Jak urządzić salon w stylu vintage
Moderator: moderatorzy
Jak urządzić salon w stylu vintage
Hej, szukam inspiracji, żeby zrobić coś fajnego z moim salonem. Myślałam o stylu vintage, ale nie do końca wiem, jak to ogarnąć, żeby nie przesadzić i nie zrobiło się z tego muzeum. Może ktoś z was już coś takiego robił i może podpowiedzieć, od czego zacząć?
-
- bywalec
Re: Jak urządzić salon w stylu vintage
Proponuję mój (sprawdzony) sposób.Mirelage pisze: ↑wt lis 26, 2024 12:31 pm Hej, szukam inspiracji, żeby zrobić coś fajnego z moim salonem. Myślałam o stylu vintage, ale nie do końca wiem, jak to ogarnąć, żeby nie przesadzić i nie zrobiło się z tego muzeum. Może ktoś z was już coś takiego robił i może podpowiedzieć, od czego zacząć?
Urządź salon w style współczesnym i poczekaj 12 lat
Ja akurat trochę dłubałem przy takim klimacie, więc może coś Ci podpowiem. Przede wszystkim zacznij od kolorów, bo to robi robotę - jakieś musztardowe żółcie, oliwkowe zielenie czy bordo zawsze się sprawdzą. Meble najlepiej z drewna, ale nie takie nowe z salonu, tylko np. odnowione z second-handów czy po dziadkach. Uważaj tylko, żeby nie zagracić przestrzeni, bo vintage to nie znaczy, że musisz wszystko mieć z innej epoki.
Fajnie też dorzucić jakieś dodatki jak lampy z kloszami albo plakaty w stylu retro. Tu masz fajny poradnik, jak urządzić wnętrze w stylu lat 70., może Ci się przyda: https://aranzacjawnetrz.com.pl/jak-urza ... m-wydaniu/.
Fajnie też dorzucić jakieś dodatki jak lampy z kloszami albo plakaty w stylu retro. Tu masz fajny poradnik, jak urządzić wnętrze w stylu lat 70., może Ci się przyda: https://aranzacjawnetrz.com.pl/jak-urza ... m-wydaniu/.
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Idź do sklepu z antykami, albo poluj na kanapę z PRL -u.