dokładają się do budżetu. Jest tez znacznie ciekawiej, weselej i człowiek nie ma czasu by zapadać się w siebie i pogrążać w chorobie. I kwestia najważniejsza, gdy zaprosicie Pana do siebie to Bóg już zawsze będzie z wami, a nie ma nic większego od boskiego wsparcia i bożego błogosławieństwa. „Gdzie dwóch gromadzi się w Moje imię, tam jestem pośród nich” (Mt 18,20)
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Digital pisze: śr cze 17, 2020 10:53 pm I kwestia najważniejsza, gdy zaprosicie Pana do siebie to Bóg już zawsze będzie z wami, a nie ma nic większego od boskiego wsparcia i bożego błogosławieństwa. „Gdzie dwóch gromadzi się w Moje imię, tam jestem pośród nich” (Mt 18,20)
Ale PAN czasem każe kochasiom zdobyć się na ciężkie przeprawy miłosne, zanim dotrze ze sobą męża i żonę.
Ja bym tak nie chciał. :mrgreen:

(1): Słowo Pańskie skierowane do Ozeasza, syna Beeriego, za dni królów judzkich: Ozjasza, Jotama, Achaza i Ezechiasza oraz króla izraelskiego Jeroboama, syna Joasza. (2): Początek tego, co powiedział Pan do Ozeasza. Rzekł do niego: Idź, weź sobie [za żonę] kobietę uprawiającą nierząd i [bądź ojcem] dzieci nierządu; bo zaiste kraj uprawia nierząd - odwracając się od Pana. (3): Poszedł, więc i wziął za żonę Gomer, córkę Diblaima, a ta poczęła i urodziła mu syna. (4): I rzekł Pan do niego: Nadaj mu imię Jizreel, jeszcze trochę czasu upłynie, a ukarzę dom Jehu za krew [przelaną] w Jizreel i kres położę królestwu domu Izraela. [Biblia Tysiąclecia V, Oz 1]

(1): Mówcie do braci swoich: Mój lud, a do swych sióstr: Umiłowana. (2): Spór prowadźcie z waszą matką, prowadźcie spór! Ona, bowiem już nie jest moją żoną, a Ja już nie jestem jej mężem. Winna usunąć znaki nierządu ze swej twarzy i spomiędzy swych piersi ozdoby cudzołożnicy. (3): W przeciwnym razie obnażę ją zupełnie, i stanie się taka jak w dzień swych urodzin; uczynię ją podobną do pustyni, sprawię, że będzie jak ziemia wyschnięta, i umrze z pragnienia. (4): Dzieciom jej nie okażę litości, bo są to dzieci nierządu. (5): Matka ich, bowiem uprawiała nierząd, okryła się hańbą ta, co je poczęła; mówiła, bowiem: Pobiegnę za swymi kochankami, co chleb mi dają i wodę, wełnę, len, oliwę i napój. (6): Dlatego zamknę jej drogę cierniami i murem otoczę, tak, że nie znajdzie swych ścieżek. (7): Za kochankami swymi pobiegnie, ale ich nie dogoni; zacznie ich szukać, ale nie znajdzie. Wtedy powie: Pójdę i wrócę do mego męża pierwszego, bo wówczas lepiej mi było niż teraz. (8): Nie wie już o tym, że to Ja właśnie dałem jej zboże, moszcz, świeżą oliwę, że nie skąpiłem srebra ni złota, z którego uczyniono Baala. (9): Dlatego wrócę i zabiorę swoje zboże w odpowiedniej chwili i swój moszcz we właściwej porze, odbiorę moją wełnę i len, co miały okryć jej nagość. (10): Teraz obnażę ją przed oczami kochanków, i nikt jej nie wyrwie Mi z ręki. (11): Położę kres wszystkim jej zabawom, świętom, dniom nowiu, szabatom i wszystkim uroczystym zebraniom. (12): Zniszczę jej winnice i sady figowe, o których mówiła: Oto zapłata moja, jaką mi dali moi kochankowie. W gąszcz je obrócę i będą się nimi pasły dzikie zwierzęta. (13): Ukarzę ją za dni Baalów, gdy im paliła kadzidła, a zdobna w swe kolczyki i naszyjniki biegała za swymi kochankami, a o Mnie zapomniała - wyrocznia Pana. (14): Dlatego zwabię ją i wyprowadzę na pustynię, i przemówię do jej serca. (15): Tam zwrócę jej winnice, a z równiny Akor [uczynię] bramę nadziei - i tam odpowie jak w dniu, w którym wychodziła z ziemi egipskiej. (16): I stanie się w owym dniu - wyrocznia Pana - że nazwie Mnie: Mąż mój, a już nie powie: Mój Baal. (17): Usunę z jej ust imiona Baalów, a imion ich już się nie wspomni. (18): W owym dniu zawrę z nimi przymierze, z dzikim zwierzęciem i ptactwem podniebnym, i z tym, co pełza po ziemi. Łuk, miecz i wojnę usunę z kraju, sprawię, że będą odpoczywać bezpiecznie. (19): I poślubię cię sobie na wieki, poślubię przez sprawiedliwość i prawo, przez miłość i miłosierdzie. [Biblia Tysiąclecia V, Oz 2]

To ta sama Bozia co Jezus? Możliwe, bo on też lubił Marie Magdaleny. :shock:
ODPOWIEDZ

Wróć do „rodzina i otoczenie”