mowisz to do mnie czy do siebie bardziej?

Moderator: moderatorzy
Ale dla mnie są bliscy, że traktuję ich jak kogoś z rodziny.
Ad1 co do pandemii to byly to dyrektywy unijne. nikt nie mial nic w tym temacie do powiedzenia, nawet nasz rzad inaczej by mocno nam zagrozono. ja juz to widze co by wtedy tusek Calusek zrobil z naszym krajem1187Hunterwasser pisze: ↑pn gru 16, 2024 5:12 pm Ale dla mnie są bliscy, że traktuję ich jak kogoś z rodziny.
I powiem Wam za co.
Za zabójczą skuteczność podczas pandemii.
Za dbanie o polską rodzinę (szczególnie swoją).
I za tony toksycznego świństwa z całej znienawidzonej Europy sprowadzane ponoć na Dolny AŚląsk.
A to tylko kilka powodów, wcale nie najważniejszych.
Ad. Ad. 1 Od kiedy to, od wstania z kolan, dyrektywy unijnej miały jakiekolwiek znaczenie.canngurro pisze: ↑pn gru 16, 2024 5:32 pmAd1 co do pandemii to byly to dyrektywy unijne. nikt nie mial nic w tym temacie do powiedzenia, nawet nasz rzad inaczej by mocno nam zagrozono. ja juz to widze co by wtedy tusek Calusek zrobil z naszym krajem1187Hunterwasser pisze: ↑pn gru 16, 2024 5:12 pm Ale dla mnie są bliscy, że traktuję ich jak kogoś z rodziny.
I powiem Wam za co.
Za zabójczą skuteczność podczas pandemii.
Za dbanie o polską rodzinę (szczególnie swoją).
I za tony toksycznego świństwa z całej znienawidzonej Europy sprowadzane ponoć na Dolny AŚląsk.
A to tylko kilka powodów, wcale nie najważniejszych.![]()
Ad2 co do rodziny to my schizofrenicy powinnismy ich po nogach calowac za wszystko co dla nas zrobili. inaczej bys mial rencinke jak za Komorowskiego 500zl na miesiac. a dostales kope szmalu, regularne podwyzki i 10 trzynastek i 10 czternastek. malo ci niewdzieczniku? a jak nie ty, to twoi rodzice albo dziadkowie dostali, porzez co i tobie zapewne cos skapnelo. serio trza byc takim bezmozgiem by nie umiec docenic jak ci ktos zywy pieniadz dawal? zamiast wziac sobie jak to robily wczesniejsze rzady?
Ad3 ja juz nawet nie wspomne czym poprzednie rzady zalewaly kraj. gdy na reanimacji umieraly malolaty co siupali legalny towar z legalnych sklepow z dopalaczami :/ i do dzis nikt za to nie odpowiedzial. podobnie jak za zadna z afer z tamtych lat. paliwowa, telewizyjna, ambergold. niezla mafia z samiutkiego szczytu. wystawili kilku dobrze oplacanych pionkow, a reszta dobrze sie skryla za granicami. po czym wylonili nagle po latach jak gdyby nigdy nic, a naiwniacy i bezmozgie pojda raznie na nich znowu glosowac![]()
Ad. 1canngurro pisze: ↑pn gru 16, 2024 6:05 pm a twoi rodzice i dziadkowie takze nie pobierali emerytur? wiem odpowiesz ze sobie na to zapracowali przez cale zycie. tyle ze jakos wczesniej nikt im tego nie dal, w sensie dodatkowych wyplat. nie masz dzieciakow w rodzinie ktorym nagle pieniadze zaczely spadac z nieba? serio ty mieszkasz na bezludnej wyspie?
kazdy zawsze musial placic podatki. tak jest nie tylko u nas lecz na calym swiecie. nie ma nic pewniejszego niz podatki. zawsze byly, sa i bedo
i tak, dyrektywy unijne mialy ogromne znaczenie dla kogos kto jest czlonkiem unii i pobiera stamtad wszelkie przymusowe dotacje. wlasnie po to by potem miec tego kogos na uwiezi. nie chcesz sie podporzadkowac to plac. to jest bledne kolo bez wyjscia i nie ma w tym winy PiS. kraj zostal sprzedany dlugo wczesniej, jeszcze za czasow rzadow Kwasniewskiego i lewakow
Spokojnie.