Internet
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
- Alchemik Fioletu
- bywalec
Internet
Ludzie już nie siedzą przy komputerach i wszystkie aktywności w świecie cyfrowym uwsteczniły się i stały bardziej prymitywne na smartfonach.
Ludzkość cofnęła się w rozwoju i czat i forum zanika.
- amigo
- zaufany użytkownik
Re: Internet
Ja lubie siedziec przy kompie, ale tez ze smartfonem. 

- Alchemik Fioletu
- bywalec
Nawet gry na smartfonach są dużo bardziej prymitywne niż na komputery.
- amigo
- zaufany użytkownik
No to jest jasne. Ze wzgledow na gorsze parametry smartfona .Alchemik Fioletu pisze: ↑wt lip 01, 2025 11:47 am Nawet gry na smartfonach są dużo bardziej prymitywne niż na komputery.

- Alchemik Fioletu
- bywalec
Przewijanie TikToka też uwstecznia. Przy kompie stacjonarnym można wchodzić w interakcje z ludźmi, a na smartfonie układa się pasjanse.
A co w zamian?Alchemik Fioletu pisze: ↑pn cze 30, 2025 9:26 pm Ludzie już nie siedzą przy komputerach i wszystkie aktywności w świecie cyfrowym uwsteczniły się i stały bardziej prymitywne na smartfonach.
LaDopamina
- Alchemik Fioletu
- bywalec
Nie wiem czym się teraz bawią niedobitki ludzkości.
-
- bywalec
Ja to chyba jest "sto lat za Murzynami" bo owszem mam konto na facebooku ale bardzo rzadko korzystam, Instagram czy X to nawet nie wiem jak to wygląda, a o tym całym TikToku to nawet nie wspomne. Ostatnio znajomy psycholog mi powiedział że ma pacjentów którzy potrafią 10 razy w nocy się budzić aby sprawdzić na facebooku czy ktoś zlajkował ich post. To jest dopiero ciężkie zaburzenie. Albo taki Instagram, ludzie młodzi wchodzą tam i oglądają tych celebrytów ich profile, i potem robią się depresje i lęki. A już najgorsi są influencerzy z YT weżmy np. takiego Marcina Dubiela na widelec biegał on na golasa z kondomem na głowie a teraz ryczy jak taka mała dziewczynka że ludzie posądzają go o pedofilie.
- Alchemik Fioletu
- bywalec
Na Facebooku już mało kto siedzi, młodzi siedzą na portalach których nie wyszuka w Google, są poza znanym Internetem.
A na Instagramie siedzą kobiety-mutasy z warami na glonojada.
A na Instagramie siedzą kobiety-mutasy z warami na glonojada.
-
- bywalec
Jeszcze mi się przypomniało jak nie tak dawno jechałem autobusem miejskim i jechała grupka takich smarkul po 10 czy 11 lat i śpiewały na cały autobus " jestem fagata mega c.... spod Konina itd." a do szkoły niech idą a nie celebrują jakąś Fagate-sragate. Jeszcze jest jakiś pedofil Stu, jakiś Wardęga itd. ja to tylko z nudów czy bardziej ciekawośći przejrzałem ale te dzieciaki nawet jeszcze nie nastolatki przeglądają te YT z tymi profilami i patrzą w nich jak w obrazek. Dawniej jak ja byłem młody to wychodziło się na boisko i się grało w piłke, albo koszykówke, a teraz? Zauważyliście że prawie w ogóle nie ma dzieciaków którzy by grali w piłke czy inny sport? Jeśli już to na orlikach ale one też często są puste. I my się zastanawiamy dlaczego nie ma wyników np. kadry narodowej piłki nożnej? No nie ma i narazie jak się nic nie zmieni to nie będzie. Bo dzieciaki wolą grać w piłke w fife albo pro evolution soccer na kompie albo konsolach, siedzą cały godzinami w tych facebookach, instagramach itd. Nie będzie lepiej i żaden nowy selekcjoner tu nie pomoże.
- Alchemik Fioletu
- bywalec
To już starsze pokolenie dzieci, te najmłodsze malują się makijażem niezależnie od płci ku uciesze pedofilów których teraz nazywa się queer.
Dzieci mają teraz też portale w Internecie gdzie szukają sobie swoich pedofilów, tego nie znajdziesz w Google tylko dzieci się wymieniają pocztą pantoflową.
Dzieci mają teraz też portale w Internecie gdzie szukają sobie swoich pedofilów, tego nie znajdziesz w Google tylko dzieci się wymieniają pocztą pantoflową.
-
- bywalec
Że co? To dzieci szukają sobie pedofilów? W sensie mówiąc wprost aby taki pedofil je ruchał? Nawet w darknecie czegoś takiego nie ma.Alchemik Fioletu pisze: ↑pt lip 04, 2025 6:15 pm To już starsze pokolenie dzieci, te najmłodsze malują się makijażem niezależnie od płci ku uciesze pedofilów których teraz nazywa się queer.
-
- bywalec
Masz jakąś chorą wyobrażnie tylko dlaczego?
- Alchemik Fioletu
- bywalec
Nie żeby ruchał, tylko przyjaciół pedofilów.
-
- bywalec
Pedofile nie chcą się przyjażnić z dziećmi tylko je wykorzystać.
- Alchemik Fioletu
- bywalec
A dzieci lubią ryzyko i tak się kręci. Jeszcze młodzież się spotyka w grach komputerowych i też są poza znanym internetem.