Działanie pregabaliny
Moderator: moderatorzy
- amigo
- zaufany użytkownik
Re: Działanie pregabaliny
Od dziś biorę Pregabalina w dawce 75 mg. Z czasem będziemy zwiększać z psychiatrą.
Czuje się bardzo dobrze, lekka euforia, spokój i mniej się przejmuje różnymi sprawami.
Mam pytanie. Czy ten efekt będzie się utrzymywał? Czy z czasem zniknie.?
Czuje się bardzo dobrze, lekka euforia, spokój i mniej się przejmuje różnymi sprawami.
Mam pytanie. Czy ten efekt będzie się utrzymywał? Czy z czasem zniknie.?
Też dostałem tę słynną pregabaline. Lekarz zlecił, żeby troszkę przytepic zbyt silnie u mnie występujące emocje. Kiedyś brałem. Czułem się dziwnie oszołomiony, no trochę jakbym sobie strzelił szybkie piwko. Zobaczymy jak będzie teraz. Wykupię, gdy przyjdzie renta.
A właśnie, na 100% to jest drogi lek? Mam 2x75mg, a po tygodniu 2x100mg.
A właśnie, na 100% to jest drogi lek? Mam 2x75mg, a po tygodniu 2x100mg.
- amigo
- zaufany użytkownik
No ja podobnie się czuję. Tak 1-2 piwka.
A co do ceny to nie wiem ja mam za darmo.
A mogę spytać z jaką diagnozą? Jeśli to zbyt prywatne pytanie, to nie odpowiadaj.
Trochę żałuję, że nie mam już schizofrenii oficjalnie. Leki droższe, a w zasadzie nic się nie zmieniło.
- amigo
- zaufany użytkownik
@Cainon
Moja diagnoza to schizofrenia paranoidalna.
Mieszkam w Hiszpanii więc jest trochę inaczej jeśli chodzi o leki.
Moja diagnoza to schizofrenia paranoidalna.
Mieszkam w Hiszpanii więc jest trochę inaczej jeśli chodzi o leki.
- amigo
- zaufany użytkownik
Serio.

- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Mozna przeczytac ze jest lepsza od innych lekow jesli ktos ma oslabiona watrobe. Ktoś ma w nadmiarze albo konczy sie data ?
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Ja to tylko potwierdzam. Bardzo dobry lek, na lęk. Na wszelkie rodzaje lęku: uogólniony (niepokój), napadowy (ataki paniki), społeczny (fobia społeczna). Dużą zaletą tego leku jest, że działa od razu i nie trzeba czasu na to aż się załaduje. I -potwierdzam - ma mocne wejście; człowiek czuje się jak odurzony na początku. Później jest już fajne uczucie lekkiego tripa, fajne uspokojenie. Bardzo podoba mi się ten lek i polecam, zwłaszcza Triumfalnej Turkawce.unreal pisze: ↑czw lis 03, 2016 1:30 pm Pregabalina ma mocne wejście, przez 2 dni po zażyciu mocne oszołomienie, dezorientacja, trudno chodzić prosto.
Potem tolerancja się zwiększa i zostaje przyjemny, delikatnie tripowy nastrój, nie ukrywam, że to najprzyjemniejsza część dnia, a właściwie wieczoru, bo biorę ją po południu.
Nie działa antydepresyjnie ani stabilizująco (lamotrygina też tak na mnie nie działa). W zamierzeniu producenta ma usocjalniać, czyli niwelować fobię społeczną i inne lęki. Ja tego raczej nie mam, więc trudno mi się wypowiedzieć, czy tak działa.
Dlaczego ją biorę?
Rewelacyjnie działa na sen. Zasypia się lekko i bezboleśnie, śpi się bez wybudzeń, rozsądną ilość godzin (7-8, na zolpidemie spałam max 5), sny są fabularne, kolorowe, a nawet z zapachem, rano nie trzeba się reanimować.
Dla mnie odkrycie roku.
Biorę 75 mg (na 50kg).

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Nie działa mocniej niż benzo, ale nie ma nieprzyjemnego efektu w postaci niepamięci, chwil gdy się jedzie na autopilocie, a póxniej się nic nie pamięta. Ma jednak równie dobre jak benzo działanie przeciwlękowe.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Z tą dekoncentracją, to prawda najprawdziwsza, ale ta dekoncentracja mija po tygodniu, a piszę o dawkach rzędu 300 i 600 mg (takie próbowałem). Teraz będę brał 300 mg, ale 19stego poproszę lekarkę o zwiększenie do 600 mg.Miś Uszatek pisze: ↑pt lis 04, 2016 9:27 am Nie słabnie bo to nie benzo. Ja cały czas odczuwam działanie nasenne i antylękowe. Troche też mnie pobudza ale niestety nie działa na anhedonie. Pozatym ma ten lek na dawce 150 i wyższej(próbowałem 225 mg za zgodą lekarza) ma bardzo nieprzyjemny skutek uboczny w postaci dekoncentracji. Przy 225mg nie mogłem się skupić, na 150 też tak jest natomiast nie ma tego na 75 mg.