forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
Dowiedziałam się z Młodego technika, że zdrowi ludzie uważają, że może żyjemy w symulacji!!!
Zwolennicy tej hipotezy wymyślili eksperymenty, żeby to sprawdzić.
Możliwe, że należy się do elity czytających książki, bo u nas na oddziale tylko ja czytam. Też jest tak, że właściwie tylko ja coś robię, co zaprocentuje na przyszłość, poza tym, że chlopaki pakują na atlasie.
Dziś poprawił mi się humor tylko dlatego, że zrobiłem ćwiczenie z rysunku. Obecnie jestem na poziomie średnio zaawansowanym i na polu komercyjnym musiałbym zadbać o proporcje w szczegółach w dzisiejszym rysunku. Czasem wyjdzie lepiej czasem gorzej, ale te anomalie nie są już tak bardzo drastyczne jak kiedyś. Ręka mnie boli od rysowania. Przydałaby się odskocznia od tego miejsca, w którym jestem.
Dziś byłem na dworzu, grali w siatkówkę, a ja obserwowałem.
Kupiłbym sobie coś. To coś to historia sztuki, kilka tomów, chyba 7. Tu raczej nie chciałoby mi się czytać w szpitalu i trochę to trudne, gdybym miał to przewieźć do domu. Z tym bym musiał się liczyć. Bardzo chciałbym mieć te książki jednak. Kosztują "tylko" 400 zł za całość.