zbliża się psychoza ?

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Kefas
zaufany użytkownik

zbliża się psychoza ?

Post autor: Kefas »

nie wiem co zrobić od 16 maja jestem zapisany na terapie na oddział dzienny zastrzyk z rispoleptu dostałem przedwczoraj ale czuje że zbliza się psychoza czuje się coraz bardziej oderwany od rzeczywistosci częsciej niż zwykle wydaje mi się że umarłem i że jestem w czyścu ,zdażają się sny o tej tematyce, jest to moja"typowa" jazda którą miałem w drugiej psychozie(trwała ok 4 miesiecy)do mojego lekarza nie chce iść ponieważ dzisiaj mam już zaplanowany wyjazd do babci na wieś do niedzieli decyzję o wyjeździe już chyba podjołem co poradzicie?moze to tylko chwilowe może przeczekać do 16 tego i nie robić z siebie połamańca.
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
Melisa
zaufany użytkownik

Re: zbliża się psychoza ?

Post autor: Melisa »

Ja bym nie bagatelizowała objawów. Może potrzeba dołączyć jeszcze leki doustne żeby zapobiec rozwinięciu się psychozy. O tym może tylko zdecydować lekarz. Do babci możesz przecież pojechać w późniejszym terminie kiedy wszystko się uspokoi.
Melisa
Kefas
zaufany użytkownik

Po powrocie od babci duzo lepiej się czuje skosilem trawnik wyplewiłem groby na cmentarzu i ogólnie jestem zadowolony żadnych dziwnych stanów nie było
Kefas
zaufany użytkownik

jutro znowu jadę do babci do sanatorim:)
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

.
Ostatnio zmieniony pt lut 07, 2014 12:26 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
wini
zaufany użytkownik

Post autor: wini »

Ja dostałam nawrotu psychozy po zastosowaniu plastrów antykoncepcyjnych, źle się czułam po 5 dniach zalepienia plastra, nie dostosowałam się do ulotki a w ulotce dokładnie napisali, że jak ktoś przeszedł depresję to plastry są anty...
... i tak po 5 dniach zerwałam te plastry i jeszcze bardziej źle się poczułam, tak było przez parę dni, potem nadeszła psychoza i nastąpił początek moich problemów. Także przestrzegam wszystkie Panie w tym temacie,
nie ma żartów ...
karol___a
zarejestrowany użytkownik

Post autor: karol___a »

bigos napisal :oderwany od rzeczywistosci

NIE ty jeden ;[
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”