Abilify a wyjście duszy
Moderator: moderatorzy
Abilify a wyjście duszy
.........
Ostatnio zmieniony pt cze 03, 2011 10:01 am przez lopta, łącznie zmieniany 1 raz.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Re: Abilify a wyjście duszy
Ja myślę Jantarek, że lek jeszcze nie zaczął działać i że masz nadal objawy psychozy. Normalnie takie stany się nie zdarzają. Niepokojące natomiast jest to uczucie kłucia w sercu i to bym radziła od razu zgłosić lekarzowi.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Ale to pojawiło się dopiero kiedy zacząłem brać ten lek 
Może to być przypadkowa zbieżność w czasie. Ja na przykład po wzięciu pierwszych tabletek miałem niezły odlot i tak mi wtedy wyszło, że to one są za to odpowiedzialne. Ale po prostu lek jeszcze wtedy nie działał. "Wyjście z ciała" na pewno nie jest codziennym zjawiskiem ale zdarza się to nawet ludziom którzy nie chorują na schizofrenię.
Jak długo już bierzesz lek? Żeby zaczął działać trzeba trochę czasu.
Jak długo już bierzesz lek? Żeby zaczął działać trzeba trochę czasu.
http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
.........
Ostatnio zmieniony pt cze 03, 2011 10:01 am przez lopta, łącznie zmieniany 1 raz.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Lek zaczyna działać po około dwóch-czterech tygodniach. Bierzesz go jeszcze zbyt krótko, by móc powiedzieć, w jaki sposób abilify działa na Ciebie.Jantarek pisze:Biorę 4 dzień. Najpierw przez 2 dni 7,5mg a później 15mg. Kiedy zacznie działać? To prawda, że on nasila urojenia? Nawet był artykuł psychiatryczny o tym, że u kogoś nasiliły się urojenia.
Pozdrawaim.m.
MAm wlasnie taki problem na ablify nie czuje siebie nie czuje wlasnej duszy. CZy ktos tez sie z tym spotkal czy to choroba czy to przez lek?
A jak niby czuleś swoją dusze?
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
nie czuje siebie czuje sie jak jakas maszyna ktora tylko dziala nie ma emocji, uczuc itp.
mysle,ze to przez lek,pskudny lek
Nie tak łatwo jest rzecz: chcę być człowiekiem..
Zycie nie czeka na nikogo.
Zycie nie czeka na nikogo.
mi tez sie tak wydaje 

rozmawialam dzis z lekarzem o tym ze nie czuje siebie/duszy tak jak sprzed choroby. Powiedzial ze czesto spotyka sie z takim okresleniem, ze to powinno wrocic.(nie jest to pozytwy badz negatyw choroby). JA nadal sadze ze to przez leki.
- sombremasa
- bywalec
Ja bym to nazwała właśnie lekiem.Abilify mnie doskonale hamuje.Jest wspaniałym lekiem.
Ostatnio zmieniony czw sie 01, 2013 5:05 pm przez sombremasa, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedy czyjeś wyobrażenie o człowieku może stać zafałszowanym obrazem tego człowieka??
-
- zaufany użytkownik
Uwierzcie mi abilify nie działa tak że się nie ma emocji to objaw chorobowy , ale trzeba wierzyć że da się dobrać dobry lek dla siebie , mi pomogło dodanie do leku Neurotopu , ale nadal jestem jakiś ciągle zmęczony i mam smutny wyraz twarzy , ale napewno jakoś wzajemnie sobie pomożemy
- sombremasa
- bywalec
Czyżby przemówił przeze mnie pesymizm? - Otóż nie wszystko leczy się psychotropami. Przy leczeniu farmakologicznym równie ważnym tematem jest kontakt psychologiem, czy ludźmi.
Kiedy czyjeś wyobrażenie o człowieku może stać zafałszowanym obrazem tego człowieka??
To leki też powodują że nie czuje się duszy- jak to by to nie nazwał,wyciszają wszystko i człowiek jest nadmiar spokojny i obojętny,wyciszają emocje negatywne i pozytywne,jeszcze chyba nie ma takiego leku który wybiórczo działał na te 2 czynniki emocji człowieka,obecnie jest dużo większa paleta lekarstw które działają lepiej i łagodniej na chorego,ja leczę się już 30 lat i pamiętam czasy jak do wyboru było może 5 rodzajów leków które powodowały silne objawy uboczne i działały niekorzystnie na zdrowie chorego.Pozdrawiam wszystkich Jurek
pali-kot masz racje wszytko pzeszlo po odstawiniu leku, a na najmnijeszej dawce juz wogole nie czuje sie jak zombi, sa inne problemy ale juz nie takie duze.