Dylemat przy większej pregabalinie

Moderator: moderatorzy

szary_wolf
bywalec

Dylemat przy większej pregabalinie

Post autor: szary_wolf »

Witam

Biore różne leki psychotropowe m.in. zolafren, pregabaline, akineton i lorafen. Mnie chodzi o pregabaline. Dotychczas brałem 150 mg dziennie tego leku. Jako że wcześniejszym wątku pisze że nic nie cieszy a pani doktor zasugerowała aby spróbował brać więcej pregabaliny na dobry humor. Ale odrazu zastrzegła abym nie brał więcej niż 225 mg (czyli 3 tabletki 75mg pregabaliny) bo będe otępiony. No i dobra wziąłem wczoraj jedną 75mg rano i 150 mg wieczorem pregabaliny. No i humor się poprawił ale zato spieprzyła się koncentracja i jestem otępiony i mam uczucie tak jak pisali w ulotce jakbym sobie golnął. I teraz nie wiem. Brać nie brać? No bo jestem otępiony po wyższej dawce ale za to lepszy humor. Taki dylemat...
szary_wolf
bywalec

Re: Dylemat przy większej pregabalinie

Założyłem ten wątek ale chyba sam sobie odpowiem. Nie da rady na tych 225 mg pregabaliny. W tej chwili schodzi ze mnie powoli ta większa pregabalina i czuje że wracam do świata żywych. Bo pijany i naćpany byłem na tej większej pregabalinie.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

szary_wolf pisze: sob wrz 14, 2024 11:39 am Bo pijany i naćpany byłem na tej większej pregabalinie.
ten efekt pijanego i nacpanego w raz z postepem czasu sie zmniejszy. organizm musi przywyknac do leku. Pozniej bedzie sam efekt terapeutyczny
szary_wolf
bywalec

No tak ale ja tą dawke 150 mg pregabaliny biore już od 8 lat więc mój organizm jest przyzwyczajony. Ale widocznie większa dawka te 225 mg pregabaliny to za dużo. Tak mi się wydaje.
szary_wolf
bywalec

Napisze może teraz troche z innej beczki. Bo wróciłem do 150 mg pregabaliny. Ogólnie biore 17,5 mg zolafrenu, 150 mg pregabaliny, 1 mg lorafenu i 2 tabletki akinetonu dziennie plus leki internistyczne. Ostatnie miesiące bardzo się denerwowałem, miałem problemy z uspokojeniem się. A rok temu brałem 2 mg lorafenu dziennie ale ówczesna moja pani dr zmniejszyła mi lorafen do 1 mg bo że niby jakiś ciul z MZ nałożył reżim żeby lekarze nie wypisywali za dużo benzo. Nie wiem czy to prawda ale tak mi mówiła. Teraz mam innego lekarza i będe ją prosił aby mi wróciła do 2 mg lorafenu dziennie bo lepiej się czuje. Tak wiem że to gówno ale miałem próby z dołączeniem innych neuroleptyków i za każdym razem była porażka.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”