Wprowadzenie amisanu
Moderator: moderatorzy
Re: Wprowadzenie amisanu
Biorę amisan, w dawce 200mg rano i 200mg w południe.
- Necro
- zaufany użytkownik
Ja też brałem z początku 400mg teraz dawkuje 200mg solianu a ten amisan jest dobry lepszy od solianu?
Śmierć Wrogom Ojczyzny
Zdecydowanie lepszy. Ma mniej skutków ubocznych, między innymi libido na plus, właśnie przy dawce 200-200-0. Wydaję mi się, że też nie tyje się tak jak na solianie, a dokładnie nie trzyma mocno wody w organizmie. Reasumując jest to lepszy ulepszony solian. Pozdr.
- Necro
- zaufany użytkownik
Dzięki za rade może następnym razem zamienię na amisan ale na solianie też jest okklenos113 pisze:Zdecydowanie lepszy. Ma mniej skutków ubocznych, między innymi libido na plus, właśnie przy dawce 200-200-0. Wydaję mi się, że też nie tyje się tak jak na solianie, a dokładnie nie trzyma mocno wody w organizmie. Reasumując jest to lepszy ulepszony solian. Pozdr.

Śmierć Wrogom Ojczyzny
- Zabłąkany
- zaufany użytkownik
- Status: Aktualnie się opierdalam
- Gadu-Gadu: 42765946
- Kontakt:
Od poprzedniego tygodnia mam wprowadzony amisan z ketrelem. Ketrel biorę na noc na sen, a amisan na dzień w dawce 800mg. I dzisiaj poczułem to czego bałem się do tej pory, mianowicie, efekt aktywizujący po amisanie. Cały dzień łaziłem jak najęty i chwilami udawało mi się to powstrzymać. Chyba jednak przestanę go brać. Albo sam zwiększę dawkę do 1200mg. Sam nie wiem co począć...
Cel: Nic nie robiąc - osiągasz mnie. Idąc przed siebie - osiągasz mnie. Sukces zależy od tego, czy stoisz czy idziesz. Zatem jaki jest Twój cel?
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Lek należy wprowadzać małymi dawkami wlasnie po to by uniknąć akatyzji! Nie zwiększaj, raczej popros lekarza o zmniejszenie, po miesiacu, jeżeli zajdzie taka potrzeba można będzie zwiekszyc.
Jak nie brales jeszcze Solianu, to takie 200 na początek gora wydaje mi sie, by organizm nie doznal szoku receptorow.
800 to spora dawka, dobrze, ze nie doznales zespolu serotoninowego. W czasie późniejszym, owszem, taka dawka będzie Cie ladnie uspokajac, ale nie z początku - dokładnie doradz się w tej kwestii z lekarzem.
Dawki rzedu 800-1200 wydaje mi się, ze sa podawane wyłącznie w warunkach ambulatoryjnych, by skutecznie kontrolować stan pacjenta.
Samoczynnie tez nie obniżaj, doradzam konsultacje w tej sprawie z lekarzem, zresztą jak w każdej, gdy zachodzą jakies objawy nieporzadane zazycia leku, trzeba to zglaszac, tym bardziej podczas wprowadzania nowego leku.
Jak nie brales jeszcze Solianu, to takie 200 na początek gora wydaje mi sie, by organizm nie doznal szoku receptorow.
800 to spora dawka, dobrze, ze nie doznales zespolu serotoninowego. W czasie późniejszym, owszem, taka dawka będzie Cie ladnie uspokajac, ale nie z początku - dokładnie doradz się w tej kwestii z lekarzem.
Dawki rzedu 800-1200 wydaje mi się, ze sa podawane wyłącznie w warunkach ambulatoryjnych, by skutecznie kontrolować stan pacjenta.
Samoczynnie tez nie obniżaj, doradzam konsultacje w tej sprawie z lekarzem, zresztą jak w każdej, gdy zachodzą jakies objawy nieporzadane zazycia leku, trzeba to zglaszac, tym bardziej podczas wprowadzania nowego leku.
WITAJCIE..
JESTEM W EPIZODZIE Z OBJ.POZYTYWNYMI / WYKRADANIE MYŚLI, INNI SŁYSZĄ MOJE ITP./..
OD WCZORAJ BIORĘ AMISAN 0,2, DAWKOWANIE 1-1/2-0 PRZEZ 4 DNI,
POTEM 1-1-O PRZEZ 3 TYG.DO NASTĘPNEJ WIZYTY LEKARSKIEJ..
PYTANIE MOJE : PO JAKIM CZASIE ZANIKNĄ UROJENIA ????
ROZUMIĘ, ŻE TO SPRAWA INDYWIDUALNA, ALE POPROSZĘ O ODPOWIEDZI Z WASZEGO DOŚWIADCZENIA...
POZDRAWIAM..
JESTEM W EPIZODZIE Z OBJ.POZYTYWNYMI / WYKRADANIE MYŚLI, INNI SŁYSZĄ MOJE ITP./..
OD WCZORAJ BIORĘ AMISAN 0,2, DAWKOWANIE 1-1/2-0 PRZEZ 4 DNI,
POTEM 1-1-O PRZEZ 3 TYG.DO NASTĘPNEJ WIZYTY LEKARSKIEJ..
PYTANIE MOJE : PO JAKIM CZASIE ZANIKNĄ UROJENIA ????
ROZUMIĘ, ŻE TO SPRAWA INDYWIDUALNA, ALE POPROSZĘ O ODPOWIEDZI Z WASZEGO DOŚWIADCZENIA...
POZDRAWIAM..
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Calkowicie znikna pewnie po 3 miesiącach, mogą tez nie zniknąć nigdy, ale przestaniesz na to zle reagować i się tym przejmowac. Jednak pewna poprawe zauważysz pewnie już po tygodniu, ja tak miałem.
- Zabłąkany
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Ja po rispolepcie miałem problem rozwiązany.
Cel: Nic nie robiąc - osiągasz mnie. Idąc przed siebie - osiągasz mnie. Sukces zależy od tego, czy stoisz czy idziesz. Zatem jaki jest Twój cel?
U mnie urojenia, które miałem na olanzapinie, minęły po kilku dniach zażywania solianu. Od tamtego momentu stosowałem różne jego zamienniki, ale na żadnym nie miałem urojeń. Obecnie jest amisan i z dnia na dzień jest lepiej. A, i u mnie pogorszenie samopoczucie powodują różne dziwne substancje, np. kreatyna(suplement diety dla sportowców). Nawet zielona herbata mi nie służy, ale bez wspomagaczy, na samej kawie, jest ok. I nie wolno pić alkoholu, bo po nim jest tragedia, czyli jak u mnie, nawrót choroby.
Jest dobrze, ale mogłoby być lepiej.
- Zabłąkany
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Ja od jakiegoś czasu biorę amisan w dawce 400mg, i czuję się po nim rewelacyjnie 

Również biorę w dawce 400mg. Jak rozlozona masz dawke?
- Zabłąkany
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Jedna tabletka 400mg rano.
Mnie po 400mg rano scina na pol dnia. Do tego brakuje troche na popoludnie. A najdluzej te dawke na raz bralem chyba 2dni.
Najgorsze jest to, ze nawet lyzka oliwy potrafi sprawic mi zawroty glowy i derealizacje. Tylko, ze wlasnie oliwa mnie odpreza, bo nerwus ze mnie.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Może kup suszony chmiel, sprzedaje się w dobrych marketach, paczuszka około 7zl, to dopiero rewelacyjnie odpręża!
A czy nerwowosc moze byc od zlej dawki leku?
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
W sumie niby może, ale mnie się wydaje, ze to jeszcze pozostaly objaw chorobowy, to powinno zniknąć z czasem. Uklad nerwowy musi się odbudowac, zacząć jakby egzystowanie na nowo z chemiczna oslona. Warto się wspomagac - dobra jest herbatka z melisy oraz wspomniane suszone szyszki chmielu, bardzo dobrze rozluzniaja i relaksują.
Wydaje mi sie, ze znalazlem przyczyne mojego zlego samopoczucia. A mianowicie brak zdrowych tluszczow w diecie. Zamiast oliwy wybralem maslo orzechowe, takie naturalne.