moje ulubione cytaty
Moderator: moderatorzy
Re: moje ulubione cytaty

"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Fajny cytat arq 

Tak, trafia w sedno 

"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
każdy dzień idealny by odrzucić, tych wszystkich z którymi nie chcesz się brudzić

Żyj póki możesz
"Chrześcijańskie postanowienie o tym, by znaleźć zły i brzydki świat, uczyniło świat złym i brzydkim"
F. Nietsche
F. Nietsche
LaDopamina
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Nie wiem ale bardzo oddaliłem się od Boga.Nawet o nim nie myślę.unreal pisze:"Chrześcijańskie postanowienie o tym, by znaleźć zły i brzydki świat, uczyniło świat złym i brzydkim"
F. Nietsche
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Siedemnasty Karmapa Ogjen Trinle Dordże
Zwykle nie jesteśmy świadomi tego, co robimy, więc rozmyślanie o mijającym dniu pomoże rozwinąć naszą uważność do tego stopnia, że będziemy uważni w momencie, kiedy coś dzieje się w nas. Ponadto, co byśmy zrobili wiedząc, że pozostał nam tylko jeden dzień życia? W jaki sposób sprawilibyśmy, by ten dzień nabrał znaczenia? To może pomóc nam żyć tak, by nie mieć żalu.
Zwykle nie jesteśmy świadomi tego, co robimy, więc rozmyślanie o mijającym dniu pomoże rozwinąć naszą uważność do tego stopnia, że będziemy uważni w momencie, kiedy coś dzieje się w nas. Ponadto, co byśmy zrobili wiedząc, że pozostał nam tylko jeden dzień życia? W jaki sposób sprawilibyśmy, by ten dzień nabrał znaczenia? To może pomóc nam żyć tak, by nie mieć żalu.

- Francesco
- zaufany użytkownik
- Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
- Gadu-Gadu: Czarnokrwista
"Zrób mi tę przyjemność: uwielbiaj mnie mimo wszystko..." ~Antoine de Saint-Exupéry
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
- Francesco
- zaufany użytkownik
"Myślenie wąsko torowe jest szkodliwe dla owej populacji. Należy myśleć całościowo (wręcz powiedziałabym ogarniać wszechrzecz stworzenia i duchowości) i przewidywać skutki działań. Jednak niewielka część populacji jest do tego zdolna. Często jest to też intuicja." ~Mati Mchild
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
Przypadek? Nie sądzę!
- Francesco
- zaufany użytkownik
"Nikt nie jest tak beznadziejnie zniewolony jak ktoś, kto błędnie wierzy że jest wolny" Johann Wolfgang von Goethe
"W czasach uniwersalnego kłamstwa mówienie prawdy jest aktem rewolucji" George Orwell
"Nie jest miarą zdrowia być dobrze przystosowanym do głęboko chorego społeczeństwa" Jiddu Krishnamurti
"W czasach uniwersalnego kłamstwa mówienie prawdy jest aktem rewolucji" George Orwell
"Nie jest miarą zdrowia być dobrze przystosowanym do głęboko chorego społeczeństwa" Jiddu Krishnamurti
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
boli mnie gardło, ale wpierw muszę zrobić mięso
.
Ostatnio zmieniony sob wrz 03, 2016 3:10 pm przez eN, łącznie zmieniany 1 raz.
,,Mechanizmy nauki już od dawna mielą inteligentnych i zdolnych, zostawiając słabizny intelektualne.''
,,W Polsce siedzi się nad metodami siedzenia w nauce.''
,,Miłość woli cierpieć niż się spodlić. Największą racją jest miłość i największą prawdą jest miłość. To najpiękniejsza litania, którą może człowiek wygłosić.''
Włodzimierz Sedlak
,,W Polsce siedzi się nad metodami siedzenia w nauce.''
,,Miłość woli cierpieć niż się spodlić. Największą racją jest miłość i największą prawdą jest miłość. To najpiękniejsza litania, którą może człowiek wygłosić.''
Włodzimierz Sedlak
Dogmatyczne wyrocznie lekarskie nie robią już na mnie żadnego wrażenia.
Jestem wyspą bez dostępu do morza.
Jeśli czegoś nie można, a bardzo się chce, to można
i
Wszystko można, byle z cicha i ostrożna
i
Wszystko można, byle z cicha i ostrożna
Czasem mi sie bardzo chce ale nie potrafie cicho i ostroznie beknac w poczekalni. 

"Jak podajesz najlepszemu przyjacielowi nóż, to zawsze trzymając za ostrze, rękojeścią w jego stronę i drugą ręką blokując możliwość zadania przez niego ciosu prosto w serce."