Szukam byłych schizofreników

Moderator: moderatorzy

sylviar510
zarejestrowany użytkownik

Re: Szukam byłych schizofreników

Post autor: sylviar510 »

Hej,

Piszę do Ciebie, bo piszesz, że wyzdrowiałeś. Chciałabym się dowiedzieć jak to zrobiłeś? Przez jaką drogę przeszedłeś?
Ja jestem w trakcie nawrotu. Od roku choruję na schizofrenię. Dosyć późno zachorowałam i jestem załamana tym, że jeszcze raz muszę przez to przechodzić. Szukam nadziei i sposobu na oszukanie tej choroby, która mnie zamyka w czterech ścianach pokoju.

Serdecznie pozdrawiam,

Sylwia
Agata M
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: .

Post autor: Agata M »

.
Ostatnio zmieniony śr wrz 10, 2014 3:48 pm przez Agata M, łącznie zmieniany 1 raz.
anyax

Post autor: anyax »

Hej!
Ja zaczęłam chorować dokładnie nie wiem kiedy. Ostre objawy pojawiły się u mnie jakieś na początku 2009 roku. Do szpitala trafiłam we wrześniu 2009 r. stwierdzono u mnie schizofrenie paranoidalną. Przez kilka miesięcy brałam Olzapine + Bioxetim (to na depresje po traumatycznych przeżyciach). Od około maja/kwietnia nie biorę w ogóle leków. Najpierw z powodów skutków ubocznych (ciągle spałam, obniżone libido), potem zauważyłam, że muszę zacząć szukać powodów przez które objawy powracają, mechanizmów które uaktywniają objawy i nie poddawać się. To nie jest tak, że objawy powstają znikąd. Teraz jestem już zdrowa, wolna i szczęśliwa jak nigdy dotąd. Wyjście z tej choroby jest możliwe. Pozdrawiam:) Ania
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

anyax pisze:To nie jest tak, że objawy powstają znikąd.
To prawda.
Gratuluję. Sam wierzę, że też kiedyś z tej choroby wyjdę.
Obrazek
brzydki_umysł

Post autor: brzydki_umysł »

Nie da się wyleczyć ze schizofrenii.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nasze środowisko”