Grasz na jakimś instrumencie?
Moderator: moderatorzy
- savior
- bywalec
- Status: zawód? jeszcze nikt się na mnie nie zawiódł
Grasz na jakimś instrumencie?
Pytanie do muzyków, tych zawodowych i tych amatorskich....jaka jest twoja przygoda z tworzeniem muzyki?
-
- zaufany użytkownik
Re: Grasz na jakimś instrumencie?
Mam gitarę , replikę Ibaneza , ale raczej stoi w kącie na stojaku w roli ozDupki. Chciałbym się nauczyc grac na keyboardzie i chyba kupię sobie jakis tańszy do nauki , tylko nie wiem czy z tych kursów na płytkach które często dodają np. na allegro da sie nauczyc, czy trzeba miec raczej nauczyciela
- savior
- bywalec
- Status: zawód? jeszcze nikt się na mnie nie zawiódł
Pewnie lepiej mieć nauczyciela, wieksza motywacja do grania i nauki, ale z drugiej strony kursy multimedialne wychodzą taniej, cały kurs mniej więcej tyle co jedna lekcja u nauczyciela. Ja gram na gitarze, ale chciałbym też grać na perkusji i na keyboardzie - moze w przyszłości. A najlepiej połączyć różne metody i najważniejsze sa własne chęci i kreatywność.
Witam, od dłuższego czasu gram na keyboardzie (ze słuchu). Od tego roku postanowiłem nauczyć się czegoś więcej, więc zacząłem poznawać nuty i ogólnie zasady dotyczące muzyki. Internet jest doskonałym sposobem na dotarcie do opracowań dotyczących tego tematu. Postanowiłem swoje postępy opisywać w blogu, więc jeśli ktoś ma ochotę je śledzić, albo lepiej naśladować to odsyłam na http://nauka-gry-na-keypiano.blogspot.com/ pozdrowienia.
- marek-sportowiec
- nadużywający
- Kontakt:
Tylko słucham muzyki dobrej! Szajsu nie dzierżę!
Pierwsza wojna atomowa nadchodzi! Nie pomogą pojazdy czy broń palna! Armia jest zbyteczna! Wojacy się nie przydadzą! Zasobów coraz mniej, bo są marnotrawione bezlitośnie przez samego człowieka!
Puss djevel Dreng, øl rødhåret bjørn.
taurus-piskus
Puss djevel Dreng, øl rødhåret bjørn.
taurus-piskus
Kiedyś brałem lekcje fortepianu, doszedłem też do trzeciego roku PSM II st. w klasie gitary klasycznej, śpiewałem w zespole wokalnym średniej szkoły muzycznej, a jako mały gnojek pod koniec podstawówki miałem zespół i obgrywaliśmy wszystkie uroczystości szkolne, a dziewczyny nieraz dawały mi jakieś zwoje złote myśli do wpisywania
to były czasy
...
Ech...

Ech...
P.S. Wcale za nimi nie tęsknię
.

- MAdzialena
- zaufany użytkownik
ja gram na flecie prostym, sopranowym i basowym, głównie muzykę dawną
Ale ostatnio już nie chce mi się grać, nie sprawia mi to radości. Może kiedyś jeszcze do tego wrócę...

-
- bywalec
Ja w podstawówce grałam na flecie prostym sopranowym i altowym. Z czasem jak zaczęła się moja choroba to przestałam grać.
Ja gram na pianine, ale marzę o grze na perkusji bądź gitarze. Perkusja szczególbie do black metalu, bo tam jest hyper szybka, a gitara do rock i metalu normalnego i black
"Odkąd poznałem ludzi pokochałem zwierzęta"