Czy ktoś wyzdrowiał kiedyś z forum?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
- Alchemik Fioletu
- bywalec
- Ripajo5342
- bywalec
Re: Czy ktoś wyzdrowiał kiedyś z forum?
Mam pytanie, podejrzewacie, że może to być coś w rodzaju opętania, a mieliście jakieś typowe objawy opętania np. mówienie językami czy wiedza, której nie powinno się mieć albo coś innego w tym rodzaju? Ja czegoś takiego nie miałem, dlatego uważam, że akurat w moim przypadku to nie jest opętanie.
- Alchemik Fioletu
- bywalec
Wooof wooof skrzeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek.
Magnetyczne-Słońce Elektryczny-Księżyc
iga fajnie masz. nie czas na nauke pisania z teletubisami?
streszcze podreczniki i książki i publikacje słowami którymi antoni kępiński rozpoczyna książke pt. Schizofrenia:
Dla tych co czują więcej i więcej wiedzą.
Dla tych co czują więcej i więcej wiedzą.
To nie opętanie tylko choroba psychiczna. Nie ma dodatkowej wiedzy tylko co najwyżej urojenia, którzy jeszcze chorzy ludzie nazywają "dodatkową wiedzą", dlatego trzeba brać tabsy i nie wybrzydzaćRipajo5342 pisze: ↑śr mar 19, 2025 8:45 pm Mam pytanie, podejrzewacie, że może to być coś w rodzaju opętania, a mieliście jakieś typowe objawy opętania np. mówienie językami czy wiedza, której nie powinno się mieć albo coś innego w tym rodzaju? Ja czegoś takiego nie miałem, dlatego uważam, że akurat w moim przypadku to nie jest opętanie.
- Ripajo5342
- bywalec
Zgadzam się z tym, że jest to choroba, jednakże rozumiem też pogląd osób, które uważają że to jest opętanie, dlatego, że leki mogą im nie pomagać. Jednakże zastanawiam się czy istnieje chociaż mały procent/promil osób chorujących na schizofrenię, która może być faktycznie opętana/posiadania, ponieważ czytałem kiedyś, że lekarze mają obowiązek odsyłać do egzorcystów osoby u których nie da się stwierdzić choroby.
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Kpina jakaś? To chyba w średniowieczu?Ripajo5342 pisze: ↑czw mar 20, 2025 4:36 pm czytałem kiedyś, że lekarze mają obowiązek odsyłać do egzorcystów osoby u których nie da się stwierdzić choroby.
- Alchemik Fioletu
- bywalec
Taaa... przyzna ci się lekarz że leczyć nie potrafi.
- Alchemik Fioletu
- bywalec
Nie ma to jak gadać opętanym o egzorcyście.gratis pisze: ↑czw mar 20, 2025 5:07 pmKpina jakaś? To chyba w średniowieczu?Ripajo5342 pisze: ↑czw mar 20, 2025 4:36 pm czytałem kiedyś, że lekarze mają obowiązek odsyłać do egzorcystów osoby u których nie da się stwierdzić choroby.
- Ripajo5342
- bywalec
Ostatnio odkryłem z parapsychologii, że halucynacje wzrokowe są podobne do myślokształtów, dlatego być może będzie można nad nimi kiedyś określić czym to jest.
Niestety raz jest lepiej raz gorzej.
- piotrs
- zaufany użytkownik
niewielu nieliczni wyzdrowiało
Niewielu, ale są przypadki takich osób, trzeba być dobrej myśli 

-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
To znaczy ja widziałem tłumy
Pamiętasz, gdzie mogłeś to czytać? Pytam serio.Ripajo5342 pisze: ↑czw mar 20, 2025 4:36 pm(...)ponieważ czytałem kiedyś, że lekarze mają obowiązek odsyłać do egzorcystów osoby u których nie da się stwierdzić choroby.
Moje doświadczenie, jeśli chodzi o zderzenie lekarzy z religią jest bardzo kiepskie, lekarka w szpitalu na toksykologii uznała za okoliczność obciążającą, że modliłam się w sali i, o zgrozo, miałam ze sobą krzyżyk. Zadała agresywnym tonem parę tendencyjnych pytań i skierowała mnie na zamknięty.
A co do meritum - oby jak największej liczbie forumowiczów udało się wyjść z tego syfu

- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Nie wyzdrowiałem,przywykłem i olałem.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
- amigo
- zaufany użytkownik
Ja tak samo, olewa chorobe i zyje jakbym byl zdrowy.
- Ripajo5342
- bywalec
Niestety w tym momencie nie przypominam sobie.Ciri pisze: ↑śr mar 26, 2025 7:43 pmPamiętasz, gdzie mogłeś to czytać? Pytam serio.Ripajo5342 pisze: ↑czw mar 20, 2025 4:36 pm(...)ponieważ czytałem kiedyś, że lekarze mają obowiązek odsyłać do egzorcystów osoby u których nie da się stwierdzić choroby.
Moje doświadczenie, jeśli chodzi o zderzenie lekarzy z religią jest bardzo kiepskie, lekarka w szpitalu na toksykologii uznała za okoliczność obciążającą, że modliłam się w sali i, o zgrozo, miałam ze sobą krzyżyk. Zadała agresywnym tonem parę tendencyjnych pytań i skierowała mnie na zamknięty.
A co do meritum - oby jak największej liczbie forumowiczów udało się wyjść z tego syfuNie wiem, czy kiedykolwiek będę mogła zupełnie odstawić leki. I tak mogę mówić o szczęściu w nieszczęściu, bo biorę obecnie małe dawki. Bycie na farmakologicznej "smyczy" to nic fajnego, ale z drugiej strony jest zbyt wiele do stracenia.