Czym są tajemnicze koincydencje, których doświadczyłem?

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W tym dziale można pisać teksty wykraczające poza uporządkowaną dyskusję na konkretny temat. Nie polecam go osobom szukającym spokojnej rozmowy.

Czym według Was są obserowane przeze mnie koincydencje?

Efektem działania sił nadprzyrodzonych
9
21%
Urojeniami, objawem psychozy (zwłaszcza schizofrenii)
19
45%
Ideami odniesienia czy innymi myślami podobnymi do urojeń, ale nie urojeniami
6
14%
Przypadkiem, a coś tego typu mógłby zauważyć i zwykły człowiek, gdyby przykładał większą uwagę
8
19%

Liczba głosów: 42

Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Re: Czym są tajemnicze koincydencje, których doświadczyłem?

Post autor: kotek »

Zobaczyłem coś dziwnego w danych osobowych osób, które chodziły do szkół do tych klas, do których i ja uczęszczałem - psychika może widzieć w tym kolejny "przekaz od Opatrzności"!

W szkole podstawowej od zerówki do szóstej klasy pierwszym dziewczęciem na liście była osoba, która miała personalia dziwnie podobne do pierwszego dziewczęcia na liście obecności w gimnazjum (klasy 1 - 3). Imiona takie same, dwie pierwsze litery nazwisk takie same, czwarte litery nazwisk takie same, takie same były też dwie ostatnie litery ich nazwisk! Na dodatek osoby te miały podobny wygląd, zbliżoną budowę ciała, fryzurę.
W liceum pierwszą dziewczyną na liście była osoba, co miała pięć pierwszych liter nazwiska takich samych, co pierwsze dziewczę na liście obecności w gimnazjum, takie same były też siódme litery ich nazwisk.

Na początku listy obecności we wszystkich trzech szkołach (podstawowa, gimnazjalna, licealna) były dwie dziewczęta o imionach zaczynających się na te same litery (w szkole podstawowej i gimnazjum dwa razy występowało to samo imię, w liceum powtarzające się imię było o jedną literę dłuższe, w środku imiona się co prawda bardzo różniły) i nazwiskach zaczynających się na te same litery (inne niż imiona) - w przypadku liceum jedna z dziewcząt chodziła krótko do szkoły ze mną. W przypadku szkoły podstawowej dwie dziewczynki pochodziły z tej samej miejscowości, chyba nawet z tej samej części. Cztery dziewczęta z jednej z czterech - pięciu miejscowości, z których dzieci chodziły do szkoły podstawowej razem ze mną, były wśród pierwszych pięciu dziewcząt na liście obecności. Miejscowości, z których było tych pięcioro dziewcząt, miały takie same pięć pierwszych liter nazw i taką samą siódmą literę nazw. Trzy pierwsze dziewczęta na liście miały te same trzy pierwsze litery w nazwiskach (w szkole podstawowej).

Zarówno w szkole podstawowej, jak i w gimnazjum i liceum było po jednej osobie o tym samym nazwisku. Te trzy osoby pochodziły z trzech różnych miejscowości w tej samej gminie, nazwisko nie jest niezwykle częste na tle kraju, nie jest też jakieś ekstremalnie rzadkie.

W szkole podstawowej w pewnym momencie w klasie pojawiła się osoba, której nazwisko jest dziwnie podobne do nazwiska jednej z osób, która chodziła ze mną do gimnazjum do jednej klasy. Te dwa nazwiska mają te same liczby liter, te same pierwsze litery, te same liczby liter będących pierwszymi w tych nazwiskach w całości nazwisk oraz oznaczać mogą obiekt "z tej samej kategorii".

W szkole podstawowej od początku do końca (przez 7 lat szkolnych, licząc od zerówki) uczęszczało tylko 10 dziewcząt, z czego 8 należało do grupy, z której można wydzielić cztery pary odpowiadające każdej literze. Dziewczęta, które miały imiona na te same litery, mieszkały w tych samych miejscowościach. Dwa imiona powtarzały się (jeżeli chodzi o parę takich dziewcząt). Dziewczęta te były w dość podobnych miejscach na liście obecności. W przypadku jednej pary imiona nie powtarzały się, ale było to dwoje kolejnych dziewcząt na liście (oddzielonych chłopcem).
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

21, 42, 84 - największy wspólny dzielnik 21.
33, 42, 51 - największy wspólny dzielnik 3.
Liczba 3 jest 7 razy mniejsza od liczby 21.

SARS-CoV-2. Słowo "SARS" przeczytane od tyłu daje "możliwą" polską, dialektalną czy gwarową, wersję wulgaryzmu oznaczającego "wydalać stolec" w drugiej osobie liczby pojedynczej czasu teraźniejszego (z mazurzeniem, chyba częściej w tym wyrazie "a" byłoby zmienione na "o"). Można z niego ułożyć także słowa:
- ars - średnioangielskie określenie tylnej części ciała ("word for rear end"),
- rass - norweskie słowo na "tyłek",
- ass - po angielsku "osioł", ale w amerykańskiej angielszczyźnie słowo to jest również niekulturalnym określeniem pośladków lub odbytu.
Słowo "CoV" może skojarzyć się z "Coran Verses" - wersami Koranu.
2 - liczba kojarząca się z kałem. "Dwójką" nazywany bywa stolec. Po angielsku "number two".
Psychika może widzieć w nazwie SARS-CoV-2 odniesienie do wersetów Koranu, ale i tylnej części ciała między plecami a udami i odchodów. "Jakby ktoś mający silne zainteresowanie, obsesję, upodobanie do "tyłka" i "kupy" miał dokonać rewolucji w związku z wersetami w księdze uznawanej przez muzułmanów za świętą".

"Morzem" koincydencji okazał się dla mnie let's play gry "Fallout of Nevada" na kanale Colonel RPG. W pięciu filmach pojawiły się spotkania specjalne zaznaczone małym zielonym kółkiem na mapie. Trzy dwucyfrowe liczby będące numerami filmów oznaczają kolejność filmów z danym spotkaniem występującym po raz pierwszy. 31 - "Dear John". 54 - Big Hole. 82 - "Next". Potem pojawiają się dwa filmy ze spotkaniem Big Hole - 112 i 114. Średnia arytmetyczna liczb 112 i 114 wynosi 113, tyle samo wynosi suma liczb 31 i 82, czyli numerów filmów, w których wystąpiły spotkania specjalne oznaczone zielonym kółeczkiem na mapie inne niż Big Hole.

W liczbach 112 i 114 "razem wziętych" jest coś ciekawego (jeżeli chodzi o liczby 4 i 6)...
1. Liczby te mają razem 6 cyfr.
2. Suma cyfr w mniejszej liczbie wynosi 4, a w większej - 6.
3. Tylko jedna cyfra powtarza się w tych liczbach - jest to cyfra 1, która występuje 4 razy, suma czterech liczb 1 to 4.
4. Suma cyfr, które nie powtarzają się w liczbach 112 i 114, to 6 (2 plus 4).
5. Suma iloczynu cyfr w liczbie 112 (1x1x2 = 2) i iloczynu cyfr w liczbie 114 (1x1x4 = 4) wynosi 6 (czyli 2 plus 4).
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

112 - liczba rozdziałów Koranu zaczynających się nienumerowaną basmalą
114 - liczba basmal w Koranie (nienumerowanych i numerowanych)

Numerowane basmale mają tylko rozdziały 1 i 27. Rozdział 1 ma ją na początku, a rozdział 27 wewnątrz.

112 i 114 - numery innych niż pierwsze spotkań z Big Hole w let's playu Colonela RPG dla Fallout of Nevada.
1 i 27 - liczby złożone z tych samych trzech cyfr, co liczby 21 i 7, mają też tę samą sumę liczb (czyli 28).
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Dziś w pokoju taty zobaczyłem wielkie jajo. To rodzaj świeckiej ozdoby wielkanocnej. Dostrzegłem dnia 3.4.2020 pewne ciekawostki związane z trypletem 5, 23, 421 (czyli wielkim jajem związanym z logo Vault Tec - L5-AA23 TK-421):
- jeżeli z liczb trypletu weźmiemy skrajne cyfry i postawimy obok siebie, to otrzymamy 5, 23, 41 (liczba 5 jest jednocyfrowa, więc pierwsza liczba jest jednocześnie ostatnią, z liczby 23 bierzemy obie cyfry (najpierw 2, potem 3), a z 421 - 4 i 1),
- 5, 23, 41 to bardzo ciekawy tryplet - jest to ciąg arytmetyczny o sumie liczb 69 i różnicy 18 (a 18 to suma liczb 3, 6 i 9),
- ciąg: 5, 23, 41 złożony jest z trzech addytywnych liczb pierwszych, które mają te same sumy cyfr (5), trzy piątki tworzą ciąg arytmetyczny o sumie 15 i średniej arytmetycznej (oczywiście) 5,
- mnożąc cyfry w liczbach przez siebie (w poszczególnych liczbach), otrzymamy: 5, 6, 4; jeżeli te liczby uporządkujemy rosnąco, to otrzymamy ciąg arytmetyczny 4, 5, 6 - on także ma sumę 15 i średnią arytmetyczną liczb 5,
- z cyfr ciągu 5, 23, 41 można ułożyć inny ciąg arytmetyczny, który także zawiera liczby 5 i 23 - 5, 14, 23; 5, 14, 23 ma trzy liczby o sumie cyfr 5 (zatem tworzą te sumy stały ciąg arytmetyczny), zaś iloczyny cyfr w trzech liczbach tego ciągu (5, 14, 23) to 5, 4, 6 - uporządkowane rosnąco także dają ciąg arytmetyczny 4, 5, 6 (suma liczb ciągu 15, średnia arytmetyczna jego liczb - 5),
- jeżeli cyfry tworzące ciąg 5, 23, 41 uporządkujemy rosnąco, to otrzymamy coś bardzo ciekawego - ciąg arytmetyczny złożony z pięciu kolejnych liczb jednocyfrowych (1, 2, 3, 4, 5), suma cyfr i liczb tego ciągu wynosi 15, zaś średnia arytmetyczna - 3,
- z cyfr ciągu 1, 2, 3, 4, 5 możemy utworzyć zarówno ciąg arytmetyczny mający 5 liczb i cyfr, sumę liczb i cyfr 15, jak i średnią arytmetyczną liczb i cyfr 3 (1, 2, 3, 4, 5), jak i ciągi arytmetyczne mające 3 liczby i cyfry, sumę liczb i cyfr 15 oraz średnią arytmetyczną liczb i cyfr 5 (5, 23, 41 oraz 5, 14, 23).
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Jest jeszcze coś w ciągu 5, 23, 41. Suma liczb w tym ciągu wynosi 69, a suma cyfr - 15.

Jeżeli dodamy do siebie 69 i 15, otrzymamy 84.
Średnia arytmetyczna liczb 69 i 15 to 42.
Suma cyfr w liczbach 69 i 15 to razem 21 (6+9+1+5). Mamy więc liczby: 21, 42, 84. Piękny ciąg geometryczny, niestały, o ilorazie naturalnym (malejący ma odwrotność liczby naturalnej jako iloraz), żadna z liczb w tym ciągu nie zawiera tej samej cyfry dwa razy (chociaż w całym ciągu cyfry 2 i 4 występują po 2 razy, ale nie w jednej liczbie).

Pojedyncze liczby: 69 i 15 mają sumy cyfr: 15 (6+9) i 6 (1+5).
Liczby: 15 i 6 mają razem sumę cyfr 12 (1+5+6), a średnia arytmetyczna cyfr 1, 5, 6 to 4. Pewne nawiązanie do dubletu 12 i 4. Jest on dziwnie podobny do dubletu 21 i 7 (mocniejszego w koincydencje).

Liczby 15 i 6 związane są z pewnym incydentem z meczu piłkarskiego Jagiellonia Białystok - Lech Poznań z 28.02.2020.
Około 59 minuty Karlo Muhar z numerem 6 na koszulce został zastąpiony przez innego gracza Lecha. Był nim Jakub Moder z numerem 15.
Około 3 minuty po zmianie Moder zdobył efektowną bramkę zza pola karnego (był to jedyny gol w drugiej połowie, dzięki niemu Lech zremisował 1:1).
Akurat ten mecz był włączony na telewizorze w pokoju, w którym wtedy byłem.

Pojawiają się liczby 15 i 6, ale nie to jest tu najważniejsze.
Dane osobowe obydwu piłkarzy są dziwnie podobne: obydwie pary imion i nazwisk składają się z dwóch pięcioliterowych słów, druga litera w danych osobowych (czyli druga litera imienia jednego czy drugiego piłkarza) jest taka sama w obydwu z nich ("a"), szósta litera w danych osobowych (pierwsza litera nazwiska jednego i drugiego) to w obydwu przypadkach jest "M", zaś dziesiąta litera (piąta litera nazwiska jednego i drugiego) to w obydwu przypadkach "r".

Zgadzają się litery: 2, 6, 10. Liczby te tworzą ciąg arytmetyczny o sumie liczb 18, sumie cyfr 9, średniej arytmetycznej liczb 6, średniej arytmetycznej sum cyfr w liczbach 3. Mamy 3, 6, 9 i ich sumę - 18. W dodatku są 3 liczby, a środkowy wyraz to 6.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

12.04.2020. Nowa koincydencja zauważona. Chodzi o daty: 6.12.2014, 13.12.2014, 20.12.2014. Jeżeli dodamy w tych datach liczby oznaczające dzień w miesiącu i miesiąc w roku, to otrzymamy ciekawe liczby...
- 6+12 = 18
- 13+12 = 25
- 20+12 = 32.
Otrzymaliśmy: 18, 25, 32. Jest to ciąg arytmetyczny o ciekawej różnicy i średniej arytmetycznej sum cyfr w liczbach i sumie cyfr.
Różnica tego ciągu wynosi 7.
1+8 = 9. 2+5 = 7. 3+2 = 5. Sumy cyfr to: 9, 7, 5. Ich suma wynosi 21, a średnia arytmetyczna 7!

Iloczyny cyfr w liczbach uporządkowane rosnąco lub malejąco też tworzą ciąg arytmetyczny:
1x8 = 8. 2x5 = 10. 3x2 = 6. Mamy: 8, 10, 6. Uporządkujmy rosnąco: mamy 6, 8, 10.
Ciąg arytmetyczny 6, 8, 10 ma sumę liczb 24 i średnią arytmetyczną liczb 8. 24 = 4x6.
Z cyfr ciągu: 6, 8, 10 można ułożyć inny ciąg o tej samej sumie liczb - 0, 8, 16.

Co do ciągu: 18, 25, 32 - można z jego cyfr ułożyć nie tylko ciąg o różnicy 7, ale też ciągi o różnicach: 13, 29 i 31:
- 18, 25, 32 (różnica 7)
- 12, 25, 38 (różnica 13)
- 23, 52, 81 (różnica 29)
- 21, 52, 83 (różnica 31).

Ciągi o tych różnicach możemy także otrzymać z cyfr oznaczających dzień w datach wspomnianych na początku - 6, 13, 20:
- 6, 13, 20 (różnica 7)
- 0, 13, 26 (różnica 13)
- 2, 31, 60 (różnica 29)
- 0, 31, 62 (różnica 31).
Awatar użytkownika
alf
zaufany użytkownik

Post autor: alf »

A ja za to mam częste dejavu
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Od ilu lat czy miesięcy masz to deja vu? To też może być jakieś zjawisko nadprzyrodzone.

Co do moich koincydencji - zauważam je od ponad 5,5 roku.
Awatar użytkownika
alf
zaufany użytkownik

Post autor: alf »

Od lat, to chyba związane z chorobą, Gdy się pojawia to jestem na 100% przekonany że to prawda, najczęściej tak że jakaś rzecz niby się powtarza w związku z inną rzeczą, ale po kilku(nastu) sekundach mija, i nie mam dowodu że było powtórzenie. Na pewno nie jest to tak, że wiem co będzie i będzie

A te zatrzyki od seksuologa to na co? czy zastrzyki mogą coś pomóc?
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Zastrzyki na inne zaburzenia preferencji seksualnych (parafilie), które rodzą u mnie pokusy nieczyste związane z nieprokreacyjną aktywnością seksualną i wyobrażeniami, pragnieniami, myślami dotyczącymi tej sfery. Myślę, że mogą zmniejszyć lub nawet usunąć libido. Ale ja nie mam zbyt dużego problemu z zachowaniem czystości seksualnej. Od ponad 12 lat w zasadzie nie odbyłem uczynków nieczystych. Brak żony mimo wszystko przeszkadza... Jestem w takim wieku, że najwyższy czas na dziecko, jeżeli kiedykolwiek mam mieć potomstwo. Uważam, że zdecydowanie dobrze jest mieć pierwsze dziecko przed 30 urodzinami. A ja nigdy nie miałem nawet sympatii.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Jest coś ciekawego w ciągach 6, 13, 20 i 18, 25, 32.

Sumy cyfr w liczbach tych ciągów: 6, 4, 2 oraz 9, 7, 5.
Tworzą one ciągi arytmetyczne (tu malejące) o różnicy -2 (|-2| = 2). Sumy liczb w tych ciągach to 12 i 21. Średnie arytmetyczne sum cyfr w liczbach tych ciągów i środkowe wyrazy tych ciągów to 4 i 7.
Pojawiają się dwa wysoce koincydentne dublety - ciągowi 6, 13, 20 "przypisany jest" zestaw liczb 12 i 4, zaś ciągowi 18, 25, 32 - dublet 21 i 7!
Suma liczb 21 i 12 to 33, a suma 7 i 4 to 11. Z cyfr liczb 33 i 11 można ułożyć dublet 13 i 31 (też koincydentny dla mnie). Suma liczb w dubletach 33 i 11 oraz 13 i 31 jest taka sama i wynosi 44.

Ciekawe są zależności dotyczące sum iloczynów cyfr w liczbach trypletów 6, 13, 20 i 18, 25, 32 (będących ciągami arytmetycznymi o różnicy 7, tej samej w obydwu wypadkach).
6 -> 6, 1x3 -> 3, 2x0 -> 0. Mamy liczby: 6, 3, 0. Tworzą one ciąg arytmetyczny o sumie 9 i średniej arytmetycznej 3.
1x8 -> 8, 2x5 -> 10, 3x2 -> 6. Mamy liczby: 8, 10, 6. Uporządkowane rosnąco lub malejąco także tworzą ciąg arytmetyczny! Powstaną ciągi: 6, 8, 10 (rosnący) i 10, 8, 6 (malejący). Ich suma liczb wynosi 24, zaś średnia arytmetyczna - 8.

Dodajmy do siebie liczby 9 i 24 oraz liczby 3 i 8... Otrzymamy coś ciekawego! Parę liczb 33 i 11! Tę samą, co w przypadku sum cyfr w poszczególnych ciągach!
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

12.04.2020 odkryłem, że z (sześciu (lub pięciu) różnych) cyfr daty 5.7.2016 (miałem wtedy wizytę ambulatoryjną u psychiatry, możliwe, że pierwszą po opuszczeniu oddziału dziennego 24.6.2016) można ułożyć kilka ciągów arytmetycznych, których suma cyfr wynosi 21, a średnia arytmetyczna sum cyfr wynosi 7 (i sumy cyfr w poszczególnych liczbach tych ciągów tworzą ciągi arytmetyczne). Mają one różnice: 9 lub 11 (jeżeli są rosnące):
- 7, 16, 25 (sumy cyfr: 7, 7, 7)
- 5, 16, 27 (sumy cyfr: 5, 7, 9)
- 52, 61, 70 (sumy cyfr: 7, 7, 7)
- 50, 61, 72 (sumy cyfr: 5, 7, 9).
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Zauważyłem wiele zależności pomiędzy dwoma trypletami:
- 7, 11, 13;
- 2, 13, 43.

Pierwszy tryplet związany z Al-Fatihą (sumy liczb w liczbach oznaczających odpowiednio: liczbę wersów (7 -> 7), liczbę słów (29 -> 11), liczbę liter (139 -> 13) w pierwszym rozdziale Koranu), drugi to "Unity Holograph Generating Set" związany z Biblią.

1. W obydwu trypletach jest razem pięć cyfr.
2. Najmniejsze liczby w tych trypletach są jednocyfrowe, dwie większe - dwucyfrowe.
3. Sumy cyfr w liczbach trypletów uporządkowane rosnąco to: 2, 4, 7.
4. W obydwu trypletach występuje liczba 13.
5. Obydwa tryplety złożone są z liczb pierwszych.

TO NIE WSZYSTKO! Skonkatenujmy liczby występujące w trypletach (od najmniejszej do największej). Otrzymamy: 71113 i 21343. Rozkłady tych liczb na czynniki pierwsze:
71113 = 7x10159
21343 = 7x3049
Bardzo ciekawe! "Kolejny cud koincydencji".

1. Najmniejszą liczbą pierwszą w rozkładzie tych dwóch liczb (71113 i 21343) na czynniki pierwsze jest 7.
2. Suma cyfr w wynikach dzielenia liczb 71113 i 21343 przez 7 wynosi 16.
3. 16 = 2^4 = 4^2 (4 i 2 - jedyna para różnych liczb naturalnych, dla której a^b = b^a; 2 i 4 to jedyne cyfry powtarzające się w tryplecie 21, 42, 84).
4. Mamy cyfry: 7 (jako mniejsze z czynników pierwszych), 2 i 4 (jako podstawy i wykładniki potęg). Tak jak w sumach cyfr w liczbach trypletów!!!
5. Drugie cyfry w liczbach 10159 i 3049 to zera, a ostatnie to dziewiątki!
6. 10159 i 3049 to liczby pierwsze.

Jest jeszcze jeden tryplet spełniający wymogi z pięciu punktów w pierwszej części postu - 2, 13, 61. Nie spełnia on sześciu punktów znajdujących się dalej. 21361 nie dzieli się przez 7. Wynik to 3051,(571428) - jest część dziesiętna.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Dość dużo "koincydencji" dostrzegłem w imionach i nazwiskach osób, z którymi chodziłem do tej samej klasy czy byłem na tym samym roku na swoim kierunku studiów. W szkole podstawowej i gimnazjum w początkowej części listy były w obydwu wypadkach dwie dziewczynki, które miały tak samo na imię i których nazwiska zaczynały się na tę samą literę. W liceum na początku listy były dwie dziewczęta o tym samym imieniu i tej samej pierwszej literze nazwisk (co prawda przez krótki czas), a ich imię było o jedną literę dłuższe niż imię dziewcząt ze szkoły podstawowej i gimnazjum wcześniej wspomnianych (i zaczynało się na tę samą literę co imię wspomnianych wcześniej dziewcząt). Na studiach były pojedyncze dziewczyny zarówno o pierwszym imieniu, jak i drugim, które miały nazwiska zaczynające się na tę samą literę (ta litera była z pierwszej. Cztery nazwiska rzeczownikowe (po jednym w każdej szkole) miały tę samą liczbę liter! Cztery pozostałe (po jednej z każdej ze szkół) miały dłuższe nazwiska przymiotnikowe. Myślę, że to dość spora synchroniczność.

Jeszcze większa synchroniczność dotyczy innych dwóch imion, też zaczynających się na tę samą literę, z których też jedno jest dłuższe od drugiego o jedną literę. W szkole podstawowej dziewczęta o tych imionach były blisko siebie na liście obecności i pochodziły z jednej miejscowości. Na studiach było o wiele ciekawiej z tymi imionami. Dwa razy zdarzyło się, że po jednej dziewczynie o każdym imieniu miało nazwiska zaczynające się na tę samą literę (różną w obydwu parach), i suma liczb liter w nazwiskach i imionach par dziewcząt o tej samej literze nazwiska była taka sama w obydwu przypadkach! Ale to nie wszystko... Były też dwie inne dziewczyny o pierwszym z imion i jedna o drugim z nich. Jakiś czas temu zwróciłem szczególną uwagę na trzy osoby, z których dwie miały to samo imię, co dziewczyny o pierwszym z imion ze studiów, trzecia zaś miała drugie z imion wspomnianych w poprzednim zdaniu. I co się okazało? Kobiety o imieniu występującym dwa razy miały te same pierwsze litery nazwisk w obydwu parach, w przypadku jednej z nich liczby głosek były te same w obydwu nazwiskach, zaś w przypadku drugiej te same były liczby liter w nazwiskach. W przypadku trzeciej dziewczyny (a właściwie pary kobiet) pierwsze litery nazwisk też były te same. Większość liter w nazwiskach się powtarzała w pewien sposób - były te same na tych samych miejscach, a nazwiska nie były jakieś bardzo krótkie! Nazwiska brzmiały wyraźnie różnie, ale zgodność liczb i "rodzajów" głosek czy liter zastanawia... Można pomyśleć, że to znak od Najwyższego.
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

może być różnie ale możesz świrować troche sory , ale nie koniecznie
kojarzy mi sie to z nawet doswiadczyłem ale co ja tam wiem , liczby wydarzenia związane z pewnymi liczbami ale nie ma co wariować , popatrz mówią że płutno czy jakos tak jestem dyslektykiem jest prawdziwe im wiecej badan nowoczesnych
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Najbardziej prawdopodobnym źródłem moich "koincydencji", "synchroniczności" wydaje się być szatan. Lub wielu szatanów. Sądziłbym tak na bazie tego artykułu: https://hubpages.com/religion-philosoph ... nfirmation (autor może być niekatolikiem czy nawet antykatolikiem niebezpiecznym dla wiernych pod względem doktryn). Czytałem też muzułmańskie źródło, w którym pisało coś w tym rodzaju, że szatani czy dżinny jakby "wyrywają" część informacji (prawdziwych czy dotyczących przyszłości) - zaledwie jedną setną chyba, i potem ta informacja może powodować pewne prawdy w ich przepowiedniach. Czy podobny mechanizm zachodzi w przypadku moich koincydencji? Nawet program "Starożytni kosmici", w odcinku którego było o rzekomej "księdze Akaszy" (mającej niby zawierać wszelką(?) wiedzę, według katolików to zapewne szatański podstęp) wywołał u mnie takie myśli, że może to jednak szatan stoi za moimi koincydencjami...
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Holographic Generation Set - 27, 37, 73. Związany z Biblią.

1. Jaka cyfra powtarza się w każdej z liczb tego trypletu? 7. Jest tylko jedna taka cyfra. Ona występuje najczęściej spośród wszystkich cyfr w tym tryplecie (jego liczbach).
2. Ile wynosi suma cyfr tworzących tryplet 27, 37, 73? 29. 2+7 = 9, 3+7 = 10, 7+3 = 10. 9+10+10 = 29.
3. Ile wynosi suma liczb 27, 37 i 73? 137. Liczba 137 ma taki sam iloczyn cyfr, co dwie spośród liczb HGS. Iloczyn ten wynosi 21.

Mamy więc tryplet: 7, 29, 137. Jest on ciekawy...

Po pierwsze, 7, 29, 139 jest bardzo podobny do "pierwszego trypletu Al-Fatihy" - 7, 29, 139. Dwie pierwsze liczby są identyczne. Trzecia różni się tylko ostatnią cyfrą. Pięć cyfr z sześciu jest takich samych w obydwu trypletach. Te pięć cyfr znajduje się na tych samych pozycjach. Obydwa tryplety są złożone z addytywnych liczb pierwszych.

Sumy cyfr w trypletach: 7, 29, 137 i 7, 29, 139 są liczbami pierwszymi (odpowiednio: 29 i 31). Sumy cyfr w liczbach trypletów:
- 7, 29, 137 -> 7, 11, 11 (sumy cyfr w liczbach 7, 11, 11 -> 7, 2, 2; suma liczb 7, 2, 2 to 11 (liczba pierwsza, i to addytywna)),
- 7, 29, 139 -> 7, 11, 13 (sumy cyfr w liczbach 7, 11, 13 -> 7, 2, 4; suma liczb 7, 2, 4 to 13 (liczba pierwsza nieaddytywna)).

Sumy liczb w trypletach:
- 7, 29, 137 -> 173 (liczba pierwsza addytywna, 1+7+3 = 11; 11 to liczba pierwsza addytywna o sumie cyfr 2 (także addytywna liczba pierwsza)),
- 7, 29, 139 -> 175 (liczba złożona nieaddytywna, 1+7+5 = 13; 13 to nieaddytywna liczba pierwsza o sumie cyfr będącej liczbą złożoną - 4)

Liczby: 137 i 173 składają się z tych samych cyfr i mają ten sam iloczyn cyfr, co dwie największe liczby trypletu 27, 37, 73. We wszystkich czterech liczbach ze zbioru 37, 73, 137, 173 powtarzają się dwie liczby: 3 i 7, które są czynnikami pierwszymi liczby 21 (7 jest jednym z nich, drugi to iloraz liczb 21 i 7).

Warto zauważyć, że wszystkie sumy liczb i cyfr występujące powyżej związane z trypletem 7, 29, 137 są addytywnymi liczbami pierwszymi (7, 29, 137, 173, 11, 2)!
Nie wszystkie analogiczne liczby związane z trypletem 7, 29, 139 są liczbami pierwszymi addytywnymi ani nawet nieaddytywnymi liczbami pierwszymi. Są to: 7, 29, 139, 175 (liczba złożona), 11, 13 (nieaddytywna liczba pierwsza), 31 (nieaddytywna liczba pierwsza), 4 (liczba złożona).
Awatar użytkownika
Jurian_69
zaufany użytkownik
Status: praktyk new code nlp
Gadu-Gadu: 63586693
Kontakt:

Post autor: Jurian_69 »

:shock: A zdarza ci się jeszcze używać peniora!? :auto-ambulance:
F43.9 :geek:
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Nigdy nie odbyłem stosunku płciowego. Nie uprawiam samogwałtu (jest on grzeszny) i nawet mnie do niego nie ciągnie. Członek męski służy do łatwiejszego wydalania moczu.

Suma cyfr w tryplecie 27, 37, 73 - 29.
Suma liczb w powyższym tryplecie - 137.

29 i 137. Średnia arytmetyczna tych dwóch liczb to 83. Mamy więc tryplet: 29, 83, 137 (jest to ciąg arytmetyczny).
Otrzymany ciąg arytmetyczny jest ciekawy. Składa się z trzech addytywnych liczb pierwszych o takiej samej sumie cyfr w każdej z liczb (11).

Sumy cyfr: 11, 11, 11. Sumy cyfr w sumach cyfr to więc 2, 2, 2 (tyle też wynoszą ilorazy cyfr w ciągu 21, 42, 84).
Suma trzech jedenastek wynosi 33. Różnica ciągu: 11, 11, 11 - 0. Tyle samo wynosi różnica ciągu arytmetycznego 2, 2, 2.

Iloczyny cyfr: 1*9 = 18, 8*3 = 24, 1*3*7 = 21. Uporządkujmy je rosnąco. Otrzymamy 18, 21, 24. Jest to ciąg arytmetyczny! Sumy cyfr to: 9, 3, 6. Uporządkowane rosnąco utworzą "ciąg arytmetyczny Tesli" - 3, 6, 9. Suma liczb: 18, 21, 42 wynosi 63. Różnica ciągu 18, 21, 24 to 3.

Zarówno sumy cyfr, jak i iloczyny cyfr w liczbach ciągu 29, 83, 137 uporządkowane rosnąco, tworzą ciągi arytmetyczne. Taką samą właściwość mają ciągi 5, 14, 23 i 5, 23, 41 (ten drugi złożony z samych addytywnych liczb pierwszych, podobnie jak 29, 83, 137).

Różnice wynoszą 0 i 3 (w ciągach tworzonych przez odpowiednio: sumy cyfr i iloczyny cyfr w ciągu 29, 83, 137). Sumy ciągów wynoszą 33 i 63. Różnica 63-33 = 30. Liczba 30 złożona jest z cyfr 0 i 3 (najpierw 3, potem 0).

33 i 63 - dublet liczb. Razem są w nim trzy trójki. Suma trzech trójek wynosi 9, zaś ich iloczyn - 27 (tyle też wynosi najmniejsza liczba w Holographic Generation Set). 27 to także suma iloczynów cyfr w liczbach 33 (3x3 = 9) i 63 (6x3 = 18). 9+18 = 27.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Dzisiaj napisałem w zeszycie co nieco i znowu coś zauważyłem.

21, 42, 84. Pierwszy ciąg geometryczny. Drugi to 12, 24, 48 (powstały przez przestawienie cyfr w liczbach pierwszego ciągu). Trzeci tryplet, który mnie zainteresował, to ciąg geometryczny powstały przez uporządkowanie rosnąco sum cyfr w liczbach dwóch poprzednich trypletów, ciągów - 3, 6, 12.

Zapiszmy te trzy ciągi jeden pod drugim, zaczynając od najmniejszego, kończąc na największym:
3, 6, 12
12, 24, 48
21, 42, 84

Jakie mamy pierwsze liczby w nich? 3, 12, 21. Tworzą one ciąg arytmetyczny o różnicy 9.
Jakie mamy drugie liczby w tych ciągach? 6, 24, 42. Tworzą one ciąg arytmetyczny o różnicy 18.
Trzecie liczby to: 12, 48, 84. Tworzą ciąg arytmetyczny o różnicy 36.

Liczby: 9, 18, 36 tworzą ciąg arytmetyczny o sumie liczb 63 i średniej arytmetycznej liczb 21, zaś sumy cyfr we wszystkich liczbach tego ciągu wynoszą 9, suma trzech takich liczb wynosi 27.

Mamy trzy tryplety: 21, 42, 84; 12, 24, 48 i 3, 6, 12. Jeżeli odejmiemy w nich odpowiednio: najmniejsze liczby od średnich, średnie liczby od największych, najmniejsze liczby od największych, to otrzymamy odpowiednio liczby mające sumy cyfr: 3, 6, 9. Są też inne triady trypletów mające tę właściwość. Na przykład: 0, 3, 9; 0, 12, 36; 0, 21, 63:
3-0 = 3
9-3 = 6
9-0 = 9

12-0 = 12, 1+2 = 3
36-12 = 24, 2+4 = 6
36-0 = 36, 3+6 = 9

21-0 = 21, 2+1 = 3
63-21 = 42, 4+2 = 6
63-0 = 63, 6+3 = 9

Sprawdźmy teraz, czy kolejne liczby w tych trzech trypletach (0, 3, 9; 0, 12, 36; 0, 21, 63) tworzą ciągi arytmetyczne i czy, jeżeli tworzą, to różnice tych ciągów arytmetycznych tworzą ciąg arytmetyczny lub geometryczny (jak w przypadku trypletów związanych z 21, 42, 84):
0, 3, 9
0, 12, 36
0, 21, 63

Pierwsze liczby: 0, 0, 0. Tworzą ciąg arytmetyczny o różnicy 0.
Drugie liczby: 3, 12, 21. Tworzą ciąg arytmetyczny o różnicy 9.
Trzecie liczby: 9, 36, 63. Tworzą ciąg arytmetyczny o różnicy 27.

Nie ma ciągu arytmetycznego czy geometrycznego w przypadku trypletu 0, 9, 27, jednak te trzy liczby odpowiadają sumom cyfr w odpowiednio: pierwszych, drugich i trzecich liczbach trzech trypletów razem wziętych: 0, 3, 9; 0, 12, 36; 0, 21, 63.

Suma cyfr w tryplecie 0, 9, 27 wynosi 18, zaś średnia arytmetyczna sum cyfr w tym tryplecie - 6. Tak jest w przypadku 3, 6, 9 też.
Suma liczb: 0, 9, 27 wynosi 36, a suma cyfr w liczbie 36 to 9, zaś iloczyn cyfr w liczbie 36 to 18.
ODPOWIEDZ

Wróć do „varia”