Abilify a wyjście duszy

aripiprazol

Moderator: moderatorzy

lopta
zaufany użytkownik

Abilify a wyjście duszy

Post autor: lopta »

.........
Ostatnio zmieniony pt cze 03, 2011 10:01 am przez lopta, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Re: Abilify a wyjście duszy

Post autor: moi »

Ja myślę Jantarek, że lek jeszcze nie zaczął działać i że masz nadal objawy psychozy. Normalnie takie stany się nie zdarzają. Niepokojące natomiast jest to uczucie kłucia w sercu i to bym radziła od razu zgłosić lekarzowi.

Pozdrawiam.m.
lopta
zaufany użytkownik

Ale to pojawiło się dopiero kiedy zacząłem brać ten lek :wink:
Awatar użytkownika
boris
zaufany użytkownik

Post autor: boris »

Może to być przypadkowa zbieżność w czasie. Ja na przykład po wzięciu pierwszych tabletek miałem niezły odlot i tak mi wtedy wyszło, że to one są za to odpowiedzialne. Ale po prostu lek jeszcze wtedy nie działał. "Wyjście z ciała" na pewno nie jest codziennym zjawiskiem ale zdarza się to nawet ludziom którzy nie chorują na schizofrenię.

Jak długo już bierzesz lek? Żeby zaczął działać trzeba trochę czasu.
http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
lopta
zaufany użytkownik

.........
Ostatnio zmieniony pt cze 03, 2011 10:01 am przez lopta, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Jantarek pisze:Biorę 4 dzień. Najpierw przez 2 dni 7,5mg a później 15mg. Kiedy zacznie działać? To prawda, że on nasila urojenia? Nawet był artykuł psychiatryczny o tym, że u kogoś nasiliły się urojenia.
Lek zaczyna działać po około dwóch-czterech tygodniach. Bierzesz go jeszcze zbyt krótko, by móc powiedzieć, w jaki sposób abilify działa na Ciebie.

Pozdrawaim.m.
mamuska
zaufany użytkownik

Post autor: mamuska »

MAm wlasnie taki problem na ablify nie czuje siebie nie czuje wlasnej duszy. CZy ktos tez sie z tym spotkal czy to choroba czy to przez lek?
zalew
zaufany użytkownik

Post autor: zalew »

A jak niby czuleś swoją dusze?
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
mamuska
zaufany użytkownik

nie czuje siebie czuje sie jak jakas maszyna ktora tylko dziala nie ma emocji, uczuc itp.
Awatar użytkownika
Emocja
zaufany użytkownik

Post autor: Emocja »

mysle,ze to przez lek,pskudny lek
Nie tak łatwo jest rzecz: chcę być człowiekiem..
Zycie nie czeka na nikogo.
mamuska
zaufany użytkownik

mi tez sie tak wydaje :)
mamuska
zaufany użytkownik

rozmawialam dzis z lekarzem o tym ze nie czuje siebie/duszy tak jak sprzed choroby. Powiedzial ze czesto spotyka sie z takim okresleniem, ze to powinno wrocic.(nie jest to pozytwy badz negatyw choroby). JA nadal sadze ze to przez leki.
Awatar użytkownika
sombremasa
bywalec

Post autor: sombremasa »

Ja bym to nazwała właśnie lekiem.Abilify mnie doskonale hamuje.Jest wspaniałym lekiem.
Ostatnio zmieniony czw sie 01, 2013 5:05 pm przez sombremasa, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedy czyjeś wyobrażenie o człowieku może stać zafałszowanym obrazem tego człowieka??
jastrzab1978
zaufany użytkownik

Post autor: jastrzab1978 »

Uwierzcie mi abilify nie działa tak że się nie ma emocji to objaw chorobowy , ale trzeba wierzyć że da się dobrać dobry lek dla siebie , mi pomogło dodanie do leku Neurotopu , ale nadal jestem jakiś ciągle zmęczony i mam smutny wyraz twarzy , ale napewno jakoś wzajemnie sobie pomożemy
Awatar użytkownika
sombremasa
bywalec

Post autor: sombremasa »

Czyżby przemówił przeze mnie pesymizm? - Otóż nie wszystko leczy się psychotropami. Przy leczeniu farmakologicznym równie ważnym tematem jest kontakt psychologiem, czy ludźmi.
Kiedy czyjeś wyobrażenie o człowieku może stać zafałszowanym obrazem tego człowieka??
pali-kot
zarejestrowany użytkownik

Post autor: pali-kot »

To leki też powodują że nie czuje się duszy- jak to by to nie nazwał,wyciszają wszystko i człowiek jest nadmiar spokojny i obojętny,wyciszają emocje negatywne i pozytywne,jeszcze chyba nie ma takiego leku który wybiórczo działał na te 2 czynniki emocji człowieka,obecnie jest dużo większa paleta lekarstw które działają lepiej i łagodniej na chorego,ja leczę się już 30 lat i pamiętam czasy jak do wyboru było może 5 rodzajów leków które powodowały silne objawy uboczne i działały niekorzystnie na zdrowie chorego.Pozdrawiam wszystkich Jurek
mamuska
zaufany użytkownik

pali-kot masz racje wszytko pzeszlo po odstawiniu leku, a na najmnijeszej dawce juz wogole nie czuje sie jak zombi, sa inne problemy ale juz nie takie duze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „abilify”