Trump nie zawarł z Załenskim umowy o minerałach
Moderator: moderatorzy
- Alchemik Fioletu
- bywalec
Re: Trump nie zawarł z Załenskim umowy o minerałach
Ruska onuco, jak nie jesteś za Ameryką to jesteś za Rosją.
- aspagnito
- zaufany użytkownik
- Status: byk z zaświadczeniem o niekaralności, płeć księżycowa

„;”/.. FLEHTI
bln(tęczowo, ezoterycznie, kwieciście);
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Czego chce Trampek ? - bardzo łatwo rozszyfrować. 1 Upadku EU jako unii gospodarczej. 2 Dwubiegunowego układu sił na świecie. 3. Wojny światowej (Europa, Azja, Afryka ) jako stymulatora dla amerykańskiej gospodarki. 4 Czemu wspiera Ruską Putanę ? bo nie rozumie i ignoruje inne systemy rządzenia poza prezydenckim. ( w jego przekonaniu dyktatem )...
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Właśnie w tej sprawie być za Ameryką to być za Rosją. Trampek odwrócił cały porządek do góry nogami. Debil, a Ty debila popieraszAlchemik Fioletu pisze: ↑ndz mar 02, 2025 7:31 pm Ruska onuco, jak nie jesteś za Ameryką to jesteś za Rosją.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
aspagnito pisze: ↑sob mar 01, 2025 2:10 pmKpisz. Putin płaci takim hejterom jak ty. Dniówka za tysiąc komentarzy.Alchemik Fioletu pisze: ↑sob mar 01, 2025 1:49 pm Putin zaatakował Ukrainę przez przypadek bo spanikował.

- Alchemik Fioletu
- bywalec
Trump jest za Ameryką a banderowiec dej dej dej Załenski przez swoją głupotę sprzyja Rosji.
- aspagnito
- zaufany użytkownik
Putin nie jest za Ameryką. Putin tylko wie, że ten amerykański Prezydent będzie mu sprzyjał. Obaj i Putin i Trump to psychopaci - nadzdrowi psychicznie, brutalnie agresywni czarusie. USA wybrała Trumpa nie dlatego, że nienawidziła "komunizmu" jaki miała zaprowadzić w USA Pani wiceprezydent HARRIS. Nie wybrała Trumpa dlatego, że jest takim silnym patriotą, który podobnie do Jarosława Kaczyńskiego "jest jedyną osobą, która dobrze chce dla kraju". Nie. Nie dlatego USA wybrała Trumpa. USA wybrała Trumpa właśnie dlatego, że:
Putin? Putin ma szeroką Rosję. Jeśli nawet wystrzeli pociskiem nuklearnym w centrum Rosji, to co najwyżej wybuch zmiecie z powierzchni Ziemi jedną wioskę. Dla tych ludzi to nieistotne, czy ktoś nimi rządzi, czy nie, bo tak czy siak żyją oni niezależnie od cywilizacji, jak w Afrykańskiej dziczy - jedzą za darmo, budują za darmo, żyją za darmo. Na kraj liczyć nie mogą. Putin z takim potencjałem niestety zmuszony jest atakować Europę, bo tu są struktury, których on nie ma. Rosja ma ten ból, że chciałaby zainwestować w nowy piękny i błyszczący bajkonur, ale groszem nie śmierdzi, a tylko wybitnie bogaci mają w Rosji cokolwiek. Tyle że ci się na pewno nie podzielą. Rosja leje ciepłym moczem na Trumpa i się niego śmieje. Tak samo jak Trump potraktował Ukrainę (kazał jej sprzedawać dobra naturalne, a potem oddać połowę zysku, podczas gdy w zamian nie dał nic - żadnych gwarancji) - tak samo jak Trump podchodzi do Ukrainy, tak Putin podchodzi do Trumpa. Będzie go doił, a potem kopnie w tylek. Amerykanie jednak tego nie rozumieją, bo mają wszystkie możliwe mniejszości u siebie i w całej tej sałatce kulturowej problemy "na wschodniej flance" wydają im się po prostu tylko i wyłącznie egzotyczne.
USA wie, że to niestety niemożliwe do spłacenia i ludzie niezależnie od władzy czują biedę w USA. Coraz więcej ludzi z klasy średniej i pracowniczej czuje, że wystarczy zwichnąć nogę, a okaże się, że samo leczenie zmusi człowieka do odsprzedania wszystkich swoich dóbr... a w konsekwencji wylądowanie na ulicy. Staje się to coraz częstszym motywem. USA nie da się uratować - teraz to tylko kwestia albo powolnej agonii, albo szybkiej śmierci. Trump zapewni to drugie. Ludzie wybrali go, bo na słabe czasy chcą człowieka, który wygląda dla słabych jak ktoś silny. USA sama więc przez pomniejszenie do niej zaufania osłabia dolara i mówi o tym, że kryptowaluta będzie rezerwą finansową. To zaś oznacza, że teoretycznie więcej firm ulokuje się w USA. Problem w tym, że jest ryzyko. Wystarczy, że ten misterny plan na jakimś odcinku nie wypali i USA będzie nie tylko potężnie zadłużona, ale też spotka się z niewyobrażalną inflacją. To zaś oznacza migrację Amerykanów do Europy. To zaś oznacza, że przylecą do nas tylko Ci, których stać na bilet i zaczęcie wszystkiego od nowa - a więc będą musieli mieć kasę.Według codziennych danych udostępnianych przez Departament Skarbu 21 listopada 2024 roku amerykański dług publiczny wynosił 36 034 994 586 981,97 dolarów (słownie: trzydzieści sześć bilionów trzydzieści cztery miliardy dziewięćset dziewięćdziesiąt cztery miliony pięćset osiemdziesiąt sześć tysięcy dziewięćset...
Putin? Putin ma szeroką Rosję. Jeśli nawet wystrzeli pociskiem nuklearnym w centrum Rosji, to co najwyżej wybuch zmiecie z powierzchni Ziemi jedną wioskę. Dla tych ludzi to nieistotne, czy ktoś nimi rządzi, czy nie, bo tak czy siak żyją oni niezależnie od cywilizacji, jak w Afrykańskiej dziczy - jedzą za darmo, budują za darmo, żyją za darmo. Na kraj liczyć nie mogą. Putin z takim potencjałem niestety zmuszony jest atakować Europę, bo tu są struktury, których on nie ma. Rosja ma ten ból, że chciałaby zainwestować w nowy piękny i błyszczący bajkonur, ale groszem nie śmierdzi, a tylko wybitnie bogaci mają w Rosji cokolwiek. Tyle że ci się na pewno nie podzielą. Rosja leje ciepłym moczem na Trumpa i się niego śmieje. Tak samo jak Trump potraktował Ukrainę (kazał jej sprzedawać dobra naturalne, a potem oddać połowę zysku, podczas gdy w zamian nie dał nic - żadnych gwarancji) - tak samo jak Trump podchodzi do Ukrainy, tak Putin podchodzi do Trumpa. Będzie go doił, a potem kopnie w tylek. Amerykanie jednak tego nie rozumieją, bo mają wszystkie możliwe mniejszości u siebie i w całej tej sałatce kulturowej problemy "na wschodniej flance" wydają im się po prostu tylko i wyłącznie egzotyczne.
„;”/.. FLEHTI
- Alchemik Fioletu
- bywalec
Ostatnie sankcje nałożone przez Trumpa na Rosję Putinowi raczej się nie spodobały.
- aspagnito
- zaufany użytkownik
Trump puścił "balon meteorologiczny". Znaczy się rzucił słowami, które nic nie znaczą po to, aby ludzie wiedzieli, że z nim nie przelewki. Cały czas tak robi. Wszystkie sankcje, jakie mogły być nałożone na Rosję już dawno były na nią nałożone - inną sprawą jest to, że świat po cichu, bez udziału opinii ludzi zaczął powoli jakiś czas temu się z tych sankcji wycofywać.
„;”/.. FLEHTI
- aspagnito
- zaufany użytkownik
Według mnie nie da się pojednać naraz Chiny, USA i Rosję - Putina czeka wojna z Chinami.miś wesołek pisze: ↑śr mar 05, 2025 10:22 pm Czego chce Trampek ?
...
3. Wojny światowej (Europa, Azja, Afryka ) jako stymulatora dla amerykańskiej gospodarki.
„;”/.. FLEHTI
- aspagnito
- zaufany użytkownik
Chiny mają struktury, nie mają terenu w wystarczającym dla nich areale. Rosja na odwrót. Nie ma struktur, za to ziemi mnóstwo. To aż się prosi o "solidarny rozdział" - Chiny pytać nie będą i pod pretekstem nacjonalizmu ruszą na Rusków.
„;”/.. FLEHTI
- Alchemik Fioletu
- bywalec
Załenski podobno minerały zhandlował gdzieś w Europie i dlatego nie chce podpisać tej umowy, Trumpowi zależy na cywilach jako jedynemu i dlatego dąży do pokoju.
Na Trumpa najbardziej wyje czerwone lewactwo bo odciął pedalstwu finansowanie na całym świecie. Stany nie są już tak bogate jak kiedyś, wszystko poszło na spłatę zadłużenia i dziurę w administracji.
Na Trumpa najbardziej wyje czerwone lewactwo bo odciął pedalstwu finansowanie na całym świecie. Stany nie są już tak bogate jak kiedyś, wszystko poszło na spłatę zadłużenia i dziurę w administracji.
- aspagnito
- zaufany użytkownik
Rozumiem, że na dzielni o tym słyszałeś? Ponoć Łysy, Siwy i Cipek mają złożyć wniosek do prokuratury.
„;”/.. FLEHTI