Rutyna kosmetyczna

z wyjątkiem spraw dotyczących schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Mikas
zarejestrowany użytkownik

Rutyna kosmetyczna

Post autor: Mikas »

Jaki macie typ skóry?

I jak wygląda Wasza codzienna rutyna kosmetyczna?
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec
Status: guru

Re: Rutyna kosmetyczna

Post autor: canngurro »

czeste mycie skraca zycie :lol: :mrgreen:
Mirelage
bywalec

Re: Rutyna kosmetyczna

Post autor: Mirelage »

Mam skórę normalną/suchą, zależy od miejsca. Nie mam raczej problemów z trądzikiem, czasem pojawiają się jakieś pojedyncze pryszcze. Stosuje oczyszczanie dwuetapowe - najpierw płyn micelarny (różne kupuje, ale mój ulubiony to ten z mixy zdecydowanie), a potem myję twarz żelem z tołpy z serii sebio (tym bez drobinek) - kwas salicylowy bardzo dobrze wpływa na moja skórę. Używam różnych toników, w tej chwili akurat hydrolatu kwiatowego, domowej roboty, dostałam go w prezencie. Na wieczór używam kremu z tolpy sebio z zielonym paskiem lub jeśli mam mocno suchą skórę to jakiegoś mocno tłustego i nawilżającego - ostatnio jest to krem liposomowy dermilen, ale używam tez drogeryjnych, albo maści konopnej, jeśli jest bardzo sucho. Na dzień mixa hyalurogel od lat, uwielbiam go, na to oczywiście krem z filtrem (iwostin 50). Dodatkowo maseczki - różne, jeśli skóra potrzebuje dodatkowego oczyszczenia to z tołpy z serii sebio, takie w saszetkach. Jeśli nawilżenia to różne w płachcie - lubię te ze skin 79, ale tak naprawdę kupuje różne i ciężko powiedzieć jaka jest moja ulubiona. Czasem używam serum z witaminą C, ale to sporadycznie. Jak mam zmiany na twarzy to protopic i maść witaminowa, nie stosuje kremu z tolpy ani maseczek, kiedy mam zmiany, ale normalnie myję tym samym żelem co zazwyczaj - trochę szczypie na ranki, ale dzięki kwasom nie sypie mi się skóra z twarzy. Do ciała oraz do włosów uwielbiam kosmetyki z Verdelove https://verdelove.pl/kategoria-produktu ... nie-skory/
Są dostępne z tego co wiem jedynie przez internet.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zdrowie”