Brekspiprazol (RXULTI)
Moderator: moderatorzy
Brekspiprazol (RXULTI)
Witam, zauważyłem że na forum jak i w internecie jest mało opinii na temat "następcy" arypiprazolu" czyli Rxulti.
Czy są osoby na forum ,które się leczą tym lekiem ? Od siebie dodam ,że jestem na 1mg około 2 miesięcy i ciężko mi stwierdzić czy ten lek dobrze działa bo biorę albo to z Zolafrenem 5mg albo 150mg Trittico.
W skutkach ubocznych jest napisane ,że lek może powodować bezsenność i podwyższony apetyt. Powiedziałem o tym lekarzowi to twierdzi ,że jest inaczej. Ciekawe jakby to brać bez niczego. Podobno ten lek poprawia funkcje poznawcze i gdzieś na jakimś forum znalazłem .że osoby, które to biorą nie odczuwają że są na neuroleptyku.
Jakie macie odczucia na tym leku ? bliżej mu do zolafrenu czy np rispoleptu ? czy może coś pomiędzy.
Pozdro
Czy są osoby na forum ,które się leczą tym lekiem ? Od siebie dodam ,że jestem na 1mg około 2 miesięcy i ciężko mi stwierdzić czy ten lek dobrze działa bo biorę albo to z Zolafrenem 5mg albo 150mg Trittico.
W skutkach ubocznych jest napisane ,że lek może powodować bezsenność i podwyższony apetyt. Powiedziałem o tym lekarzowi to twierdzi ,że jest inaczej. Ciekawe jakby to brać bez niczego. Podobno ten lek poprawia funkcje poznawcze i gdzieś na jakimś forum znalazłem .że osoby, które to biorą nie odczuwają że są na neuroleptyku.
Jakie macie odczucia na tym leku ? bliżej mu do zolafrenu czy np rispoleptu ? czy może coś pomiędzy.
Pozdro
- piotrs
- zaufany użytkownik
Re: Brekspiprazol (RXULTI)
tak z tego co pamietam na abiliy była bezsennośc jak rxulti to jego zamiennik
to nie chce go bo czyłem sie po nim jak na kacu
tak po większości leków jest tycie bo zatrzymuja wodę w organizmie
natomiat zolafren jest dobry na sen wieczorem ale tyje sie po nim wiekszy apetyt
to nie chce go bo czyłem sie po nim jak na kacu
tak po większości leków jest tycie bo zatrzymuja wodę w organizmie
natomiat zolafren jest dobry na sen wieczorem ale tyje sie po nim wiekszy apetyt
U mnie rexulti nie powoduje żadnych skutków ubocznych, a abilify to był podły lek.
- piotrs
- zaufany użytkownik
rxulti nie wiem czy to zamiennik abilify ? z forum to wiem ponoć ?
ja go nigdy nie brałem a
abiliy tak brałem miał straszne skutki uboczne po każdym leku sa jakies
każdy musi sobie dopasować lek i dawke skutki zawsze bedą przeciez wiecie
ja go nigdy nie brałem a
abiliy tak brałem miał straszne skutki uboczne po każdym leku sa jakies
każdy musi sobie dopasować lek i dawke skutki zawsze bedą przeciez wiecie

- antygratis
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Tak trudno Ci pojąć, że BREKSPIPRAZOL, to nie ARYPIPRAZOL?

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- amigo
- zaufany użytkownik
niektorzy sa na tyle opoorni, ze myla substancje czynne i nic im nie wchodzi do glowymiś wesołek pisze: ↑czw mar 27, 2025 7:57 pm
Tak trudno Ci pojąć, że BREKSPIPRAZOL, to nie ARYPIPRAZOL?![]()

Docelowa dawka to 4 mg.
Na 3 mg nie powoduje zwiekszonego apetytu oraz utraty owłosienia.
Na 3 mg nie powoduje zwiekszonego apetytu oraz utraty owłosienia.
LaDopamina
-
- zarejestrowany użytkownik
Zaczynam przygodę z tym lekiem, jakies wskazówki?
Dopiero przechodzę z Latudy na Rxulti, drugi tydzień biorę na zakładkę, docelowa dawka 3mg.
Lekarz mówił, że ten lek będzie wypierał Latude z receptora, i musze przyznać, że od pierwszej dawki leku już czuje różnice w nastroju, dużo lepszy - przy Latudzie i wcześniej Risperidionie miałam pogorszony nastrój i brak przyjemności z rzeczy, jednym słowem ahedonia na pełnej, teraz widzę sporą różnice.
Dopiero przechodzę z Latudy na Rxulti, drugi tydzień biorę na zakładkę, docelowa dawka 3mg.
Lekarz mówił, że ten lek będzie wypierał Latude z receptora, i musze przyznać, że od pierwszej dawki leku już czuje różnice w nastroju, dużo lepszy - przy Latudzie i wcześniej Risperidionie miałam pogorszony nastrój i brak przyjemności z rzeczy, jednym słowem ahedonia na pełnej, teraz widzę sporą różnice.