Jestem studentem IV roku Psychologii na Uniwersytecie SWPS we Wrocławiu i rozpoczynam etap tworzenia mojej pracy magisterskiej. Tematem jest znaczenie aktywności zawodowej dla osób z diagnozą schizofrenii lub rozpoznań pokrewnych do tej jednostki. Dane empiryczne, które zbieram na potrzeby pracy mają charakter jakościowy, a narzędziem służącym do pozyskiwania tych danych jest wywiad. Celem badania jest poznanie perspektywy osoby uczestniczącej w odniesieniu do aktywności zawodowej, tak aby przeanalizowane później dane mogły poszerzyć wiedzę naukową na temat rozpoznań oraz mogły stanowić obszar dla lepszego zrozumienia zjawiska w społeczeństwie.
Pojawiam się tu, aby zachęcić do wzięcia udziału w badaniach wszystkie osoby, które byłyby zainteresowane dołożeniem cegiełki do rozwoju nauki i poszerzania społecznej świadomości. Wzięcie udziału w badaniu nie pozostanie bez rekompensaty dla osoby uczestniczącej Okoliczności, w jakich miałby być przeprowadzony wywiad pozostają kwestią do uzgodnienia pomiędzy obiema stronami (dopuszczalna forma spotkania zarówno online jak i stacjonarnie).
Pierwszym krokiem dla osób zainteresowanych wzięciem udziału w badaniu jest wypełnienie kwestionariusza rekrutacyjnego:
https://psychodpt.fra1.qualtrics.com/jf ... 2ldLww31KC
- Jeśli osoba uczestnicząca dotrze do ostatniego bloku niniejszego kwestionariusza, pojawi się komunikat z prośbą o pozostawienie do siebie danych kontaktowych. Jest to równoznaczne z zakwalifikowaniem się do kolejnego etapu badania, jakim będzie spotkanie (online lub stacjonarne) w celu przeprowadzenia wywiadu. Pozostawione przez osobę dane będą dostępne tylko mnie i odpowiednio zabezpieczone przed osobami trzecimi. Udział jest dobrowolny, można zrezygnować z udziału na każdym jego etapie.
- Formularz jest także przestrzenią, którą można wykorzystać do zadania mi wstępnych pytań - chętnie odpowiem Można napisać także w wiadomości prywatnej.
Jeszcze raz gorąco zachęcam do udziału wszystkie osoby zainteresowane. Życzę dobrego dnia