Chcę powiedzieć że...

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

meehoo
zaufany użytkownik

Re: Chcę powiedzieć że...

Post autor: meehoo »

powoli odbijam się od dna, po 9 latach brania leków czuje sie lepiej
Awatar użytkownika
Jaskolka
zaufany użytkownik

Post autor: Jaskolka »

podjęłam się opieki nad bliską osobą przez 3 mies.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Polska ma trudną grupę na mundial. Taką mam opinię. :icon-ugeek:
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Post autor: Józef80 »

Nigdy jeszcze nie obejrzałem meczu piłki nożnej nawet w 1/3 a to co widziałem to sam nie włączyłem.

Obecnie od 20 lat nie oglądam telewizji ani nie słucham radia. Nie słucham tez muzyki. Codziennie oglądam film online. Często też coś o astronomii. Wiadomości tylko czytam nigdy nie oglądam ich. Mam aplikację co pobiera mi wiadomości z wszelakich źródeł i dla tego jestem na bieżąco z najnowszymi wiadomościami. Bardzo dużo czytam też o nauce, najwięcej z fizyki, astronomii i informatyki czy ogólnie technologii.
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.

(Wisława Szymborska)
Chad
bywalec

Post autor: Chad »

Dlaczego?
Awatar użytkownika
Jaskolka
zaufany użytkownik

Post autor: Jaskolka »

wysyłam kilkanaście listów i kartek do znajomych na Święta. Jest to prawdziwa przyjemność.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Post autor: kotek »

https://adonai.pl/czystosc/?id=29 - Co złego jest w pettingu? Fragment:
Chodzi tu o uzyskanie doznania seksualnego bez konsekwencji w postaci ewentualnego poczęcia dziecka. Tymczasem naturalne, dobre i prawidłowe (a tym samym - budujące więź i pożyteczne dla struktury psychofizycznej człowieka), świadome uruchomienie pracy narządów rozrodczych może mieć miejsce wyłącznie w małżeńskim współżyciu płciowym. I to jedynie pod warunkiem, że małżonkowie akceptują płodność i dzieci jako dar i jednocześnie jako naturalny i możliwy skutek aktu małżeńskiego. Jest więc petting nieuprawnioną i przynoszącą złe owoce próbą wykradania przyjemności zarezerwowanej dla małżeństw a będącej swoistą nagrodą Stwórcy dla małżonków za gotowość podjęcia się trudów rodzicielstwa.
Czy warto narażać się na trudy rodzicielstwa, aby przeżyć rozkosz orgazmu? NIE!
Czy do prokreacji powinno dochodzić przez chęć zaspokojenia erotycznego, a nie w celu poczęcia zbawionego bez końca potomstwa? NIE!!!
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Inny fragment z powyższej strony (z własnymi wyróżnieniami):
To kobieta ponosi wszelkie naturalne biologicznie skutki aktywności seksualnej: w jej ciele odbywa się współżycie, w niej poczyna się i rozwija przez dziewięć miesięcy dziecko, ona je w trudzie rodzi, ona je karmi piersią... Nic więc dziwnego, że kobieta obdarzona jest większym naturalnym wyczuciem, co jest złe w tej dziedzinie, ponieważ skutki zła sama najboleśniej odczuje na "własnej skórze". Jest więc w kobiecą psychikę wbudowanych szereg subtelnych mechanizmów ostrzegających przed niewłaściwym działaniem na tym delikatnym i świętym zarazem terenie przekazywania życia ludzkiego.
Zdrowaśny
zaufany użytkownik

Post autor: Zdrowaśny »

Kotek masz poglądy podobne do Janusza Kowalskiego... pozdro.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

(Przynajmniej według mnie) istnieją INNE rodzaje przyjemności erotycznej niż orgazm, chociaż raczej nie tak intensywne. Nie trzeba doznawać orgazmu, aby doświadczać miłych doznań związanych ze sferą seksualną. [Nie chcę nikogo gorszyć tymi zdaniami!]
Awatar użytkownika
Havana
zaufany użytkownik

Post autor: Havana »

Catastrophique pisze: czw mar 31, 2022 6:34 pm Przeszedłem przez tyle złego ze strony innych ludzi, czasami naprawdę było bardzo źle. Jakim cudem, pomimo tego, nie straciłem do nich zaufania tylko jestem jeszcze bardziej na nich otwarty i życzliwy? To jest w sumie niesamowite, niezwykłe.
Ja też tak mam. To świadczy po prostu o dobrym sercu.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Havana pisze: pn kwie 04, 2022 7:07 pm
Catastrophique pisze: czw mar 31, 2022 6:34 pm Przeszedłem przez tyle złego ze strony innych ludzi, czasami naprawdę było bardzo źle. Jakim cudem, pomimo tego, nie straciłem do nich zaufania tylko jestem jeszcze bardziej na nich otwarty i życzliwy? To jest w sumie niesamowite, niezwykłe.
Ja też tak mam. To świadczy po prostu o dobrym sercu.
Tak. Dobrym i wrażliwym :).
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Havana
zaufany użytkownik

Catastrophique pisze: pn kwie 04, 2022 7:55 pm Tak. Dobrym i wrażliwym :).
Prawda :)
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

Tak więc pokroiłam w plastry i upiekłam w wegetariańskim sosie (rozpuszczona na patelni margaryna plus ciepła woda, w której rozpuściłam jedną łyżkę soli kuchennej plus pięć listków laurowych plus pięć ziarenek czarnego pieprzu plus pięć ziarenek zielonego pieprzu plus trzy ziarenka "piemontu", czyli ziela angielskiego, no i oczywiście cały pęczek Lidlowego, czyli prawie bezużytecznego, a wczoraj posiekanego przeze mnie koperku) ... w końcu te przedwczoraj obrane ziemniory. Pół godziny, 170 stopni, w skali Celsjusza, oczywiście..! Nawet dobre. Choć to niekoniecznie to, co tygrysy lubią najbardziej, o kochaniu nie wspominając... Dobra, idę, bo inne obowiązki wzywają: "Bryk dwa trzy cztery, bryk dwa trzy cztery..."
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

W(-awrzyn), P(-ieprz), P(-iemont), K(-oper)... Gdzie człowiek nie znajduje inspiracji do dalszych poszukiwań..? W sercu domu oczywiście. "Nie-utulony w sercu żal, że za jedną siną dalą druga dal (...) Nie spoczniemy [na laurach...], nim znajdziemy...", ulubiona piosenka dziadka z Lublina, co przez PCK szukał po wojnie tej Niemki, chyba Rita miała na imię...
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Tam na terenach wojny ludzie może nadal są otwarci na ludzi, pomimo krzywd, jakich od nich doznali. Może jeszcze calują gwałcicieli i zabójców z dobrego serca.
Awatar użytkownika
Havana
zaufany użytkownik

cezary123 pisze: wt kwie 05, 2022 10:56 am Tam na terenach wojny ludzie może nadal są otwarci na ludzi, pomimo krzywd, jakich od nich doznali. Może jeszcze calują gwałcicieli i zabójców z dobrego serca.
Nie no, bez przesady, są pewne granice, wiadomo.

To też kwestia naszych cech charakteru - im więcej tych ciepłych, tym lepiej traktujemy innych.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Dla "psychiki" istnienie wiecznej męki (ciągnącej się bez końca), nawet dla najgorszego grzesznika, w jakie wierzy wiele osób religijnych, to rosyjskie zbrodnie razy nieskończoność... To samo "psychika" myśli nawet o anihilacji...
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Niby wiosna a u mnie zima. :icon-mrgreen:
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Strasznie mi się nie podoba, jest dla mnie bardzo nieprzyjemne, jak siostra (zwłaszcza nagle) wali w drzwi (zawsze lub zwykle do mojego pokoju), wywołując "koszmarny" dźwięk. Rozwściecza mnie to :( Ma się pokusę, aby po prostu ZABIĆ siostrę za takie paskudne zachowanie. Jakby stosowała tortury dla zmysłu słuchu. Mam dość takich patologicznych zachowań. Może, jak się to powtórzy, wezwać policję albo karetkę (aby miała kontakt z psychiatrą)? Takiego zachowania NIE TOLERUJĘ! Kiedy siostra przechodzi w pobliżu mojego pokoju, to często mogę się bać, że walnie w drzwi, a takie walnięcie w drzwi jest dla mnie "koszmarem".
ODPOWIEDZ

Wróć do „inne”