Czy klozapol naprawde działa?
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Czy klozapol naprawde działa?
Witam
Jestem 1,5 miesiąca w szpitalu na dziennym. Przed szpitalem brałem 100 mg klozapolu. W szpitalu dolutowali mi do 250 mg klozapolu. Tyle że ja się czuje gorzej niż przedtem. Obecnie mam bardzo silne urojenia, omamy, lęki i niepokoje. A podobno clozapina to lek najsilniejszy i najskuteczniejszy. Co mam robić? Lekarze wbili sobie do swych lekarskich łbów że klozapol jest the best i nic nie moge zrobić.
Jestem 1,5 miesiąca w szpitalu na dziennym. Przed szpitalem brałem 100 mg klozapolu. W szpitalu dolutowali mi do 250 mg klozapolu. Tyle że ja się czuje gorzej niż przedtem. Obecnie mam bardzo silne urojenia, omamy, lęki i niepokoje. A podobno clozapina to lek najsilniejszy i najskuteczniejszy. Co mam robić? Lekarze wbili sobie do swych lekarskich łbów że klozapol jest the best i nic nie moge zrobić.
Re: Czy klozapol naprawde działa?
Ja klozapol przyjmuję od października 2009 w dawce na początku 600 mg na dobe. Po wypisie ze szpitala po około pół roku zmniejszono mi do 300 mg na dobe. Dodatkowo biorę zeldox po 80 mg rano i w południe. Niestety mam wciąż podobnie jak Ty urojenia i omamy jednak mniejsze niż przed przyjmowaniem klozapolu, ale niestety są bardzo uciążliwe. Lęki społeczne pozostały. Mój psychiatra doktorant, rehablitowany, wykładowca uniwersytecki również uważa że to tzw. lek ostatniej szansy i uważa go za lek cudo, podobne podejśćie mają inni kekarze kliniczni i oprócz mnie brało go kilka osób podczas mojej hospitalizacji i również mieli objawy np. urojenia i omamy. U jednego pacjenta oprócz klozapolu dostawał również sesje elektrowstrząsów co i tak nie przyniosło mu całkowitej poprawy. Moim zdaniem klozapol pomaga na pewno w jakimś stopniu ale nie daje 100 % zaleczenia (chodzi mi tutaj o reemisje ) i ma pozatym ogromne skutki uboczne. Pozdr.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
-
- zaufany użytkownik
Ja jutro spytam sie lekarza o połączenie klozapiny z sulpirydem.
-
- zaufany użytkownik
Tak pomaga na urojenia, omamy i swietnie zgrywa sie ze Solianem.
Nie chcę przyjaciół, a z wrogiem sobie poradzę.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Ten lek ma wielu zwolenników i tylu samo przeciwników. Wielu osobom jednak pomógł. Prawda jest taka, że trzeba samemu na sobie poeksperymentować z dawkami i zobaczyć, jakie będzie samopoczucie.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
Ja biore obecnie klozapol w połączeniu z sulpirydem. Jest lepiej.
biorę 325 klozapolu i 400 solianu i czuję poprawę zdrowia
wlasnie dowiedzialam sie ze czeka mnie zmiana na ten lek z abilify
-
- zaufany użytkownik
Ja będe miał zjazd z 250 mg klozapolu na 200 mg tego leku.
czemu wszedzie tak zle o tym leku pisza. I czemu tak malo osob go zazywa.
-
- zaufany użytkownik
Bo klozapol ma bardzo dużo skutków ubocznych.
wszystkie te leki maja kupe skutkow ubocznych. Ciekawi mnie jedno dlaczego lekarz mi powiedzial ze bede miala wiecej energii po nim i czystsze myslenie bo z tego co czytam to on zmula.
-
- zaufany użytkownik
To prawda, zamula.
abilify na mnie nie dziala aktywizujaco wiec stwierdzil ze clozapina zadziala. Ciekawa jestem jak bo zamula.
a czy daje czyste myslenie ? czystsze niz abilify ?
Mnie osobiście strasznie zmula, jak żaden inny wcześniej brany neuroleptyk i na pewno nie aktywizuje, może Tobie jednak pomoże . Pozdr.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
-
- zaufany użytkownik
Wydaje mi się że chyba nie. Cięzko się myśli na klozapolu.
a jak u was z skutkami ubocznymi np. nadwaga
był straszny. zamulenie nawet przy minimalnej dawce. zwrost wagi 20 kg - 3 miesiace(przy większej oczywiście), problemy z przelykaniem, ciezkie myslenie - zaleta nie bylo psychicznych jazd. ale nagrodą była depresja.
Ja biorę od 10 dni i w ogóle nie zamula, jestem spokojniejsza - na razie tylko tyle z jego działania. Biorę 25 mg/d.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."