Schizofrenia prosta-pomocy...

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
sony814
zarejestrowany użytkownik

Re: Schizofrenia prosta-pomocy...

Post autor: sony814 »

Witam choruje na shizofrenie prosta 4 lat skroce ta historie i podam najwazniejsz punkty jakie mi przychodza do glowy.
Jesli nie macie checi na nic, nic was nie cieszy, i skupiacie sie na swoim ciele to z powodu braku dopaminy dzieki ktorej macie chec do zycia, dopamina to neuroprzekaznik szczescia wiec radosc wroci, skupianie sie na swoim ciele jest zpowodowane z braku mysli ktore sa zaburzone i takie wstrzepach a powodem tego jest brak dopaminy ktora jest odpowiedzialna za natlok mysli. Czyli to bardzo proste wyystarczy dobrac odpowiedni lek antydepresyjny z grupy SSRI polecam Lexapro z SNRI Evectin ER z NDRI Welbutrin ER z SSER coaxil oraz valdoxan nowy lek rowniez dobrze dziala przetestowalem te leki na wlasnej skorze dzialaly lexapro valdoxan i coaxil. Teraz mam chrabke na antydepresanty starej daty czyli TLPD przy porownaniu z tymi nowymi lekami antydepresyjnymi wypadaja obiecujaco:
sa bardziej skuteczne
dzialaja na wiele monamin a nie jak w przypadku tych nowych ktore dzialaja na serotonine,serotonine i dopamine, dopamine i noradrenaline czyli gora 2 nuroprzekazniki.
o to przyklad:
Selegilina w małych (do ok. 10 mg/dobę) dawkach jest selektywnym inhibitorem MAO-B, w dużych (powyżej 10 mg/dobę) hamuje również MAO-A. W depresji stosowany w dawkach do 60 mg/dobę (ustnie) lub 6–12 mg/dobę (przez skórę, brak efektu 'pierwszego przejścia')[6][7]. W wyniku hamowania MAO wzrasta poziom monoamin (serotoniny, noradrenaliny, dopaminy, tryptaminy, histaminy, melatoniny, amin śladowych - m.in. fenetyloaminy) w układzie nerwowym, co wiąże się z efektem przeciwdepresyjnym leku. W 2006 roku wprowadzono w USA plaster z selegiliną (Emsam) zarejestrowany przez FDA do leczenia depresji[5].

dzieki stosowaniu tych lekow antydepresyjnych odczuwalem minimalne emocje oraz naped do zycia i checi do pracy wiec moim zdaniem jak i niektorych rowniez shizofrenia prosta to tak jakby mega mega depresja ogolnie mowiac, wiec powinny byc stosowane na nia antydepresanty ktore zmoblizuja czlowieka do dzialania bo neuroleptyki w wiekszosci przypadkow sie nei sprawdzaja lub po czesci jak w moim przypadku biore klozapol ktory na mnie dziala w minimalnym stopniu wiec teraz tylko na to tlpd. Jeszcze dodam ze biore 5 htp(zwieksza poziom serotoniny w mozgu przez to lepiej sie czujemy) na aleegro mozna zamowic poprawia samopoczucie sen i daje energi do zycia wiec polecam, taki mini antydepresant bez recepty w postaci suplementu diety. Pewnie tlpd nie dostaniecie radzil bym najpierw sprobowac tych nowych antydepresantow polecam bardzi lexapro wyciagnol mnie z stanu fatalnego po 7 dniach a czemu tak bo im bardzo wysoki poziom depresji tym lek szybciej buduje polaczenia miedzy neuronami a tym samym macie usmiech na twarzy warto sprobowac.
Dodam jeszcze ze zanim zaczolem sie leczyc to moj stan naprawde byl fatalny w glowie zero mysli na niczym nie moglem sie skoncntrowac tak jakbym byl zamkniety w swoim ciele. np koncetrowalem sie na brzuchu na gardle olbrzymie spiecie miesni gdy spalilem 1 papierosa to razil mnie tak mocno prad ze juz kompletnie nic nie moglem zrobic a gdy chcialem spalic 2 to nie moglem sie zaciagnac tak jakby nie bylo w srodku mnie zycia bardzo cierpiace doswiadczenie i tak z 4 lat teraz jestem wowiele lepszym stanie dzieki Bogu tak jakby czesciowo pozbylem sie shizofrenie prostej i teraz brakuje napedu o ktorym juz mowilem wyzej pozdrawiam i powodzenia walczcie o zycie !!! :D
Spedzilem lacznie 7 miechow w szpitalu bralem duzo lekow neuroleptycznych zaden nie skutkowal po za tym klozapolem. Zanim zdiagnozowano mi po dlugim pobycie w szpitalu shizofrenie prosta to przed pojsciem do szpitala leczylem sie antydepresantami ktore oniebo lepiej skutkowaly niz leki ktore dostawalem w szpitalu.
rowniez interesyjacy jest ANAFRANIL pozdrawiam raz jeszcze i zycze udanego powrotu do zdrowia :D
Dodam jeszcze czasem bede dodawal swoje kolejne przemyslenia zeby mi ta mysl nie umkla postanoowilem ja napisac to tak jakby kilka czessci w organizmie sie wylaczylo i teraz nalezy je wlaczyc napewno zwiekszenie ilosci dopaminy jest kluczowym rozwiazaniem.
Liliana
zaufany użytkownik

Post autor: Liliana »

Ja też myślę, że mam schizofrenię, mam takie same objawy jak Irish, brak uczuć, anhedonię, brak poczucie siebie..codzień myślę o zabiciu się....poszła za mną diagnoza zburzeń osobowości i tak już idzie. Najgorsza jest ta pustka, przez którą mnie nic nie interesuje, brak woli, brak mowtyacji, brak dążeń, brak celu...wegetuję tylko z dnia na dzień, na dodatek mieszkam sama. Bardzo chciałabym umrzeć.Czekam tego jak wybawienia, bo myślę, że mam schizofrenię prostą, a z tego wyjścia chyba nie ma. Pewnie skończę leżąc jak warzywo, bo już jestem tego bliska.
Awatar użytkownika
Emocja
zaufany użytkownik

Post autor: Emocja »

Brak_uczuc
to nie czekaj na smierc tylko zacznij cos robic dla siebie,szukaj pomocy,moze jakas psychoterapia,zacznij sie spotykac ze znajomymi..wychodz do ludzi
wiem,ze latwo sie pisze doradza...ale nie czekaj na smierc tylko pomysl ile jeszcze zycia przed Toba,a od Ciebie zalezy jak chcesz je przezyc
Ja tez mam teraz trudny czas,mysle by isc do szpitala bo sobie nie radze,ale wierze,ze kiedys to cholerne slonce musi zaswiecic
Nie tak łatwo jest rzecz: chcę być człowiekiem..
Zycie nie czeka na nikogo.
Splat
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Splat »

Jeśli będziecie myśleć, że macie jakąś chorobę, będziecie się tym dobijać tym. Nie myślcie o tym.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

Brak Myślenia w tej kwestii nie ma mocy zaklinania rzeczywistości.Choroba,nie choroba,zwał jak zwał.Równie dobrze można napisać Degradacja.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
thelastSAMURAJ
bywalec

Post autor: thelastSAMURAJ »

witam mam dokładnie to samo:/
piszcie do mnie wszyscy na gg albo na meila pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”