A to bardzo dziwne. Ja biorę 400 i mnie w ogóle nie przymula. Pewnie kwestia różnic indywidualnych.AntonPawlowicz pisze:z deczko przymula, jest sie delikatnie mowiac wiecznie spiacym na 2setce
Solian jest super :)
Moderator: moderatorzy
Re: Solian jest super :)
Przymuleniegoslavg pisze:Hm... A co to właściwie znaczy?

O, dzięki! 

Anton wiesz ja biorę jeszcze 20mg fluoksetyny a teraz zamiast tego 50 mg Mozarinu. Mozarin jest silniejszym SSRI i czuję się bardziej przytumiona na nim. Jak się źle czułam na 50 mg Solianu zwiększałam SSRI i było lepiej.
I ta niska dawka SOlianu 50 mg jest blokowana przez SSri przeczytałam ze Solian działa bardziej antypsychotycznie, tak sobie myślę czy nie lepiej byłoby odstawić antydepresant i przejść na 100 mg Solianu.
A jak TY Anton bierzesz coś oprócz Solianu????
Wychodzi więc na to że jednak 100 mg Solianu to optymalna dawka bez zażywania SSri
I ta niska dawka SOlianu 50 mg jest blokowana przez SSri przeczytałam ze Solian działa bardziej antypsychotycznie, tak sobie myślę czy nie lepiej byłoby odstawić antydepresant i przejść na 100 mg Solianu.
A jak TY Anton bierzesz coś oprócz Solianu????
Wychodzi więc na to że jednak 100 mg Solianu to optymalna dawka bez zażywania SSri
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Mialem zapisana garsc lekow od jednej lekarki, mialem z 10 chyba wtedy, zmienilem ja, nastepna mi zapisala sulpiryd i cos tam, tez ja zmienilem bo chcialem Solian i sie nie zgadzala. Moj owczesny lekarz przyznaje mi racje w moim samodzielnym mysleniu i dawkowaniu, stwierdzil, ze wiele sam sie moze ode mnie nauczyc
podzielam tez jego zdanie, ze w przypadku solianu antydepresant jest zbedny, gdyz solian ma wysmienite dzialanie antydepresyjne, tak samo zreszta jak sulpiryd. Od wrzesnia stosuje solian w dawce 100mg na dobe z rewelacyjnym skutkiem i nie widze najmniejszej potrzeby zazywania dodatkowo innego leku, zazywam z rana osobno od jedzenia, bez najmniejszych skutkow ubocznych. Solian ogolnie biore od ponad 3 lat w roznych dawkach i z roznym skutkiem.

Według mnie znowu kłaniają się tutaj różnice indywidualne. Ja biorę Solian, a mimo to MUSZĘ zażywać antydepresant.AntonPawlowicz pisze:w przypadku solianu antydepresant jest zbedny, gdyz solian ma wysmienite dzialanie antydepresyjne
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Nie tyle roznice indywidualne, co indywidualne podejscie oraz rzeczywiste roznice w dzialaniu zalezne od indywidualnego dawkowania, post powyzej doskonale to obrazuje.goslavg pisze:Według mnie znowu kłaniają się tutaj różnice indywidualne. Ja biorę Solian, a mimo to MUSZĘ zażywać antydepresant.AntonPawlowicz pisze:w przypadku solianu antydepresant jest zbedny, gdyz solian ma wysmienite dzialanie antydepresyjne
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Ja również musiałam zażywać antydepresant razem z solianem. Brałam rózne dawki - od 100 mg do 400 solianu i depresja występowała ciągle podczas brania solianu. Minęła po odstawieniu leku. Jeśli czujesz, że to nie jest lek dla Ciebie, spróbuj czegoś innego. Ale jeśli plusów jest więcej, niż minusów - pozostań przy solianie.goslavg pisze:Według mnie znowu kłaniają się tutaj różnice indywidualne. Ja biorę Solian, a mimo to MUSZĘ zażywać antydepresant.AntonPawlowicz pisze:w przypadku solianu antydepresant jest zbedny, gdyz solian ma wysmienite dzialanie antydepresyjne
To dobry lek, choć nie dla każdego (np. nie dla mnie).
Pozdrawiam.m.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
A czy nie moglo byc tak, ze depresja byla spowodowana nie lekiem tylko jakimis powaznymi smutnymi wydarzeniami w Twoim zyciu, wiesz moze byl jej jakis powod. Wydaje mi sie, ze leki to nie wszystko. Nawet heroinisci gdzies tam w glebi pozostaja ludzmi i cos czuja, moze nie wiele poza glodem, ale jednak. Tak samo my, gdzies tam nadal odczuwamy emocje i jak jest smutno to sie smucimy. Moze i faktycznie mozna miec delikatna depreche zazywajac solian skoro sa ku temu powody. Przeciez slyszalo sie o przypadkah samobojstw ludzi na antydepresantach. Czasem smutek, nie koniecznie chorobowy, jest tak silny, ze nawet lek nie momaga. co innego jak smutek lub lek bierze sie znikad. Rozmawialem z moim doktorem o Twoim przypadku i stwierdzil, ze to raczej przejaw choroby byl, anizeli skutek uboczny leku, dodal, ze nie spotkal sie z czyms takim w swojej praktyce klinicznej odnosnie solianu.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Nie, nie wydarzyło się wtedy nic znaczącego, ani nic "dołującego" w moim życiu. Nie chodziło też o rutynę. Sam fakt, że depresja minęła po odstawieniu leku, świadczy też na niekorzyść solianu. Po prostu to nie był lek dla mnie.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Aha, bywa i tak, nasza kolezanka ma np. rodzaj schizofrenii ktory maja podobno tylko 2 osoby na swiecie, druga mieszka w Stanach.
Próbowałam kilka dni być na samej 100 Solianu bez antydepresanta
Niestety musiałam wrócić do starego zestawu - zaczynałam już płakać i się załamywać
Jednak 50mg Solianu plus 20 FLuoksatyny lub 50mg Mozarinu
Przy gorszych stanach zwiększyć to albo to w zależności od rodzaju objawów
Niestety musiałam wrócić do starego zestawu - zaczynałam już płakać i się załamywać
Jednak 50mg Solianu plus 20 FLuoksatyny lub 50mg Mozarinu
Przy gorszych stanach zwiększyć to albo to w zależności od rodzaju objawów
-
- zaufany użytkownik
na schize prosta najlpeszy wlasnie jest solian, ale sam solian bez zadnych antydepresantow. najlepiej w jednej dawce 300-400mg. dlaczego sam solian? bo w schizie prostej to nie serotonina jest niska tylko dopamina i jak zarzucicie leki z serotonina to sie wszystko schrzani. motywacja ok po solianie, poped seksualny jest. ogolnie dobrze. lepiej z solianem niz bez.
Popęd seksualny jest?????? O.O A ja nie mam...
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
A co to za rodzaj schizofrenii?AntonPawlowicz pisze:Aha, bywa i tak, nasza kolezanka ma np. rodzaj schizofrenii ktory maja podobno tylko 2 osoby na swiecie, druga mieszka w Stanach.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Hebefreniczna czy cos takiego, musialbym Cie z nia poznac, to bys dopytal 
Ale hebefreniczna chyba musi częściej występować skoro ma nazwę ? 
Sam nawet nie wiem jaki podtyp mam, chyba że paranoidalną która nie dzieli się na podtypy.

Sam nawet nie wiem jaki podtyp mam, chyba że paranoidalną która nie dzieli się na podtypy.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Nom czesto, oprocz tej kolezanki jeszcze jedna osoba jest gdzies w USA 
Paranoidalna, to wlasnie jest typ - F20, sam to mam. Ta powyzej to tez typ, tylko, ze niezwykle rzadki.

Paranoidalna, to wlasnie jest typ - F20, sam to mam. Ta powyzej to tez typ, tylko, ze niezwykle rzadki.
Po jakim czasie widać antydepresyjne działanie solianu? Biorę już ponad 2 tygodnie i nie widzę żadnego antydepresyjnego działania.