Jaki sens
Moderator: moderatorzy
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Re: Jaki sens
Uszlachetnia potrafi doceniac szczescie co jeszcze?
Z każdą przeciwnoscia mozna wygrac.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Umożliwia doceniać szczęście. Żeby wiedzieć kiedy jest dobrze, trzeba znać kiedy jest źle. Na zasadzie kontrastu. Poza tym nie widzę żadnego sensu w cierpieniu.TriumfalnaTurkawka pisze: ↑wt mar 04, 2025 5:38 pm Uszlachetnia potrafi doceniac szczescie co jeszcze?
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
To jedno. Poza tym czlowiek nie popada w destrukcę. Szuka rozwiązań. Przynajmniej tak było w moim przypadku.
Możesz być niezadowolony ile jest przeszkód - minie wiele lat, ludzie będą podziwiali, jaki z niego uparty facet wyrósł.
Tylko upartych facetów się ceni, a skąd by się wzięli, gdyby z przeszkodami się wcześniej nie pojedynkowali?
Chory to każdy niezadowolony, lub np potępiony. Zdrowy według demonów to każdy szczęśliwy: sprzyja mu świat i ludzie, jest dumny kim jest, chwali go rodzina i znajomi. Zadowolony to inaczej zdrowy, wg demonów.
Drugi przykład. Olśni cię - było źle bo z siebie dawałem, zamiast brać dla siebie.
Trzeci przykład. Napisali s-y-f-a bo się uniżałeś, podnieś głowę, a cofną się Lwem wystraszeni.
Moja mama mówi: Zbawiciel Jezus Chrystus jako Tato wygrał, dynda na Krzyżu, i jego zwycięstwo jako Taty, już na zawsze będzie tylko dyndać na Krzyżu.
Chory to każdy niezadowolony, lub np potępiony. Zdrowy według demonów to każdy szczęśliwy: sprzyja mu świat i ludzie, jest dumny kim jest, chwali go rodzina i znajomi. Zadowolony to inaczej zdrowy, wg demonów.
- amigo
- zaufany użytkownik
cierpienie wedlug mnie potrafi dac dobra lekcje pokory.
Nie każde cierpienie, ale są cierpienia które po prostu uczą żyć np. Rozpoznawać toksykow i unikać ich. Całuski