Solian, fluoxetyna a alkohol

amisulprid

Moderator: moderatorzy

Ralf

Solian, fluoxetyna a alkohol

Post autor: Ralf »

Witam!!!

Czy można pić wino/piwo przy broniu Solianu 800 mg i fluoxetyny 40 mg ????????

Pozdrawiam,
Ralf
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Re: Solian, fluoxetyna a alkohol

Post autor: miś wesołek »

Biorę inne leki, ale tego typu i mi lekarka powiedziała, że mogę trzasnąć czasami do trzech piwek, jest to ilość bezpieczna, nie powodująca większych problemów.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
coty
zaufany użytkownik

Post autor: coty »

...
Ostatnio zmieniony pt sie 26, 2011 11:44 am przez coty, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

A w dodatku mój psycholog (kliniczny) się z nią zgadza. Mogę Ci podać namiary, powiedzą Tobie, że możesz i też będziesz mogła. ;) :D
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Kurka, przy takiej ilosci solianu ja bym nie ryzykowal, jeszcze spraralizuje nie daj boze, czy inna zapasc.
Mieszanie lekow z alkocholem troche to desperacja, cierpi watroba, a banka przede wszystkim.
Ralf

Czy 800 mg Solianu to jest dużo???
Awatar użytkownika
coty
zaufany użytkownik

...
Ostatnio zmieniony pt sie 26, 2011 11:44 am przez coty, łącznie zmieniany 1 raz.
Ralf

Dobra, postaram się ograniczyć picie. A najwyzej tego dnia jak bede juz wiedzial ze mam zamiar cos wypic to nie wezme leku wtedy...
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

coty pisze:może mieć porażenie ośrodka oddechowego i się przekręci.
No proszę Ciebie.... nie strasz. :shock: Skąd masz takie informacje? Przeryłem ostatnio internet, aby wybadać sprawę i pierwsze słyszę o porażeniu ośrodka oddechowego. Przeciwskazania koncentrują się głównie wokół faktu, że biorąc leki trzeba badać co jakiś czas wątrobę, a jak wiadomo alkohol też na nią wpływa ujemnie... Da się znaleźć wypowiedzi osób, które piją naprawdę dużo (co nie jest zbyt odpowiedzialne) i nic im nie jest, jak również wypowiedzi osób, które miały jakieś akcje z tętnem itp., przekonanych, że im to szkodzi. Fachowe opracowania wymownie milczą na ten temat.
Ostatnio zmieniony sob maja 14, 2011 7:01 pm przez miś wesołek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Uffff.... to dobrze bo juz wpadałem powoli w panike....
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

Ralf pisze:Uffff.... to dobrze bo juz wpadałem powoli w panike....
Nie Ralf, nie sugeruj sie tym co piszę. Absolutnie nie chciałbym występować tu w roli osoby, która promuje picie alkoholu na neuroleptykach, zwłaszcza wysokich dawkach, a 800 Solianu to - jak by nie patrzeć - dużo. Niemniej, chciałbym aby informacje podawane na forum miały jakieś poparcie w czymkolwiek, zwłaszcza takie rewelacje...
Awatar użytkownika
coty
zaufany użytkownik

...
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

Oczywiście, internet nie powinien służyć za źródło wiedzy, zwłaszcza jeśli w grę wchodzi zdrowie czy nawet życie, zgadzam się z tym. Niemniej, dobrze by się było na czymś oprzeć. Ludzie dostają zawału zazwyczaj wtedy, gdy się zdenerwują, dobrze żeby mieli chociaż do takiego zawału jakieś podstawy... ;)
Ja wierzę swoim dwóm lekarkom, które w tej kwestii są zgodne. Trzy piwka to dla mnie naprawdę nic, dawka prawie nieodczuwalna, natomiast nie wyobrażam sobie sytuacji, w której siedzę w knajpie o suchym pysku (soki połykam od razu i nie mam co pić) i patrzę jak wszyscy dookoła się alkoholizują. Taka jest Polska niestety - piją wszyscy. Też miałem kilka takich sytuacji, gdzie musiałem odmówić np. chlania wódy do oporu, bo się dzieciak urodził albo coś tam innego polskiego przaśnego. Poza tym, ja biorę 100 Ketrelu, co jest dawką niewielką, a nie 800 Solianu... :P
Awatar użytkownika
coty
zaufany użytkownik

...
Ostatnio zmieniony pt sie 26, 2011 11:45 am przez coty, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Czyli co? Może po prostu danego dnia nie wezmę Solianu i będzie po sprawie???? Czy mam w ogóle przestać pić? Dla mnie to będzie bardzo ciężkie, ale ja nie chce mieć kłopotów przez picie :///
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Ralf pisze: Czy mam w ogóle przestać pić?
Oczywiście !
Ja sam nigdy nie piłem.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

To prawda z tym uduszeniem i sparalizowaniem w wypadku mieszania alkoholu z neuroleptykami, tak jest napisane w moim leksykonie lekow. Biore 100mg solianu, wypilem troche piwa i dostalem nerwoboli ktorych nie moge zwalczyc do dzis. Nie wyobrazam sobie lykania alko przy dawce 800mg, jak dla mnie to pewny paraliz, nie dzis to jutro.
Zreszta po glupiej aspirynie z wodka mozna sie przekrecic, a co dopiero nasze leki.
Popieram Zbyszka, jak sie da to lepiej nie pic. Jak sie nie da, to nie brac tego dnia leku, wypic lampke i ryzykowac nawrot choroby.
Ostatnio zmieniony ndz maja 15, 2011 12:21 am przez Antonio Kontrabas, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

No ale jak 1 czy 2 dni nie wezme Solianu 800 mg to chyba nic sie nie stanie, prawda? A przy fluoxetynie chyba mozna pić???? Fluoxetyny nie chciałbym odstawiać bo mi dużo pomaga.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Przy zadnym leku nie wolno pic :!:
Odstawiajac leki na dzien lub dwa ryzykujesz nawrot :!:
Reasumujac - masz wiecej do stracenia: zdrowie psychiczne oraz fizyczne, a moze nawet zycie. Do zyskania: upojenie ktore nie warte jest zlamanego grosza. Duzo wiecej zyskasz dazac do prawdziwych wartosci a nie jedynie marnych substytutow.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

coty pisze: stężenie leku we krwi potrafi się utrzymywać nawet dwa tygodnie nawet jak się go nie bierze.
To prawda, słyszałem to od własnej lekarki. Nie wystarczy w danym dniu odstawić lekarstwo, aby się napić, ono cały czas utrzymuje się w organizmie.
Ralf pisze:No ale jak 1 czy 2 dni nie wezme Solianu 800 mg to chyba nic sie nie stanie, prawda? A przy fluoxetynie chyba mozna pić???? Fluoxetyny nie chciałbym odstawiać bo mi dużo pomaga.
Przy antydepresancie też nie zaleca się picia. Głównie chyba dlatego, że po ostrym nachlaniu mogą wystąpić stany depresyjne. Alkohol tak działa - górka a później dół. Ryzykujesz na własne konto. Nie chcę Cię dołować, ale przy 800 Solianu bym się nie odważył mocno nachalać.

Ale tak skoro jesteśmy przy ludzkich słabościach; również nienajszczęśliwszym rozwiązaniem wydaje mi się palenie papierosów, które zwiększają wydzielanie dopaminy, co kłóci się z działaniem leków które działanie dopaminy ograniczają... :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „solian”