Schizofrenia, a znajomi
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Re: Schizofrenia, a znajomi
Wydaje mi sie ze nie warto sie utorzsamiac z choroba to sa epizody a nie cale zycie trzeba walczyc by bylo coraz lepiej .Powoli ale do przodu jesli nie trzeba nikomu mowic to lepiej to zostawic dla najblizszej rodziny tylko .
-
- bywalec
Tak jest, trzeba walczyć o siebie
Mam to szczęście, że sporo się przeprowadzałem i nie każdy zna historię mojego życia od początku do tej chwili
. Sporo dzięki temu zataiłem i jestem uważany za normalnego (w miarę? nie mnie pytać) obywatela.

-
- bywalec
No to super, nie musisz się chwalić problemami.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Można mieć znajomych tylko trzeba wyjść do ludzi,a nie siedzieć w chałupie i rozmyślać o chorobie.
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
O chorobie nie trzeba myśleć, należy tylko pamiętać aby wziąć leki i żyć tak jak każdy. Po dłuższym czasie remisji się zapomina o chorobie a czasami nawet o lekach.
I wtedy zazwyczaj przychodzi nagłe bum. Jest szpital i od razu człowiek przypomina i o chorobie i o lekarstwach. Dlatego tak ważne jest by jednak tych lekarstw pilnować i nie obrastać w piórka. Ta choroba jest bardzo podstępna.