Osamotnienie w schizofrenii
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Osamotnienie w schizofrenii
Poczekaj dwie doby od teraz na wenę, wg kalendarza tybetańskiego zacznie się niedługo pomyślny okres na rozpoczynanie nowych przedsięwzięć. Będzie trwał cały miesiąc.
nic
To się nazywa właśnie bycie samotnym.
- amigo
- zaufany użytkownik
nie jestem samotny, mam rodzine, znajomych. Wiadomo, na poczatku jak przyjechalem do hiszpanii to bylem samotny, ale odkad zaczalem chodzic na oddzial dzienny to poznalem tam znajomkow i mam tez kumpli z koszykowki. 

kazdy jest samotny w gruncie rzeczy. czlowiek rodzi sie sam i umiera sam. tylko przez krotka chwile w zyciu jestesmy z kims. dlatego tym bardziej nalezy to cenic. chwile tak szybko przemijaja.. zbyt szybko, nawet nie wiadomo kiedy. a tak by sie chcialo moc tymi chwilami cieszyc w nieskonczonosc
wybrancami losu chyba sa ci co zawsze maja kogos obok
a nawet jak jest sie z kims to bardzo czesto ludzie w grucie rzeczy pozostaja samotni. bo nie zawsze potrafia rozmawiac. nie zawsze potrafia zaufac. nie zawsze sa zrozumiani. nas to sie tyczy szczegolnie. bycie z kims nigdy nie jest proste. samotnosc taka o jakiej tu jest mowa jest prostsza ale zabija jak nic innego. choc nie powiem, sa ludzie ktorzy doskonale sie w tym odnajduja. tylko nie wiem czy sa szczesliwi. a czasem nieszczesliwi sa takze ludzie w zwiazkach. chyba wszystko zalezy
a nawet jak jest sie z kims to bardzo czesto ludzie w grucie rzeczy pozostaja samotni. bo nie zawsze potrafia rozmawiac. nie zawsze potrafia zaufac. nie zawsze sa zrozumiani. nas to sie tyczy szczegolnie. bycie z kims nigdy nie jest proste. samotnosc taka o jakiej tu jest mowa jest prostsza ale zabija jak nic innego. choc nie powiem, sa ludzie ktorzy doskonale sie w tym odnajduja. tylko nie wiem czy sa szczesliwi. a czasem nieszczesliwi sa takze ludzie w zwiazkach. chyba wszystko zalezy
Grupa to jedno, a grupa życzliwych osób to drugie. Bywa różnie, c'nie.
Cynizm przez to przeswieca, ale wierzę, że i Ty poczujesz się kochany, a przynajmniej zauważony, gdy tylko przyjdzie na to czas i można czekać dlugo, ale warto, bo wtedy ta relacja staje się czymś wartosciowym i pomimo lęku można zaufać, a także pomimo błędów, nieporozumień ktoś nadal jest i nie odrzuca, przynajmniej teraz, co znaczy, że o tę relację trzeba dbać, czyli jak dla mnie być trzeźwym i wstrzemięźliwym, bo to moje demony, ale warto nie tracić tej energii, bo podpowiada ona kiedy i jak się zachować, więc relacja z drugą osobą powinna naturalnie tak przetrwać...canngurro pisze: ↑czw sty 09, 2025 1:10 pm kazdy jest samotny w gruncie rzeczy. czlowiek rodzi sie sam i umiera sam. tylko przez krotka chwile w zyciu jestesmy z kims. dlatego tym bardziej nalezy to cenic. chwile tak szybko przemijaja.. zbyt szybko, nawet nie wiadomo kiedy. a tak by sie chcialo moc tymi chwilami cieszyc w nieskonczonosc
gratisie, ty wiesz, ze ty czasem mocno zaskakujesz?
to glebokie co napisales i daje do myslenia
to takze moje demony
to glebokie co napisales i daje do myslenia
to takze moje demony
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Odklejony jesteś jak mało kto.Catastrophique pisze: ↑śr kwie 10, 2024 9:11 am Dopóki będziecie bać się i unikać ludzi, dopóty będziecie nieszczęśliwi.
Pokażcie, że macie jaja zamiast wiecznie uciekać od życia.
nic
- Ripajo5342
- bywalec
Uważam, że możesz się mylić i wierzysz w coś co nie ma zbyt wielkiej możliwości żeby zaistniało w rzeczywistości. Żeby zaufać potrzeba podjąć ryzyko, na które wiele z osób czytających wpisy na tym forum może nie być gotowe, nawet jeżeli uważa na ten moment inaczej, a inne mogą stracić nadzieję, bo stwierdzą, że ich nigdy nie spotka prawdziwa przyjaźń/miłość.gratis pisze: ↑sob sty 11, 2025 9:16 pmCynizm przez to przeswieca, ale wierzę, że i Ty poczujesz się kochany, a przynajmniej zauważony, gdy tylko przyjdzie na to czas i można czekać dlugo, ale warto, bo wtedy ta relacja staje się czymś wartosciowym i pomimo lęku można zaufać, a także pomimo błędów, nieporozumień ktoś nadal jest i nie odrzuca, przynajmniej teraz, co znaczy, że o tę relację trzeba dbać, czyli jak dla mnie być trzeźwym i wstrzemięźliwym, bo to moje demony, ale warto nie tracić tej energii, bo podpowiada ona kiedy i jak się zachować, więc relacja z drugą osobą powinna naturalnie tak przetrwać...canngurro pisze: ↑czw sty 09, 2025 1:10 pm kazdy jest samotny w gruncie rzeczy. czlowiek rodzi sie sam i umiera sam. tylko przez krotka chwile w zyciu jestesmy z kims. dlatego tym bardziej nalezy to cenic. chwile tak szybko przemijaja.. zbyt szybko, nawet nie wiadomo kiedy. a tak by sie chcialo moc tymi chwilami cieszyc w nieskonczonosc
Jak mogę się mylić, skoro tego doświadczyłem? Trzeba próbować.
- Ripajo5342
- bywalec
Niemożliwe, a jednak się stało.
- Ripajo5342
- bywalec
Miałeś najwidoczniej farta
Polecam: Partnerstwo bliskości. Jak teoria więzi pomoże ci stworzyć szczęśliwy związek
Levine Amir Heller
Levine Amir Heller